Wadah Madrasah Pengalaman: Kalau nak mendoodle biar doodle betul betul


Friday, September 9, 2011

Kalau nak mendoodle biar doodle betul betul

.


Salam korang...

S
alam jumaat..Korang sihat tak??Hope sihat lah kan..Wan sihat je..Hari nie tak de cerita lak nak kongsi..


Erm, Wan nak kemaskan lagi doodle Wan , Nak lah hasil yang meletop letop kan..Nak jugak orang hargai hasil kerja Wan..Wan wat doodle guna touchpad dengan adobe photoshop guna Tool Shape je lepas tu free transfrom mana mana bahagian yang nak dibentuk..Ramai yang tanya macam mana nak wat doodle .. Wan dah wat pun tutorial tapi ramai yang tak taw or malas nak taw..hahaha..macam mana tu??Ke malas nak cari Tutorial..


Dulu masa mula mula Wan wat design kartun nie , Wan bermula dari Dolly semua nya hasil tunjuk ajar Kak Wansteddy. Wat dolly tu guna Adobe Ilustrator lama kelamaan Wan mula berminat dengan Doodle .. Design doodle nie lak guna Adobe Photoshop lebih kepada stroke .. Jujur Wan cakap Wan banyak buat rujukan dari doodle pen-doodle yang lain..Cemburu dengan doodle yang comel comel mesti lah ada kan..Wan pun bermula dengan doodle yang entah pape..Macam batang lidi je doodle Wan..kaku sangat..Ambik masa 2 3 minggu jugak lah Wan dapatkan skill nak mendoodle nie..Tak mudah kalau tak berusaha dan tak kan dapat hasil yang baik kalau tak bersabar..


Kalau koang nak tengok tutorial Doodle nie korang tengok je kat bahagian Tutorial Adobe Photoshop k..


K lah korang..

Setakat nie je lah...

Papai

.



8 comments:

Si Cilik Mish Ross said...

boleh lah ross gunakan doodlee dr wan tuk header ross??hehehe

Harisya Diary said...

isya suka doodle wan..comel sngat.. kalu perempuan,muslimah gitu.. kalu lelaki, kacakk..hahaha

Solihahazahar said...

teringin nk buat tapi mase tak mengizinkan *konon jelah

Wan_hazel said...

Si Cilik Mish Ross

hehehe//boleh je..

Wan_hazel said...

Harisya Diary

hahaha..tengs taw..doodle biasa2 je..

Wan_hazel said...

Solihahazahar


hehehe..

DekYaa said...

camne nak buat dodlezzz nie ek?

Wan_hazel said...

leh tgk kat tutorial wan..wan ade ajar...