Wadah Madrasah Pengalaman: Make Up Ur Entry Contest_Wan Hazel Dolly,Hello Kitty dan Pink.


Friday, February 4, 2011

Make Up Ur Entry Contest_Wan Hazel Dolly,Hello Kitty dan Pink.

.




Salam Korang..

Kali nie Wan join Make Up Ur Entry Contest dari Kak Wan..Law korang nak join gak..Korang leh klik banner kat atas tu k..Syarat syarat semua korang leh tengok kat blog Kak Wan..So jom Wan mulakan Entri Kontes..

-----------------------



Hari nie Wan Try lagi bermain dengan Adobe Illustrator nie..Godek godek je Adobe Illustrator nie memang seronok sangat..sampaikan Wan terbawa bawa cara penggunaan Adobe Illustrator nie ke Adobe Photoshop..Sebelum nie Wan dah wat entri mengenai first try Wan wat Dolly comel.. gugurl bertudung..Tak lah comel sangat..Comel dari pandangan mata Wan je..ehhehe..Tengok Dolly Wan tu pun guna Baju melayu warna Pink..Hehhe...Sama tak Dolly tu macam muka Wan..ade tahi lalat kat pipi belah kanan tu..Pemanis muka katakan.

Masa Wan Blogwalking Wan slalu dah tengok Hello kitty kat Blog blogger blogger len..Comel je..Tapi Hello Kitty Wan lagi comel bab Hello Kitty Wan guna baju SpongeBob..hehehe..Skang nie memang tak leh nak nafikan dah Boy skang nie ramai yang minat Kitty and Pink..Law ade yang masih keji keji tu ..tu mesti orang yang tinggal dalam gua kot..Kat tempat Wan nie biase je dah Walaupun Wan diam di kawasan perkampungan yang membangun..Tak lama lagi jadi bandar lah kawasan Wan nie..




Ape kaitan lak Hello Kitty dan Pink nie..Penganjur nak crita kan pasal Pink je..erm..Tunggu tunggu..Hello Kitty pun Orang slalu kaitan kan dengan Warna Pink..So ade kaitan lah kan..Hehehe..

Kadang kadang Wan pernah terjumpa dengan masyarakat yang asyik duduk di takok yang lama..Bagi mereka Warna Pink nie adalah warna yang berhantu..maaflah law ape yang Wan karangkan nie ade yang terasa lak..Bukan niat jatuhkan martabat kaum Adam tapi nak buka kan sedikit minda kita bersama..Wan lelaki tetapi kenapa minat Pink??Bagi Wan warna bukan cara untuk kita merujuk atau menghakimi sifat seseorang tu..



Pink satu warna yang lembut senang nak sesuaikan dengan bermacam macam warna..Nak kata barang Wan semua Pink tak gak lah..tapi ada sesetengah barang Wan pink..Walaupun zaman dah serba canggih camnie bermacam macam plak mulut yang akan melontar lidah kotor mencaci lelaki meminati pink..Bagi Wan minat Pink tak berdosa pun..Sampai kan Wan pernah terjumpa satu artikel yang menyatakan Rasullullah S.A.W juga penggemar Pink (merah + putih = merah jambu) Maaf Wan tak tahu sejauh mana kesasihan Warna kegemaran Rasullullah S.A.W nie..So dari sini kita dah mengikut sunnah Rasullullah S.A.W..

Dan ada jugak Wan terbaca entah dilaman mana Tapi Wan masih ingat lagi Rasullullah S.A.W memanggil isterinya Aisyah Humaira " Si Merah Jambu "..



Tak habis lagi dengan isu Pink nie..Sejauh mana Wan minat Warna Pink nie..Tak lah jauh sangat tapi sekadar penyejuk mata bagi melapangkan dada..Korang leh tengok sendiri latar bagi ruangan entri Wan..Warna pink..Selepas nie Wan akan ubah lagi Template Blog Wan nie.dan Wan tetap akan kekalkan warna latar ruangan entri dengan Warna Pink...Korang tengok atas tu..Masih dalam proses pengeditan..Wan dah siapkan latar entri je...dua tiga hari nanti Wan mungkin akan tukar..tunggu je lah kan.


Wan rasa setakat nie je lah yang Wan mampu karangkan..Law Wan nak kupas semua isu Pink nie bukan lak entri kontes nama nye..hehehe.So..Wan tidak takut mengaku Wan meminati Pink ..

Setiap manusia ada warna kesukaan nya..
Ada hitam ada merah dan ada putih..
Namun semuanya berlainan minat..
Bagiku ..
Biar semua tak sama..
Kerna yang penting apa terkandung di dalam hatinya..
terakhir dariku..
Salam Penglipurlara..


Papai

.



26 comments:

mialia said...

ngeh..ptutla blog pn pink.hehe

-[miracle]- said...

hee , cool !
i love pink ! :D

loving_you said...

yup !!!
i like pinky2...
manyak gak baju pink !!
like pinky2...

♥hamirahalim♥ said...

waoww. bolehh menang nyh .hehee.
gudlucx !
:)

bungaLily said...

huhuhuu..wan mmg sweet la gn warna pink nie :p

.cik yaya. said...

hahahha..wan ckp ttg pink?? ouh no!!

hidayah sapidih said...

comel nye hello kitty tu.. i love hello kitty soo much

aveeakira said...

uitt.. hikhik... Wan memang suker kaler pink erk...?? hee.. Aki pun suker haa... tapi ramay yg wat kaler pink lah.. so Aki wat kaler orange haa.. hekhek... hee....

Wan_hazel said...

mialia

hehhe...peace

Wan_hazel said...

-[miracle]-

hehhe..cool je kan..

Wan_hazel said...

loving_you

hehehe..wan pun ade bju pink..eceh..ehhehe

Wan_hazel said...

♥hamirahalim♥

tengs..amin..law leh menang..hehee

Wan_hazel said...

bungaLily

hahaha...tengs...hehehe..peace

Wan_hazel said...

.cik yaya.

hahaha..nape lak??hehehe

Wan_hazel said...

hidayah sapidih

hahaha..tengs..helo kitty bobob tu

Wan_hazel said...

aveeakira

hahaha..betul2...ramai yg guna pink kan..minat pink tak emestinya kene semua warna pink kan..ehehhe

chiLleD...!! said...

xslah lelaki suka wrna pink..lg2 pink yang lembut tu..cma jgn bg pink kt lelaki y auwwww...mnggelikn jer..huhu

adqayyum said...

adqayyum pun kadang2 suka pink pasal warnanya menyejuk kan mata..

Wan_hazel said...

chiLleD...!!

ahhaha..betul2...law lelaki auww tu..semua warna pun geli kot..ahahha..gurau

Wan_hazel said...

adqayyum

betul tu adam...warna tenang je kan..

yusri said...

ok..alasan yang munasabah..apapun cantik la blog kamu ni..terutamanya grafik...

Wan_hazel said...

yusri

hehehe..tengs..peace

i am S!L4H.. said...

rmai je silah tgok laki pkai bju pink...
bole wt org cair la plak..hakhak

*eh wan pkai n95 erh...sukeee

Wan_hazel said...

i am S!L4H.

hahaha...boleh wat cair ke??hahaha// a ah wan guna n95...lame dah wan guna hp tu..Sebaik je hp tu kua wan terus beli.mahal giler harge..rm 2k..bleh beli lappy tu..hahhaha..skang semua hp dh murah

Wansteddy Tales said...

peserta lelaki pertama setakat ini ^^
Trimas sudi join Wan, bagi masa kat hakak n Yantz buat keputusan pemenang ye :D

Wan_hazel said...

tengs kak wan..ehehhe..peserta pertama lelaki utk kontes nie tak de special hadiah ke kak??ehehe