Wadah Madrasah Pengalaman: (perkara yang blogger tak suka) betul ke?? Buat blogger baru...law yang dah lama tu takyah lah baca..nak baca pun ok gak


Wednesday, July 14, 2010

(perkara yang blogger tak suka) betul ke?? Buat blogger baru...law yang dah lama tu takyah lah baca..nak baca pun ok gak

.




Salam korang..






Buat blogger baru...law yang dah lama tu takyah lah baca..nak baca pun ok gak.....huhuhu









Ok..Wan nak kongsi skit k...Law sesape yang nak Blogger cantek tu...pastikan blog korang tak banyak sangat widget yang tak berfaedah...contohnye yang lip lap lip lap..or yang ade icon tulis tulis macam macam.. Nak letak boleh Wan tak kisah tapi kene gak pastikan yang load page tak lame sangat...memang Wan tak kisah semua tu sebenarnya..tapi ade blogger yang kisah..so tepuk dada tanya selera...



Lagi lagi pasal Music yang ade dalam Blog...Banyak yang tak suka...law Wan ok je...And law nak letak gak pastikan korang letak yang boleh PAUSE... Law xbleh PAUSE tu pastikan pasang lagu yang sesuai .. tak yah pasang lagi bagus..huhuhu..sebabnye..bukan semua yang suka lagu yang kita suka..Tol tak???


Ingat pasang widget lagu yang ade PAUSE k


Yang pasang Pop up plak..law nak pasang tak salah..Tapi jangan lah banyak kali pop up kluar sekali je cukup lah..atau tak yah pasang ..sebab member blogger law yang slalu skodeng blog korang tak kan lah nak tengok bende tu banyak kali..tulis je pape kat side blog korang...mesti ade yang bace punye...pastikan tempat korang tulis tu tempat yang banyak orang tengok...buat tulisan tu Blink blink kan senang..betul tak??




tu je kot..

aku berbicara masih becermin diri




Pendapat Wan je taw...Ambik yang jernih buang yang keruh.. Tak de niat nak menyindir atau nak memperlekehkan member blogger..Law bukan Wan sape lagi nak tegur...Biar cakap depan depan dari pendam tikam belakang...Tak gitu kengkawan...



Korang dalam dunia blog nie semua kawan , kakak , abang and adik Wan..




Maaf andai ade yang tak suka..







.



51 comments:

Cheqna said...

selera masing2 ek dik..kalau sama je idea dlm dunia blog, boring jugak..hehehe..,

apa2 pun, be happy! :-)

Wan_hazel said...

cheqna...hehhee tol tu..semua ada slera msing2...

wan kasi pendapat je..sebab blog tu tempat dia orang semua...

miEz haNeM said...

betul tu!

Wan_hazel said...

betul betul betul..hehehe

yana mohamad said...

hye!wan,nice header la..yana nak gak header camtu..huhu..tp,nanti tatau nak letak camne kat blog..yana ni xpandai sgt sal coding..sob2

Wan_hazel said...

yana.


senang je...cari je kod yg ade tulis head, law tak faham..try tgk entri tutorial wan...ade tutorial mngenai template tu

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

template lambat loading tuh, mmg put tak brape suke..bukan tak suke sbb lmbat, tapi sebb kndg2 put nak tolong klik2 NUFF kat blog diorg..disebabkan blog yg lmbat loading ni, cian blog2 yg kemudian sbb NUFF dah tido..serba salah pulak..

music? put ada 'pause'..hehehehe

eh, wan..put nye templates br ni lambat tak nak loading nye? risau gak kalo lmbat takot mnyusahkan bloggers laen..

:)

Wan_hazel said...

cikputput..

template cput cepat je load nye...n music yg bleh pause tu senang..wan suke..kdg2 law nak dgr wan dgr je...hehehe,,law tak nak..wan pause..huhuhu

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

hoyeah! satu pihak sudah suke..harap2 put tak da la menyusahkan pihak bloggers yg laen..
maceh ye :)

tia said...

tia punya cmer ?
serabot tak ?
mntak pendapat neh ! :)

Wan_hazel said...

putput..

yep ok blog putput..tapi yang tak senang tu,,katak put..wan nak sekor,,hahaha

Wan_hazel said...

tia..

blog tia simple n kemas je..tak de serabot mane...yg pting law blogger blogwalking..shoutbox namapak..senang cari..page tak lame load...

Kniedaz said...

bagus info ni.. ^_^

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

hoip..pe dosa katak put smpai wan nk jeles ni? g la bela patung monyet..omel gak..br seswai dgn wan :)

Wan_hazel said...

tengs,,,skadar pndapat utk dikongsi

Wan_hazel said...

put


bukan jelez...tp nak satu..hehehe...monyet tak naklah..monyet makan buahan..p katak mam lalat..senang jage..law dah tak nak jage lg wan wat umpan memancing..hehehe

Umie Nadhirah said...

Agree!!!!

Nur Hayaty said...

popup yang wan maksudkan apa ye??wan cmne nak buang nuff kat blog sis yang gerak2 tu..da lupa plak kat ne codenya..

Wan_hazel said...

hehehe..pop up yg ade tulis welkwm 2 my blog..ape ape g tu..blog sis tak de..yg nuff kat side kiri tu sis??/sis cari je bawah skali,,,law tak taw kod nye..sis cek lg kat nuff tu..tgk cod yg tu..pas tu bndingkan je..law same..delete lah yg de kat blog tu

Nur Hayaty said...

owh..ok noted...akan cr seday upaya..hehe=]

Wan_hazel said...

sis mesti ade nye..hehehe

Cylia Chel said...

wan..cmney eh mok molah blink2 ya...?ajar mek lok eh..

xazryx said...

haha .x setuju klu nk letak lagu ade pause button .sbb pening dgr lagu lame ulang2 kali .heheh .

Wan_hazel said...

xazryx

better lgi dr org yg letak lgu autoplay yg tak de pause,,cadangan utk org yg nak letak lgu..hehehe

Wan_hazel said...
This comment has been removed by the author.
Wan_hazel said...

Cylia Chel

ktk pake kod tok k
untuk blink blink ya


<blink> UR TEXT HERE </blink>

illianahidayah said...

sokong sal letak widget yg leh pause..kdg2 muzik terlalu kuat and bingit...ganggu nk baca entry...hehehe...

Wan_hazel said...

illianahidayah

yep betul2...bace entri pun nak kene feel kan..hehehe

Tomato Gurl's Life said...

tanx...will take note ur advice as a ne w bloggr..

Wan_hazel said...

tomata


u should,,hehehe...

EIFA said...

thanx wan 4 da good info.. eifa pon org baru gak.. erm, baru je remove lagu dlm page eifa pas bace en3 wan nie..hehe.. tq2

Wan_hazel said...

EIFA

ok/.//camtu lah...wan tak bape suke sgt lagu kat dlm blog nie..huhuhu

C@H@Y@ said...

thanks =)

Wan_hazel said...

cahaya

welkam

ilysdmff said...

macam mna dengan blog fatin pulak? :( takut bebeno kalau lambat nak load.

Wan_hazel said...

ilysdmff

law semua gadgte yg wan cakap tu takde..so tak lah lambat,,

LaDolce RhiyadZh said...

Bab lagu tu betul jugak. =='
Ok, tysm for information. :)

Wan_hazel said...

LaDolce RhiyadZh


welkam...

zuraa said...

laaa, betol jugak tue, memang bosan kalau dengar lagu yang kita tak minat. hehe. thx for the tutorial. saya pon baru kat dalam dunia blog nie :)

Wan_hazel said...

zuraa

hehehe...betul tu...tak semesti nya semua org minat lagu tu kan..

Babylon said...

thu x cm ne nk tkar domain blogspot ke co.cc domain??

http//www.julhapiz.co.cc

Wan_hazel said...

wan tak taw lak..lagipun doamian tu google tak kan detect taw..dia org dah delete dari pencarian sesawang..so rugi guna doamian tu

nanabyte said...

nanabyte pun maseh baru. selalu singgah cnie cedok ilmu2 berguna dari Wan. X3

thanks Wan wat tutorial tuh sume. belog nanabyte da tomey sket. tehee~ :P

kechix said...

salam . .. .
wan blog kechix ade problem la . . ..
kechix xtahu nak buat macam mne . . .
nak mintak tolong wan tengok2kan boleh ?

akusukaDOLPHIN said...

teguran n nsihat anda sy trima.. ada btolnya

mikux said...

pop up tu apa? untuk apa? boleh kita tahu lebih banyak widget yg menarik? :)

kalau rajin singgah la blog saya XD
http://oledokey.blogspot.com/
~thank youu

NuRul Nabilah said...

wan boleh bagi pendapat pasal blog nie??
love purple x taw sangat la camne nak edit blog..

Nao Mei said...

tumpang komen...hihihi...pendapat memang betul...tapi citarasa manusia tak sama...have nice day.....salam tahun baru 2013

♔ Hasnie Adda ♔ said...

setuju2 ! heee

aisyah nasiruddin said...

tq :) sy msih bru blogging ni..tq 4 the tunjuk aja ..

Mila Anggong said...

saya pn masih baru..huhuuh...mmg x tau apa2..tp minat jg nak berbeloging...kihkihkih..