Wadah Madrasah Pengalaman: Hujan Di Jom Heboh ...


Saturday, June 4, 2011

Hujan Di Jom Heboh ...

.



Salam Korang...

Hari nie Wan g Jom Heboh..Baru pertama kali Wan nak berjalan ke pesta macam nie..Makna nya..Pertama kali dalam hidup Wan lah pergi ke Jom Heboh..Mula mula pergi cuaca memang syok..redup je..Law panas Wan memang tak nak g..So kira macam ambek kesempatan lah dengan cuaca yang redup..Datang sana cuaca masih ok lagi..




Lepas 2 3 4 minit terus je hujan..Mula mula ok lagi ..Koz hujan renyai renyai and kejap kejap je..lepas 5 6 7 8 9 minit..terus Hujan lebat..Aiyoo....Kecewa..Pergi pun cam sia sia je..cam ne nak berseronok law hari hujan..Bosan lak tu


A
pa yang Wan dapat kat Jom Heboh??Wan dapat basah...Wan dapat tayar kreta Wan yang tersangkut dalam tanah...Kat bawah nie bekas tempat kreta Wan tersangkut..Dari kreta yang bersih terus kotor..huh..Nasib bek ada abang Van yang tolong tarik kan kreta Wan..



Bukan kreta Wan sorang je tersangkut taw..Banyak lagi..Law sesape yang pemalu tak nak minta tolong tu..Memang sampai petang lah kreta korang tersangkut..ahhaha..


Sapa sapa orang Sarawak nak g sia..Bait kit tak orang parking eh..Lemah nyawa mun kreta nyangkut lam tanah ya..Sakit ati..Alu sik epy gik tak orang g lak..ehehhe..Ari panas ka ujan ka..Hati hati jak..And banyak kes pecah masuk kreta k..Parking ya carik jak tempat selamat..Awal jak mesan tok..


Jom makan maggie dalam hujan...nyam nyam..

OK..Sapa Blogger Sarawak.. da sik nemu orang dalam gambar tas ya tek???Da sik...Nyarik Cik Amni alu sik ketemu eh..Lemah nyawa..Arap nak mintak spon tek..ahahha.



K lah korang...

T
u je nak update...Nak jeleskan korang sebenarnye..tapi tak leh koz tak best bab hujan..Men dalam hujan je lah...


.




17 comments:

MrsHanna said...

iee , best eh . rugi kalau tak join JomHeboh kat kuching . Saya pun orang Sarawak ^^

fiezah91 said...

ahaha.. mek nak parking tmpt tanah ya tp sik kompiden. last2 alu parking kat stadium perpaduan jak. huhu.. hahaha.. pa pun mek dah jumpa amni.. ngahaha :P

AKMA said...

eyh for the first time mek jumpak blogger sarawak :)

Wan_hazel said...

MrsHanna

ktk org sawak juak..dah g lom???

Wan_hazel said...

fiezah91


waaa..best da ktk dah jumpa..mek mala terkayo2 carik nya..xda jumpa pun eh...nsib kreta tak snyangkut..ehehhe

Wan_hazel said...

AKMA

ahahha...byk gik eh blogger sarawak eh....nice 2 c u??

Nurfazila Suhaide said...

yiee...bestnya dpt p jom heboh tadi..
faz perantau d negri sarawak ni..hehe..

Wan_hazel said...

Nurfazila Suhaide

hehehe..best tp hujan kan faz...

ASaDa RyutaRo said...

niat nak menjelez ya lah nyuh ujan ya, hahahaha..

ASaDa RyutaRo said...

kesekian kalinya mok tetak.. lalala~

Wan_hazel said...

hehehe..tetak lah ktk bena sia

Hajib said...

yalah.. lain kali parking bagus2... hehe

Wan_hazel said...

bang hajid...dah mek nangga...tang keras jak upa tanah ya...lajak jak lah..ehehhe...pasya alu tenggelam..

Cho Cho said...

hahaaa..yalah ktk xpengilan dolok..kmk pengilan dolok marek..lekak ya bruk pg jom heboh...xkenak ujan pun? hehhee

Wan_hazel said...

Cho Cho


hahaha..mok ambik cuaca redup ta dirik tek..ya lah g awal..pasya alu kenak ujan..tedah dirk

Cho Cho said...

haha..xdahal yaa...jerki uu...ujan rahmat...pasal nak comment kmk ya ndak lah kmk pandey koh nok bekerja nak kedak ya..kmk try jak kelak ktk ngga lagik okey :)

Wan_hazel said...

Cho Cho

hahaha...ujan rahmat...mena ya...lak mek nengok blog ktk k