Wadah Madrasah Pengalaman: Seronok ke jadi BLOGGER??


Tuesday, May 31, 2011

Seronok ke jadi BLOGGER??

.


Ada tak Blogger yang sama macma Doodle nie???hehehe.


Salam Korang...


Sihat tak??Ngah wat pe tu??Baca entri Wan nie ke??ok ok..Duk lek lok taw..Law nak minum g minum lu..cepat cepat..ehehhe..Seronok ke jadi BLOGGER??? tu topik kecik je..Topik besar plak..Wan Hazel I LOVE YOU???Orang tak nak cakap I LOVE YOU pun kat Wan..so Wan watlah Doodle yang cakap I LOVE YOU kat Wan..I LOVE YOU 2 Doodle..hahaha..Eh apa lah Wan nie...Tak de maknanye Wan nak bincang topik cintan cintun nie..Wat orang meluat adalah nanti...Bek tak yah kan..Kang semua korang nie muntah berdiri ..Tak ke susah Wan nanti...


Ok jom kita sama sama mengupas apa yang seronoknya jadi Blogger nie..Mungkin ramai yang tak taw..Dan bagi Blogger yang baru tu mesti teringin nak wat Blog bila tengok member ada Blog tapi hakikatnya takde minat..and niat lak bukan nak menulis tapi nak bermegah ..hmm..ada ke ????Tepuk dada tanya selera ye puan puan..Memang lah bagi Blogger yang jarang nak update Blog dan bukak Blog pun dalam setahun dua tiga kali je,mereka anggap Blog nie merugikan ..Dan benda yang entah apa apa..Bagi Wan antara Facebook dan Blog ,Wan tempatkan Blog ditangga yang teratas ..Facebook tempat Wan jawab pertanyaan Blogger dan tempat Wan ambik tempahan je..So penting jugak lah facebook nie..


Kat dunia Blog nie leh dapat ramai kenalan...Ada gak Blogger yang perasan "ARTIS" tu lah yang menyebabkan Blog nie jadi tak seronok lak..Rasa nya korang taw lah sape Blogger tu..malas nak berleter panjang..Korang tengok lah kat mana mana..Facebook ke Blog ke..Memang berlagak macam "ARTIS" entah apa apa je yang nak kluar dari otak dia tu..Tak de makna lansung..Sesape yang layan Blogger tu pun Wan tak faham...Satu je Wan boleh kategorikan Blogger tu "CAKAP TAK SERUPA BIKIN"... Makan lah kau cili banyak banyak..Terasakan law kau ada baca nie..Ade tak??...Jangan tanya Wan siapa...Wan tak nak lak orang cop Wan Blogger yang aibkan Blogger lain..Cukuplah sekadar memuntahkan amarah sebegini..


Kembali ke topik asal..Seronok jadi blogger bila apa yang kita kongsi orang ambik jadi ikthibar atau orang tu pelajari..Dan seronok bila dapat pendapat dari pelbagai latar belakang Blogger..Sebab tak semua apa yang kita fikir betul tu adalah yang terbaik..Setiap orang lain padang maka lain jualah pandangan..


Dalam keseronokkan menjadi Blogger nie ada gak kisah disebaliknya.ada jatuh dan naik..Dunia nie kat mana mana pun kita leh rasa seronok dan kat mana mana gak lah kita leh rasa sedih..Tak kira lah kita setabah mana pun..Kita tetap di uji...Dan disini jualah tempat diantara kalian meluahkan segala yang terbuku...Bukan kehidupan tu penuh sepi tak de teman di alam realiti cuma berkongsi dengan kawan yang tak dikenali lebih mudah untuk meluahkan nya...


S
eronoknya menjadi Blogger seandainya peluang itu kita gunakan sebaik baiknya...
Dan Seronok bagi Wan bila ada yang ucapkan TERIMA KASIH



Bagi Wan apa yang Wan berikan bukan sekadar ilmu untuk dikongsi bukan sekadar kisah kehidupan untuk diratap..Tapi yang terlalu bermakna ialah MASA..Jadi mengapa korang tak hargai MASA korang untuk menulis perkara yang boleh menjadi pengajaran buat semua..???Dan ambiklah sedikit MASA untuk mempelajari sesuatu dan bukan sekadar membaca..


Owh ye..satu lagi..Hargailah pembaca anda...Balas komen dia orang di ruangan komen entri korang k..


K lah korang..


Papai.

.



36 comments:

miss Sushi ♥♥ said...

harapharap i tak mcam tuh.:)
never perasan artis.:)
ske entry nih.:)

e y r a . t a j u d d i n said...

treating himself/herself as a so-called 'artist blogger' is quite sick, actually. ha ha ha. but quite outrageous number of followers they do have. everyone's on different ship... and we have different views.

apapun, this is my first visit... love d layout. n d recent entry, attracted me in. keep writing!

Mila Ahmad said...

best jadi blogger bila setiap entry di buat dapat penghargaan dan pandangan dari blogger laen dari situlah kita bersemangat cari idea yg nenarik dan tidak membosankan :)

Sya said...

terima kasih. :)

Amirah Adnan said...

betul3! sokong dgn wan.. boleh share pengalaman..share cite lucu.. and whatever je la.. hanye blogger yg paham perasaan blogger.. kan?

wa khairul onggon said...

Mena ya Wan.. tapi kadang2 kita nak nulis sampei terpaksa jaga hati org lain pun ada.. Yalah kmk harap2 sekda org kecik ati mun kmk nulis blog koh neylah tauk dalam diam atau sik terkasar bahasa kah, nakk... hehehe.. Tp yalah tek.. blogger utk mengeratkan silaturrahim, saling kenal mngenali antara satu sam lain.. :)

syieda said...

hikhik btol2..syieda tak ada tips tapi syieda suke baca tips dari blogger2 laen.. ^_^

fatin nabilah ;) said...

HAHA . seronok la jd blogger . walaupun readers tk ramai , followers tk ade , tp everyone should know that at least someone out there knew that we exist . kann ?

p/s : Wan hazel , I LOVE YOU ;)

nelly said...

jadi blogger adalah yang sangat terindah !
=)

D'ya Marshmello said...

best sangat jadi blogger..bak kata pepatah "tak kenal,maka tak cinta".. heheh

http://miss-dya.blogspot.com

Anis Diyana said...

best jadik blogger sebab kita boleh kenal ramai orang kat luar sana :D

Wan_hazel said...

miss Sushi ♥♥

hehehe...memang tak macma tu pun..dont wowie....hehehe..peace

Wan_hazel said...

e y r a . t a j u d d i n
hehehe..tengs..yep everyone's on different ship..

Wan_hazel said...

Mila Ahmad

yang nie wan setuju...betul tu..kadang2 pandangan dari blogger leh watkan kita lebihkretif kan..

Wan_hazel said...

Sya

terima kasih gak...

Wan_hazel said...

Amirah Adnan

ehhehe..a ah...hanya blogger yg faham blogger.

Wan_hazel said...

wa khairul onggon

hehehe..abg onggon...mena ya...nak ditulis pun kadang2 xdapat ditanyangkan ..alu didelte..hehehe..mok jaga ati orang...setuju2

Wan_hazel said...

syieda

hehehe...betul2...

Wan_hazel said...

fatin nabilah ;)

hahahha....P/s tu yg syok baca..hahaha...yep wpun tak ramai follower tak ramai readers sekurang2 nya kita mencuba kan...dr yg tak pernah nak mlangkah kedepan kerna takutkan sesuatu...

Wan_hazel said...

nelly

betul sebabnya tulisan kita adalah knangan terindah kita

Wan_hazel said...

D'ya Marshmello

betu2...tak kenal maka tak cinta,,,

Wan_hazel said...

Anis Diyana
betul tu...wan sokong

Spiderkecik said...

haha . yang bab takde maknenya nak bincang topik cintan cintu mmg terbaik . XD

Ceh . ckp doodle2 ni terasa . Haha .Tapi nak UP xde la . Lagipun personal blog dan tak memakai NUFFNANG . Kahaha . Income pun tak masuk . Kehehe

caliph shuriken said...

yg pasti setiap komen sy akan reply ^^

MyzaLuna said...

Betul-betul, bila readers dah banyak diorang dah tak balas/tak Terbalas komen2 readers dia, walaupun bukan di blog myza, tapi macam sedeyh jugak kalau kite komen tak de respon.. :')

Wan_hazel said...

Spiderkecik

ahhaha...betul tu..hehehe...peace

Wan_hazel said...

caliph shuriken

sama lah dengan Wan..wan law tak dapat reply semua wan akan kasi taw je kat satu komen..

Wan_hazel said...

MyzaLuna


a ah//bab kadang kadang kita nak sgt taw pandangan org tentang komen kta kan...

k e y r i said...

terima kasih wan hazel.. haha :)

LaDolce RhiyadZh said...

Yeah wan, memang seronok jadi Blogger ni, cume yad tataw yad ni berblogger ni cm artis ke tak. =='
Hrp2 takdelah cmtu yee XDXD

Wan_hazel said...

k e y r i

ahahha...tengs n welkam

Wan_hazel said...

LaDolce RhiyadZh

dont wowie..yad tak mcma tu....

Mohd Amin Aizuddin said...

seronok

Wan_hazel said...

hehehe..btul2

liyanazahirah said...

seronok jd blogger, bole dpt mcm ilmu n info baru..especially dr blog wan hazel nie :)

ukthi mastura said...

nice blog