Wadah Madrasah Pengalaman: NUFFNANG ...


Monday, July 12, 2010

NUFFNANG ...

.







So korang,,,Wan nak kongsi pasal NUFF nie kat korang...Skang Wan bayar bil Tenet pun gune pendapat NUFF..so...senang kan...takyah keluar duit pun nak Bayar Bil..


Setiap bulan dapat dua CEK cukup lah kan.. Traffic tak lah banyak sangat cam traffic korang...ciput je..tengok bawah nie..Traffic cam tangga tak siap...


Cam tipu je kan.hehehhe




So Wan tak lah Otai sangat dalam dunia blog nie...Cuma nak berkongsi camne nak tarik pengunjung and camne nak wat pemasaran Blog..


Skang korang bleh tengok kat mane mane Blog ada yang dah join YS..korang taw kan.. Bagi Wan benda nie cam leceh...Yep, Wan taw pendapat YS nie lebih dari NUFF..sebab law ada yang klik korang akan dapat hasil... Tapi dikalangan Blogger Blogger tegar yang dah muak ngan isu iklan iklan nie..Dia orang akan terus senarai hitamkan kalian...So korang akan kehilangan banyak kawan Blogger..And page korang tak de dah yang nak masuk..."i klik u, u klik i" takde gune dah semua tu...


Berhati hati iklankan YS korang kat shoutbox Blogger..Boleh memang boleh tapi jangan lah sampai Tiap saat..Kan ke membazir je korang Blogwalking.. Law tak nak hilang member Blog hentikan semua tu k..Buat dengan cara yang betul.


Photobucket


Blogwalking...Sape yang tak taw blogwalking???..Ok,Blogwalking nie salah satu cara nak naikkan Traffic, atau boleh dikatakan cara yang terbaik..Wan guna cara nie je..Blogwalking..Law nak Blogwalking pun ade cara nya.. Janganlah korang just letak "singgah".. Cuba cubalah beramah mesra ngan blogger len..Tanyelah kaba or ape ape...

Photobucket


Kalau ada pengeluaran pasti ada permintaan..dan kalau lebih permintaan pasti banyak pengeluaran.. Follow mane mane blog yang hebat dengan topik topik yang menarik...lucu ke..pasal life dia orang ke.. And law Follow jangan jadi Follower tido plak... So korang law tak banyak pun,komen lah satu dua mane mane entri Blogger len...


Law dah komen..nama korang akan lekat je kat kotak komen tu berbanding ngan kotak Shoutbox..Betul tak??/


Tu je kot..Dan yang terakhir dari Wan



Wan suke berkawan ngan Kawan kawan Blogger dari berkawan di alam nyata..manis didepan tapi tikam kawan dari blakang...





Kamek sayang kitak orang semua...







.



88 comments:

t e m b u m e said...

btol2!

kwn maya ni mcm lagi best and tek terbatas nak cari..senang je! hehe

Wan_hazel said...

t e m b u m e

betul tu...senang nak wat kawan kan...hehehe

t e m b u m e said...

wan, I ada bende nak tanye lah.
pasal bile kite follow orang kan, automatik teros list kat dashboard tu ek?

Ichako said...

betul cakap wan tu,kadang2 kawan baik sendiri pun tikam belakang kite. huhu

Wan_hazel said...

t e m b u m e

a ah..law follow auto terus masuk kat list dashboard kite..

Wan_hazel said...

Ichako said...

duani nie..skang macam je kan...wan dh pernah kene kawan tikam blakang,,

t e m b u m e said...

tapi nape I punye takde ek?
tak masok pon..
ape problem ek?
taw tak?
huhuhu

Wan_hazel said...

t e m b u m e

memnag dah klik follow ke??cube try follow member add melalui dashboard..kat bawah dashboard tu...

t e m b u m e said...

oowwhhh..
yang cmtu boleh la..
huhuhu
tapi malas plak nak copy url die..
hikhikhik!
:p

Wan_hazel said...

hehhehe...sebab law klik je foolow tu..byk yg gune gadget..cam yg wan gune join this site...tu lah pasal tak link terus..hehehe

t e m b u m e said...

oowwhh!!
paham2!
hehhe

amaceh!
^^

Nur Hayaty said...

wan : nak menuntut ilmu dpt cek nuff 2 kali sebulan boleh...

betul kata wan..sis sgt sygkan para blogger yang sudi bertandang ke blog sis...para blogger adalah keluarga kedua sis selain my lovely family..=]

suka_haha said...

wah!!! bagus tip wan ni.. cover me.. haha..

Wan_hazel said...

suka_haha

hhehhe...tips kosong je...tak bagus sgt,,hehehe

Wan_hazel said...

Nur Hayaty

teruskan berblog je sis...bykn traffic..tu je


a ah sis...member blogger lebih bez dri member biase,,eh betol ke??hehhe

Wan_hazel said...

t e m b u m e


welkam welkam..heehe

annazanariah said...

salam wan.. terer la trafik camtu..
anna ni dah sebulan berbelog, cam blurr2 lagi. minggu ni dah start kuliah, lagi la susah nak maintain trafik..
btw, good info.. thanks for sharing.. :)

Wan_hazel said...

annazanariah


traffic wan ciput je..hehhe

takpe kuliah lg pnting...traffic law ade free bru blogwalking k

S.I.T.I said...

yup,kwn blogger kdg2 lebih best..huhu,,ble bce entri nih bru pasan ade btul gak kate wan.. :)

Wan_hazel said...

S.I.T.I

betul kan...mesti betul punye..hehhee

Cik Bucken said...

eheheh..ni cikbucken da komen sikit2..hahaha
tips tu mmg cik bucken amalkan..utk petua awet mude bg blog cikbucken=P

Wan_hazel said...

Cik Bucken

hhehehee bagus2..awet muda punya..hehehe

Mijie said...

mijie pun kdang2 letak jgk link ys tp jrang2 je n atas mood. mlas ar nk copy paste kan. leceh.

mijie pun suka kawan dgn blogger, meluas kan..snng nk dpt. walaupun x jumpa face to face tp rase kenikmatan bkawan 2 kan..:)

Wan_hazel said...

mijie

tol tu...kawan ngan blogger len je kan,,,hehehe

rosyzatie said...

bagus tips ni.. kalau cara beramah mesra ni orang suka skit daripada tinggal nama je.. pastu wat dunno.. jom erat silaturrahim..hehe

Wan_hazel said...

rosyzatie

jom erat erat silaturrahim..slmt ari raya..hehehe..

munna said...

murah rezeki dgn nuff...

Wan_hazel said...

munna

alhamdullillah setakat nie....

Wan_hazel said...

munna

alhamdullillah setakat nie....

Linda~~ said...

wah..membina tul..lame x tgk blog wan, da berubah..makin comey klh blog linda..huhu..cun melecun mcm tuan die..erkkk ye ke??hihi

Wan_hazel said...

linda


hehehe..tengs...cun melecun tu mcam linda lah..wan nie ape je..arap comel je..hehehe

pu3mas89 said...

sokong ktk !!!!

Wan_hazel said...

sokong balit..hahahha

Cylia Chel said...

mek suka entry tok...best semacam jak..

Wan_hazel said...

makceh makceh...hehehhe

najihah sahami said...

hehhe...sgt2 stuju dgn pndapat anda..

Yan said...

tq for info.nnt aunty wat cam wan ckp..

elza said...

tq info...

zaujahafis said...

betul tu wan..sis banyak yg tak tahu...mekasih info ni..

Wan_hazel said...

zaujahafis

welkam sis...perkongsian ilmu tu kan perkara yg terbaik

.imah. said...

oh incik wan,
ada benarnyaa kata-katamu itu.
kawan kat alam nyata banyak pulak songehnya.
so, better kawan kat alam maya ni.
:)

Wan_hazel said...

.imah.

betul tu cik imah..hehehe..

Ahmad Zaki said...

Salam..,

kitak makin sigat ya sekarang.. traffic dah nampak mcm maintain .. sibuk blajar pula skrg ni..

sayau selalu dari kamek, blogger dari Melaka... :-)

~klu ada silap ayat tu, maaflah ye...

Wan_hazel said...

Ahmad Zaki

hehehe...lucu lak ...tak de yg salah silap pun..huhuhu

zmah said...

Good Info...dpt ILMU di sini...HALAL tau!

Wan_hazel said...

zmah


tengs

zmah said...

akak dtg baca beberapa info lagi yang akak belum sempat khatam...lain kali akak dtg lagi

yayalya said...

owhhh berguna juga tips nie :) hihi sy org baru...

Wan_hazel said...

yayalya

selmat ber NUFFNANG

Anonymous said...

sbnrnya kan?mcm mna nuffnang 2 brfungsi?sy bru bljr psl blog2 nih,n siarkan nuffnang....jd apa prlu sy buat sbnrnya dgn nuffnang nih????plis bg xplanation....

unahusna said...

sbnrnyakan mcm mna nk stat gunakan nuffnang nih?sy bru bljr tntg dunia blog nih n join nuff gak...tp sy tak tahu,apa bnda sy prlu buat sbnrnya dgn nuff nih...hope bleh bg tnjuk ajar,sy suka blog awk nih....byk mgajar sy tntg dunia blog...

Wan_hazel said...

Anonymous

nuffnang nie sebanar nye medium iklan...ade pngiklan yang letak iklan kat blog kite..so dari situ kite dapat income...n perlu bnyak traffic ke blog..

Wan_hazel said...

unahusna

kene daftar kat nuffnang lu...sign up mcm biase je..

fara feroza said...

hmm..ni bagus untuk farah baca...lepas ni kena makin rajinkan diri berblogwalking..:)
Malaysia layak untuk menang

Wan_hazel said...

fara feroza

ahhaha..tu lah kan...rajin2 lah BW

shahsyaz said...

huhuhuhu..

sy suke ayt2 nk dekat2 last..

Wan_hazel said...

shahsyaz

hahaha..tengs

aveeakira said...

huhuhu.. tahnx2 kongsikan ni..!! but tak reti lah nak guner nuffnang uhh..!! mane derr nuffnang kat blog aki.. n lagi satu,, YS uhh pew..?? hukhuk.. maaf erk.. sayer dak baruw nak blaja.. ( maluunye..!! )...

Wan_hazel said...

aveeakira

YS tu cam nuff gak.,.tapi org klik bru dapat income..

♥Ratu_Hati♥ said...

panas ayat kat 2nd last sekali tu..heheee

Wan_hazel said...

♥Ratu_Hati♥

hehehe...hahaha..

loving_you said...

manis di depan
tikan dibelakang !!!!

wow...sgt suka statement itue...

BTW...tq ur info...

Wan_hazel said...

loving_you

welkam..ehehh..betulkan...ehhehe

faney ツ said...

im new =) blogg skadar suka2 , suka3 jugak blogwalking , tp blogg wan neyy one-of-a-kind ^^

Wan_hazel said...

tengs..blog wan biase2 je..ape yg wan taw..wan kongsikan

syeraheenim said...

yeahh wan syera setuju sgt heheh :D

Wan_hazel said...

hehehe..betul3

Nurul Hidayah said...

suka ayat manis didepan tapi tikam kawan dari belakang...kenapa ada pengalaman ke?
visit mine =) www.hdyhdyh.blogspot.com
=)=)

Wan_hazel said...

Nurul Hidayah

a ah..ade pngalaman..ehehe...nanti wan lawat kat sana k

safwah said...

tips yg menarik...dan pling suke ayt last yg wrna putih tu...like3..

Wan_hazel said...

safwah

hehehe..tengs...betulkan ayat last tu..ehehehe

mrs qiss said...

tq with da tips...almaklumla..budak baru nk blaja blogging..hihi..patut la x de org nk terjah blog akk dek..bukan nk gila glam..cukup org knl pon dah ok..hihi(gila glam gak la tuh kan)..ha6..akk suka blog awak..cantik..buka lagik tempahan template?hihi

Wan_hazel said...

akak..wan masih bukak tempahan..eehhe...hahaha...giler glamer lak..hhehe..asalkan akak mesra degan blogger2 lain pun dah ok...tengs gak kak

nadia fatihah said...

tips yang sgt berguna. TQ wan :)

Wan_hazel said...

welkam..

Lia Yuza Murtaba said...

nice info..
new blogger nih dr negara tetangga br hr k2 sbg blooger, info ny bermanfaat, makasihh :)

Wan_hazel said...

tengs...sama2..

LYNN said...

hey,,i agree with ur opinion,,and thanks for this tuto,,i think its quite useful for me as a new blogger ;D

Unknown said...

thanks 4 da info ^^

jajaHeaRtZ said...

huhu..nice tips

Riz Kim said...

good tips...nice....tq

Fyfie Yanie said...

nice tips wan . nak ikud la coz baru nak bjinak-jinak dgn blog ne ..

cinta said...

nice tips..thankzz

Anis Athia said...

Thanks for sharing :)

Nur Alisya Qairina said...

betul , betul . thnx sharing :)

Azfa said...

nasihat yang berguna..thanks wan! :)

sofie adie said...

da best nasihat!!
keep it up bro

Nieza Secret Beauty said...

Salam perkenalan semua.... Terima kasih Wan dengan info yang sangat-sangat membantu ni. Thanks so much !!