Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Online sampai tengah malam sampai lewat bangun pagi


Wednesday, February 15, 2012

Doodle story..Online sampai tengah malam sampai lewat bangun pagi

.


Assalamualaikum...

Masih online lagi ??Skang dah pukul brapa??12.00 pagi? 1.00 pagi or 3.00 pagi??tak tidur lagi?? Seronoklah kan , mama korang dah tidur .. Masa untuk online lah pulak.. eceh eceh tak yah nak tipu.. Mesti ramai adik adik yang macam nie kan.. Tu tu senyum tu.. hehehe.. Betul lah tu kan..Wan dulu pun macam tu.. Masa mama dan semua keluarga dah tidur , Maka dengan serta merta aktiviti berjalan . Jam 1.00 pagi on komputer lah ..hahaha..Tapi tu dulu zamam masih budak budak sekolah lagi..A ah sebaya korang yang masih belajar tu.. Sebaya lah kita..




Bila mana terdengar je bunyi tapak kaki..Bunyi pintu bilik terbuka mula lah cepat cepat off balik komputer..Sebab tu lah dulu bila on YM mesti je tetiba terus offline..hahaha..Alamak kantoi dah..



Zaman skang nie adik adik duduk dalam bilik je pun boleh online dah..Guna teknologi pintar yang terlebih pintar...yang canggih canggih tu kan..Kekadang benda nie memang melalaikan..kalau digunakan kearah kebaikan Insya Allah teknologi tu tidak melalaikan. maksud Wna yang melalaikan nie ialah korang sanggup tak tidur sebab nak chat kat Facebook korang padahal esok nak sekolah . Bila tidur lewat maka bangun pun lewat dan secara automatik sembahyang subuh korang tinggalkan , akibat terlampau mengantok.. Betul tak??kalau tak tu Alhamdullillah bagus lah hendaknya.. Kalau korang nak tahu tidur lewat nie banyak keburukan . Salah satunya adalah "Kerosakan Hati" dari segi rohani dan jasmani. rasanya korang tahu tu kan..Tapi buat buat tak tahu..




Kalau lah masa korang syok syok online tengah malam tu , Tiba tiba je mama korang terjah..Hah...tak taw nak cakap apa..hahaha..Rasanya padan muka je lah..hehehe..

K lah korang...Tu je untuk hari nie..Tidur awal boleh jaga kesihatan..Dan tak liat nak bangun sembahyang subuh..tak gitu??

P/S:Jom kongsi pengalaman dan pendapat korang kat ruangan komen.


Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 ..senang je klik nie.Louis Koo or Daniel Wu? What's your pick?..Atau klik button Donate..

Owh ye..Wan perlukan Like korang di facebook .Like poster Wan di sini :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=268817953184103&set=a.268667953199103.59604.232885313444034&type=1&permPage=1

Sempena Pertandingan Poster Dakwah Saringan pertama, Dakwah Islam.

Terima kasih


.
Papai.


.



25 comments:

Nyue said...

ohhhh...kantoi sudahh..he3

Cik Kira said...

weeeee dulu nak dekat2 SPM slalu buat camnni . errrrrrrrrrr . hihihi

keri ikhwan said...

tak penah buat. sebab kat rumah dr dulu smpi skang xde internet ... skang je bru merasa intenet...*bdk zaman skang terlebih canggih, tp kurang bersyukur

biQa Hatmin said...

haha..nasib baik time kecik dulu xmcm ni.hahha, betul dulu takde internet..paling lewat balik sebelum maghrib itu pun dah kena hempuk dengan mak.haha. Pukul 9 semua dah wajib tido...jeng jeng jeng

steffany daph said...

sya pnah juga mcm ni. huhu. tunggu mak marah2 baur nak off9 dan tutup lapy. esok sekolah bangun lambat.

mia :) said...

huhu :3 sama lah kita :3 skrg dah tak buat dah .. dulu je .. skrg dh jarang haha

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

ekekek, bru berjinak lam blogging area ni...saje isi mse..xsmp 2bln pon lg..da ade ank n asben of coz laa terhad ckit..kdg2 tdo lewat gak tp bkn duk on9, duk ngemas umh, tdokan ank, nme pon working blogger mommy kan(umo da tue bru ade ati nk join blogging2 bagai)hahak

Wan_hazel said...

Nyue

ehehhe..kantoi sudah

Wan_hazel said...

Cik Kira

hehehe...alamak sama lah kita

Wan_hazel said...

keri ikhwan

tapi baca komik je kan.sampai lewat malam..ehehhe

Wan_hazel said...

biQa Hatmin

wan tahun 2005 baru ada internet kat rumah..b4 tu pun wan macma biqa..tidur awal..jam 8 dah tidur dah

Wan_hazel said...

steffany daph

hahaha...setuju2..zaman budak2 kan

Wan_hazel said...

mia :)

macam tu lah kan..

Wan_hazel said...

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥

akak tak pe sebab jalankn tanggungjawab..tapi budak2 nie yg kene nasihat sikit..heheh

lumi shara jagat said...

haha tau takpe.. time nak exam spm mate cepat je ngantuk.. kalau bab2 on9 mmg lansung xbole pejam mate haha

✿ CIK N ✿ said...

gud gud!! hihi.. suke camtu tapi solat wajib.. kalau tak gigil je ase xkene hidup...

nur_za said...

hehe..wan ni..tahu2 jekan..jangan cita kat mak taw

Atiah Zainal said...

hihi. dah pernah kena. Tapi dgn abi la. jenuh jugak la cover lain. Skarang dah tak dah. Keje banyak. hehe.

Ckin Kembaq said...

hoho..tak leh online sampai waktu2 gitu..nanti sakit kepala menyerang smpai 3 4 hari..hehe jadi, agak kuranglah...jarang sangat.. ^_^

.cik syana. said...

kehkeh.tetibe je teringat zaman mude mudi dedulu.
dulu ade internet tapi gune pc ag. so, time ayh tido,kul2 pagi bangun on pc kt ruang tamu.penah kntoi,ayh datang cepat2 off n larik masuk bilik.kantoi sebab ayh rase pc tu panas.hehe.kene marah tapi buat2 xtau jela.hikhik

Syafiqah Othman said...

haha.. penah jgak kantoi dengan ayah dlu . tapi pandai cover then ayah tak prsan .. tobat dah takmau buat dah lpas tu.. :) ...

Siti Safiyyah said...

serius wan. mende ni jadi kat ss setiap malam. hahaha. asal dengar pintu bilik mak berbunyi je, terus tutup lampu. tapi kantoi jugak hoho

Az Meeda said...

weekend aje on9 smpai lewat mlm.. kalau tak, sekolah

Nurul CLumsy Gurl said...

selalu wat... hahaaa..... tpi tu dulu.. time dkat alam perut ibu..

syasyajohan said...

dulu pandang kiri kanan nak onl,sekarang dah habis spm duduk rumah onl rileks je .haha