Wadah Madrasah Pengalaman: Info Buffered earning - NUFFNANG -...


Friday, July 16, 2010

Info Buffered earning - NUFFNANG -...






.









Salam korang



Skang nie baru Wan nak wat entri pasal BE earning koz dah tiga tahun dalam dunia blog.. So Wan dah ada sedikit sebanyak ilmu didada tentang NUFFNANG..



BE earning=Buffered earning



First of all...nie bukan entri nak menunjuk nunjuk k... Sebab sekarang ramai dah dapat BE earning dari NUFFNANG..Tol tak??? tak yah tipu Wan slalu tengok kat entri korang.. Wan punye BE pun sikit je..Tak banyak cam korang.. Traffic kat blog Wan pun ciput je..


nuff iconSo ape yang menarik nye BE earning???


Ramai yang tak taw and ramai yang tanye kat Wan … Senang Wan nak terangkan, Wan gune bahasa yang mudah k, BE earning nie adalah iklan yang akan stay je kat blog korang, slalu je kua iklan yang sama.boleh dikatakan setiap masa..


nuff iconNUFF tak kan tido ke???..


Hm..NUFF nie akan tido gak…tapi sekejap je , kadang kadang bergantung pada waktu kemuncak traffic masuk ke blog korang...


nuff iconBE earning nie akan stay sampai bila bila ke??..


Owh Tidak tidak,tidak sama skali..BE earning bukan sampai bila bila pun kat blog korang… BE earning mengikut tarikh yamg ditetapkan..contohnye iklan yang berdasarkan kontes…so bila dah tamat tarikh kontes tamat jugaklah BE earning korang.. Sebab tu korang kene pastikan BE earning korang sentiasa masuk..Satu atau dua BE earning belum tentu untuk dapat income yang lebih..


nuff iconBE earning law cashout duit hilang tak???..


Korang tak perlu risau…Law korang cashout duit BE earning tetap akan stay k..jangan risau..


nuff iconApe akan jadi law BE earning dah tamat tempoh???


Ok BE earning yang dah tak wat iklan kat Blog korang pihak NUFF akan terus mengeluarkan penyata income…Penyata income??? Penyata income nie maksud nye..jumlah income yang korang dapat melalui iklan BE earning tu yang kat bawah tu..jumlah duit yang korang dapat tu..


nuff iconKenapa baru keluarkan penyata income??


Sebelum BE earning dikira dibawa kebawah. BE earning nie akan mengumpul jumlah income korang di “CURRENT EARNING”.. So tak heranlah law pendapat dalam seminggu korang still same…





OK cukup tak info tu???BE earning yang best nye bagi Wan ialah CTR BONUS..So bila Wan dah dapat BE earning Wan nak dapatkan CTR bonus plak……









.



25 comments:

Nur Hayaty said...

teringat kisah memula blog, org nak buat nuff, sis nak buat nuff, tpi stu menda sis tak tau apa...bila da lama ckit baru fhm...hoo..nice entry..nant sis heboh2kan ye..hehe

Wan_hazel said...

sis yatie


ok ok..nanti sis hebohkan lah..hehehe

suzie rahman said...

waaaa...nk wat nuffnang pon xlps g.
geram...grrrrrrrr!!

Wan_hazel said...

suzie rahman

huhuhu..try lah wat k..huhuhu

pu3mas89 said...

aii xpahm juak ehh.... gne tok..

Tomato Gurl's Life said...

cntk blog...like it!
sy br je pas wat nuffnang..

Wan_hazel said...

tomata


tengs...nanti bleh lah NUFF tu naik k...jgn risau

teha said...

WAN KENAPA GLITTERATI SAYA HILANG?X PHM LA..SY XDE PUN ltk ads lain.tibe2 hlg..pasal BE TU STIL KELABU ASAP LAGI LA..huhuhu..kalo free lawat la blog saya yg x seberapa ni..harap wan blh bantu saya =)

Wan_hazel said...

nanti wan tgk k

zaujahafis said...

oh yeah..begitu ya??camna dia kasi income tu??..so musti wan dah selalu dapat eh??

Wan_hazel said...

zaujahafis

pihak nuff akan kasi cek kat kite..cek HSBC bank...so kite cashout sendiri ..bank in ke acc bank kite lah..huhuhu,,cek tu akan datang dalam masa 30 hari atau lebih selepas kite cashout dari nuff..

Cik Su said...

Cik Su tak paham..bengap sikit malam nie..uwaaa...be eraning ctr earning..ape 2

Wan_hazel said...

Cik Su

tu utk iklan kite....hehehe..law BE earning iklan tetap kite...

asz.wani said...

maseh xphm la...dy dpt earning masa bila...?masa ada org klik iklan kah?

Wan_hazel said...

asz.wani

law BE earning nie...org tak yah klik pun dapat income gak..

kan kite punye page law ade iklan ade lah income nye..iklan tu menyewa di page kite..camtulah

magnoliapert said...

Salam wan, ni nak tanye ni, kenape eh kat blog saya, iklan Nuffnang tak macam kat blog orang lain.
I mean, kat blog wan ni atau kat blog orang lain, iklan nuffnang kecik, segi empat tepat.
Tapi kat blog saya, iklan tu jadi besar, pjg ke bawah.
ni blog saya, just tengok kat 'nuffnang klik'

http://magnoliapert.blogspot.com/

Wan_hazel said...

magnoliapert

mungkin salah kod ..magnoliapert ambek kod kat bawah ke kat ats???

magnoliapert said...

yang ats, nape nufnang klik kte tak petak yg kat blog wan or blog yang lain.

Wan_hazel said...

nuff nye iklan ade 3..yang satu yg kat atas tu..pjg n yg kat side n antra entri....kat blog magnoliapert ade dua je iklan

magnoliapert said...

nak kena letak semua ke?? hehehe.
eh wan nak tanye ni, mcm mane nak dapat income dari nuffnang, dari dulu sampai sekarang tak paham2 lah.
Member2 lain ade je klik nuffnang tu tapi earning still 0.

Wan_hazel said...

magnoliapert

tak perlu letak semua pun tak pe...law baru je wat nuff nie...kene tggu taw..income nuff nie tak dapat byk terus..kene dapat BE dulu...nanti dapatlah...kene bykn traffic masuk ke blog taw..klik2 iklan nie belum tentu g bleh dapat income

appleshine said...

x paham sgt pasal nuffnang nie..boleh tlg ajarkan x?

Wan_hazel said...

tak faham??apa yg tak faham tu??kasi taw k

MaiRa QuEeN said...

dah setaun da..xpenah dapat pon..huhuhu...kelakar tau bile orang tnye cmne nk cahs out...padahal maira xpnah dapat pon...

Wan_hazel said...

hahaha..tak pe..wan dulu 3tahun baru dpt cashout...tu dulu lah..ehehhe..baru nak mula dlm blog..biasa lah kan..