Wadah Madrasah Pengalaman: Blogger Otai tak perlu Shoutbox???


Sunday, January 30, 2011

Blogger Otai tak perlu Shoutbox???



.




Salam Korang...


Hari nie Wan nak kupas sikit pasal isu Shoutbox nie..Bukan isu AutoBlogwalking k..Nie isu Shoutbox je..hehehe..

Betul ke Blogger otai tak perlu Shoutbox..??Yang nie Wan tak pasti sangat..Tapi kenapa kebanyakan Blogger yang ribu riban pengunjung tak nak letak ShoutBox erk??

Mungkin...

Law dia orang letak nanti..Banyak lak blogger blogger yang tinggal jejak..Lepas tu mungkin Blogger Otai nie fikir..Nanti tak terbalas lak Jejak Blogger blogger yang tinggalkan jejak tu..hehehe..Betul tak??

Blogger Otai nie tak mesra rakyat???erm..Betul ke???Wan rasa tak kot..Tapi tak syok lah kan Law tak de Shoutbox nie..Tak leh tanye khabar and bertegur sapa kan..Lalu je lah page Otai blogger nie kan..

Tinggalkan Komen kat entri je lah kan law nak tanye pape..Erm..yang nie lak..cam tak sesuai lak kan...Entri pasal len lepas tu tetiba lak kita nak tanye pasal len..Tak manis lah camnie kan..

Erm...No komen..ahahha..yang nie bagus..Tak yah komen pape..hehehe..

Wan lak..Law tak de Shoutbox Wan rasa macam sunyi je..Koz macam tak de orang nak jenguk page Wan..Law sign in blog pun cuma balas komen entri ...Tak best lak camtu koz tak leh tengok Blog and berkenalan dengan Blogger len..hehehe..Bagi Wan Blogwalking boleh menghilangkan tension..

Shoutbox nie penting..Tak kisah lah Wan nie Otai blog ke bukan..tapi bagi Wan..Shoutbox nie tempat orang nak tanye macam macam kat Wan selain dari Medium sesawang lain..FaceBook..Senang kan Law ade Shoutbox nie..tak susah pun..

Tapi kebanyakkan Shoutbox nie Orang suka sangat Scam and Spam kat ShoutBox kita..Mungkin sebab tu gak lah Blogger Otai tak nak letak Shoutbox..Pendapat Wan je..Skang lak ramai yang dah guna AutoBlogwalking...Geram pun ade gak.So pilihan terbaik korang..Korang ubah je Shout korang tu ke iShoutBox..senang and terbaik..Sepanjang Wan guna iShout nie memang terbaik lah..Law korang nak taw lebih lanjut pasal iShout nie..Korang klik link nie..
Pengenalan iShoutBox Penghubung terbaru dunia Blogger

Pape pun Blogger yang macam Wan nie amat perlukan ShoutBox..Sebab dari sini lah Wan jana Traffic ke Blog..Dari Blog ke Blog...Tak gitu semua..Law tak Blogwalking..Tak masuklah Traffic..

So wajarlah Blogger Otai tak letak ShoutBox..Kebanyakkan lah..Bukan semua Blogger Otai kot...Sebab Tarffic dia orang mencanak je...hehehe.Peace

Semua nie Pendapat Wan .Tak de niat nak hentam sesape..Berbicara masih bercermin diri

Pendapat korang amat dihargai...Jangan hina dan keji ..biar beri pendapat dengan cara kita..

Yang terakhir.Wan tak sokong AutoBlogwalking..




K lah korang..

Tu je

Papai..


.



37 comments:

♥Ismi Huda♥ said...

mun x letak di cop lawa lak.. huhu..

aok, ap2 smua rah shoutbox yg pling simple n cepat..

mek anti auto bw juak~!

Cahaya Kehidupan said...

yup betul tu katakan tidak pada auto blogwalking,pape pun, yang penting kita jujur kan wan....^__^

Wan_hazel said...

♥Ismi Huda♥

mena ya..ehehhe..aok lah ktk oo..bencik autoBW

Wan_hazel said...

Cahaya Kehidupan

a ah betul tu..jujur tu penting

eka said...

mmg daa agk pon mcm tu , elok lg diaorg xletak . 6t kita tngl jejeak , dia xblas . kita ingt dia gedik sakai lak unn ? elok laa dia xletak , kan kan ?

Pja Ismail said...

betul-betul-betul. *gaya upin dan Ipin.*
Pja pun suka BW sebab dalam BW tu kita akan pergi ke macam-macam jenis belog dan boleh singgah baca macam-macam jenis entry!
Suka baca entry but selalunya silent readers sebab jarang komen entry. T_T'

Macam belog ini...Er, 1st time komen ke? keh keh keh

:: Zanna :: said...

mn leh autobw..x jujur dan baik tau...klu mcm ni tanya lad diri sndiri tujuan berblog.. :)

n3 baru : hidup seorang blogger... ^.^

Wan_hazel said...

eka

a ah betul tu..ehehhe

Wan_hazel said...

Pja Ismail

hehehe...betul tu...wan pun suka bace entri org tapi tak suka komen..ehehhe

Wan_hazel said...

:: Zanna ::

a ah betul tu..ehehhe

chiLleD...!! said...

stju ngn wan..hehe

FaizFizy39 said...

eh. ade shoutbox baru. nak tinjau2 hehe... blogwalkingwalking

hani apandi said...

mek salu baca entry ktk,
tapi jadi silent reader.
sebab bila mek balik asrama.
nak komen blog org pun kemain loading lama...hehe.

She's retarded said...

lagi suka jadi silent reader tapi say no to auto BW!

CahayaCintaIlahi said...

kte sokong tak kesah la blogger otai ke blogger baru ke sume blogger perlukan shoutbox sbnrnye sbb ini pndpt chaya la kalau blogger len dtg blog kte mstilah nak tinggal jejak kan ade gak blogger yang macam hampa dan kecewa ble g blog tu takde shoutbox so malas nk masuk blog tu balek erk macam cahaya la kantoi ngeeeeee

i am S!L4H.. said...

x de shoutbox???org pemesssss bole la...ohh tidakkk..hak2
sy syg cbox sy..
lgpon..kn wan tlog wat...hahaha
kan3**

Wan_hazel said...

chiLleD...!!

setuju gak..ehehhe..gud2

Wan_hazel said...

FaizFizy39

ok..hehehe..peace

Wan_hazel said...

hani apandi

wah...ktk lah slalu atang blog mek ooo..ehehhe..bagus2..hehehe

Wan_hazel said...

She's retarded

yep//say no 2 autoBW...

Wan_hazel said...

CahayaCintaIlahi

betul tu hya..law wan tak de shout mesti chya tak nak masuk blog wan kan..ehehhe

Wan_hazel said...

i am S!L4H..

jhehehe..betul tu silah..wan nie belom femes g..hehehe..

i am S!L4H.. said...

x lme lg pemes la tu.....
heee..
kt sne musim ape wan??kt cni ujan je...

Wan_hazel said...

i am S!L4H..

hehehe...tak lame lagi kan..ehehhe..kat sini musim hujan gak silah..asal malam je mesti hujan je...

papabear said...

sebab kita guna shoutbox sebagai salah satu cara nak dapat trafik. dorang dah otai so trafik cari dorang... buat entry bodoh pun beribu orang komen hahaha...

Wan_hazel said...

papabear

hahhaa..btul tu papabear ...dia org wat entri tak masuk akal pun ade org bace..entah lah tak faham lak..hehehe

FATIN SYAFIQA said...

Eh auto blogwalking tu mcm mn. Hehe. Sory la bertanya. Masih baru lg dlm dunia blogger

Yastro said...

Yupp...x sokong autoBw..x mesra rakyat....yas nk pinjam banner tu arr,tepek kt blog yas...bule x?

Mr. TN_SkY said...

hahaha..nice entry wan..panas lagi isu nie rupenyer..:-D aa..bagi SkY kalau dah popular pun..dan xnak pakai shoutbox..xperlu kua statement riak camtuh...brmula dri bwh je sume..even artis start create blog pun 0 FOLLOWERS :-D...bloggers terkaya pun still kai shoutbox ape..lolx.<--lau xde shoutbox kat pondok kecil..sunyi lak rse hehe..=_=

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

Wan_hazel said...

FATIN SYAFIQA

autoBW..org yg guna tu..tak pernah g page kite.dia org guna 1 applikasi utk shout kat shoutbox kita tanpa masuk page kita

Wan_hazel said...

Yastro

bole je yas..no prob..ehehhe

Wan_hazel said...

Mr. TN_SkY

hahah tu lah sky..ekot org je tu kan..law blogger tu nak letak..letak lah..ehhhe

♥ adlin roshaida ♥ said...

mcm tak lengkap je blog tanpe shoutbox. kan kan ? ;D

Wan_hazel said...

♥ adlin roshaida ♥

a ah..betul tu...

sarah mohamad said...

setuju dgn wan . macam rasa tak hidup ler pulak kalau tak hada shoutbox tuu . mcam kita ber blog sorang2 . tambah2 kalau tak ada orang nak komen entry kita tu kan .

Wan_hazel said...

sarah mohamad

hahaha..betul tu..law tak de shout mesti sunyi giler kan..

Mysterious Mel said...

Nice sharing...especially untuk saya yang baru berjinak2 bab blogging ni. Kalau sudi singgah my blog Kenapa Perlu Penapis Air?