Wadah Madrasah Pengalaman: Makeover Blog...Tukar Header dan gadget baru..ada status twitter gak..


Sunday, February 6, 2011

Makeover Blog...Tukar Header dan gadget baru..ada status twitter gak..

.



Salam Korang...


Fuhh lega rasanya hari nie selesai makeover Blog Wan nie...Mungkin Header tu cuma untuk sementara je..Or untuk beberapa minggu..Tengok keadaan gak..Nampak tak Header Blog Wan dah berubah??camne ok tak??or nampak serabut sangat???Law serabut sangat, Wan akan ubah..Tapi nanti nanti lah ubah tu..ehehhe..



So skang kedudukan Icon Tutorial Wan dah berubah ..dah tak Float kat tepi g dah..Banyak yang kata icon Tutorial float tu mengganggu ruangan entri..So Wan ubah letak kat Header lak..macam kat gambar atas tu..Korang letak je cursor kat situ..Nanti icon cursor macam tangan tu akan bergerak ..Law dah bergerak korang leh lah klik k..hehehe..


Ape lagi yang berubah...??erm..Icon tempahan header pun Wan dah ubah kedudukan nya..Dah tak float gak dah..Wan letak kat atas Header gak..Nampak kan gambar kat atas tu..Law korang arahkan cursor kat situ..Korang akan dapati cursor tangan tu bergerak gak..So korang leh lah klik..hehehe..And sekarang dah tak float g dah icon tutorial dan icon tempahan header tu..Icon tu akan stay kat header je....



Yang nie lagi best...Wan masukkan update status Twitter Wan sekali kat dalam Header tu..Macam yang korang nampak kat dalam gambar atas tu.dekat papan hijau tu.Korang leh tengok gak kat atas header tu..hehhe..best best...Tapi wan tak pandai lak guna Twitter ..Hope adelah yang nak tolong tunjuk ajarkan..ehehhe..


Icon Shoutbox Wan..Wan masih kekalkan..nanti nanti baru Wan ubah..Skang nie masih sayang kat kitty Spongebob tu..so tak nak tukar..ehehhe


Erm..header yang lama Wan ade Monster so skang Wan tukar kepada bebudak lak..ehehhe..Kanak kanak riang lak..Erm yang nie saje je Wan letak..makne nye pemilik Blog nie seorang yang ceria dan lelaki....hahahah



Yang selebihnya Wan kekalkan dan Wan tambah lak icon Ai kat icon Ps tu..macam kat anak panah dalam gambar kat atas tu..ehehe


Sakit mate n otak koding Blog Wan yang skang nie..tapi akhernya boleh gak Wan buat..hendak seribu daya tak hendak seribu dalih..eceh..ehehhe..try and error banyak kali error..hehehe..

Blog Wan masih mengekalkan penggunaan Classic Template..100% design Wan Hazel.

Law ade yang tak ok..Sila komen dengan cara yang bersesuaian..tak yah keji keji..Wan cuma perlukan pendapat je..peace


papai.
.



42 comments:

Lyana MK said...

comel gilee

.:|kamaryeah|:. said...

semakin maju blog wan nie~
jeles2..tp jeles yg sihat ye~

Cik Dara said...

mcm ni polah ada update twitter ya? hehe

Nadhirah-chan said...

awesome ! buat la tuto untuk status twitter tu . dah lama cari tuto tapi tak jumpa , sedeyy wuu wuu ~

Shaza Najwa said...

lawa la...lpas ny leh la wat tuto cmne nak ltak twitter dkt header...hehehe

yana nana said...

sangat kagum tgk header belog :D cane nk letak twitter kat situ? dh try.. sumpah xjadi.. huuuu

♥ solehah ♥ said...

rajin anak mak sorang tok eh..hehe :)

missteenastory said...

damn! smart giler !

sarah mohamad said...

wan ! sangat kreatif okay :)
nanti wan buat lah tutorial cara nak buat twitter update dekat header tu boleh ?
tengs wan :)

roxybelleiyramethyst said...

yunk....cmeynyeeeee.....hehehehe...tapi en wan xase ke ktowg cam susa nak cari t tuto n header wan tue...tp memang seyes...cam bese...wan hebat giler wat cmnie en...hahahahah

haaa.....xle ke status twitter ganti ngan status fb ke???hehehehhe ^^

nazpunyerblog said...

cumil ahh blog wan ..ades bila ahh nak ada blog cam ni ..:)

Luna Chempaka said...

wan, ada tutorial utk twitter updates tu tak??

Wan_hazel said...

Lyana MK

hehehe..tenga kak..huhuhu..

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

hehhee..jeles yg shat..gud2..jgn je;les yg tak sihat..hehehe

Wan_hazel said...

Cik Dara

mek kodingkan nya ambik kod update twitter and tambah kod sikit kat depan nya..

Wan_hazel said...

Nadhirah-chan

ok..tapi taw camne nak wat untuk classic template je..law yg design nye blog..wan tak reti lak..nanti wan try k..tggu

Wan_hazel said...

Shaza Najwa

a ah boleh je..tapi kene tunggu

Wan_hazel said...

yana nana

susah sgt law nak wat tu..wan skang tgh try nak masukkn koding tu kat dalam design nye template

Wan_hazel said...

♥ solehah ♥

nya rajin tuk..blaja malas ..ahhaha

Wan_hazel said...

missteenastory

tengs...biase2 je

Wan_hazel said...

sarah mohamad

ok tengs..nanti wan wat..kene try koding kat design template dulu

Wan_hazel said...

roxybelleiyramethyst

tu lah..wan pun nak ubah..ngah try cam ne nak ubah bende tu..hehehe..wan ase tak susah kot bab dah taw..ehehe

Wan_hazel said...

nazpunyerblog

hehehe..boleh je..asal suka wat bende yg membuang masa cam wan nie..try and error and byk nye error..hahaha

Wan_hazel said...

Luna Chempaka

blum ade g..nanti wan wat taw..

Fashionista said...

suke3....sgt kreatif..i need to learnt a lot from u...sy jurusan sains komp pon xreti wat...ok..mahu terjum lombong..malu2...;p

roxybelleiyramethyst said...

hahahaha...terbaek dari ladang r wan!!!~ hhhhoooyeeeehhh!!!~ ^^

*assyiera* said...

okey. siyes cute~

magnoliapert said...

wow! suka2! t nak tempah header dari wan lagi lah, heheh :*

http://magnoliapert.blogspot.com/

Yastro said...

cun...terserlah kreativiti wan...

#Bile la leh blaja p/shop n AI nih....

chiLleD...!! said...

cntik2..hehe..memg meleop lah..he..cma icon tuto ngn tmph header tu j lah..dh nmpk cm design header jer.hehe..pape pon nice..wan sgt kreatif..sy xlrat nk tgok coding..xphm sgt..hehe

Wan_hazel said...

Fashionista

hahha...tak pe..nanti pandai tu...hhehe

Wan_hazel said...

roxybelleiyramethyst

hahah..tengs..hoyeh..

Wan_hazel said...

*assyiera*

tengs taw..hehehe

Wan_hazel said...

magnoliapert

hahhaa..boleh je...hehhee

Wan_hazel said...

Yastro

blaja sikit2 yas..senang je..ehehhe

Wan_hazel said...

chiLleD...!!

tengs..hehehe..a ah wan masukn dlm header icon tu..ehehhe

:: Zanna :: said...

wah semakin cantik klu org kreatif ni mcm2 boleh buat..eheh~`


n3 baru : Facebook dah kena block!!? :(

Wan_hazel said...

:: Zanna ::

ahhaha..biase2 je

Bos said...

jeles juak lok eh..haha..penin palak molah koding2 tok..

Wan_hazel said...

Bos

aok mena ya..mun nya polah alu ok xhal..tok alu error..ahhaha

chot ok..! said...

T.E.R.B.A.I.K.!!

Wan_hazel said...

chot ok..!

tengs..