Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial masukkan gambar lain dalam satu gambar/layer/file_Adobe Photoshop


Wednesday, June 15, 2011

Tutorial masukkan gambar lain dalam satu gambar/layer/file_Adobe Photoshop

.

Salam korang...

Kali nie Wan nak wat Tutorial masukkan gambar lain dalam satu gambar/layer/file..Senang je sebenarnya..Guna fungsi CTRL + C dan CTRL + V..Ok tanpa buangkan masa lagi Wan akan ajar korang..


Jom Tutorial..

Open adobe dan gambar yang korang nak guna..macam kat bawah nie..



Dah lepas tu..Korang klik gambar yang korang nak pindahkan tu..dan tekan CTRL dan C untuk copy gambar tu dan lepas tu korang klik lak kat file/layer/gambar tempat korang nak masukkan gambar tu..Dah klik..Korang tekan lak CTRL + V untuk paste..Dah selesai tu..Korang kan dapat lah hasil..



So selesai..Senang je kan..Tutorial nie dah banyak gak Wan selitkan dalam Tutorial Wan yang lain..Law sesape yang dah taw tu..Ok lah..Nie untuk yang tak taw je..


Selamat mencuba..

.



2 comments:

~NajiLaA~ said...

hye wan!!!!bgs la tutorial wan. :D

Wan_hazel said...

~NajiLaA~

tengs