Wadah Madrasah Pengalaman: Nyawaku hampir diragut Rusa beroda empat.


Thursday, May 13, 2010

Nyawaku hampir diragut Rusa beroda empat.


Photobucket



Hahaha, ketawa kecil ku menggeleng geleng kepala, aku asyik tersenyum melihat tujuh indah warna pelangi, sedangkan aku tahu ia nya hanya biasan airmata genawan yang murung. Senyum ku dibalut resah, mengingatkan aku kejadian petang tadi sekitar jam 4.25pm, nyawaku hampir diragut Rusa beroda empat.



carian google


Entah jembalang apakah yang bertengek dikelopak mataku hingga melayapkan ku dan mengaburkan pandangan ku dari pentas jalanan, pintu maut hampir terbuka, syukur aku dikejutkan dengan azan Asar... Break ku tekan kuat kuat lantas seperti tindakan auto litar otak ku mengarahkan tangan kiri menarik handbreak(break tangan) sekuat hati. Akhernya kereta proton saga ku berhenti melancar . Degup jantung ku kian kenyang, isthifarku selaju degup jantung tak putus putus.


Syukur aku maseh bernyawa, dan aku nak minta maaf lah koz orang kat blakang aku tadi skit skit lagi nak melanggar aku. Dan seorang penunggang Motosikal sempat tunjuk buku lima kat aku. Inilah rakyat Malaysia kan. Aku taw aku salah.


Law ekotkan ati aku,aku turun lanyak lanyak kau, kayu besbol ada kat dalam kreta aku. Huh, geram nya aku. Tapi yang penting skang, aku dapat jawab final exam aku tadi. Lega rasa nya.


Kejadian berlaku selepas aku balik dari final exam.






.




6 comments:

aleng said...

hati-hati memandu. bwk air masak dlm keta, ngantuk bleh minum.

syazwani thaharuddin said...

hoho ,
rileks !
hopefullly tak de pape :)

◘ummy nadiha©◘ said...

syukur alhamdulillah
anda masih lgi dpt mghirup udara
utk hari ini =)
hati² memandu.
jgn lupe smyg jumaat ;p

Wan_hazel said...

aleng

wan ade bekal air..tapi dah hbis koz haus time kat kolej,,hehehe

Wan_hazel said...

syazwani thaharuddin

alhamdullillah wan ok je..syukur..

Wan_hazel said...

◘ummy nadiha©◘

tengs,, wan akan berhati2 lepas nie..salam jumaat..ptg nie wan nak trun exam gak