Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..sport chek mengejut di sekolah


Saturday, February 18, 2012

Doodle story..sport chek mengejut di sekolah

.




Assalamualaikum..


I
ngat lagi zaman sekolah dulu dulu..Zaman menengah rendah yang paling banyak kenangan yang terpahat kat memori otak nie..Korang pernah alami saat sport chek mengejut kat sekolah..Budak budak jahat macam Wan nie akan alami dan hadapi situasi nie seperti akan dimasukkan kedalam kadang harimau..Seram dan gerun menggigil..




S
aat mengetahui sport chek tu.Saat tu lah mula rimas, risau ... Kesalahan yang Wan pernah buat dulu tingkatan lima tahun 2005.. Wan guna tali pinggang besar,,Rambut panjang , baju tergantung bab guna baju kecil budak sekolah rendah..Guna songkok sebab nak sorok rambut yang panjang.. Masa tu macam macam bermain dalam fikiran..



Idea jahat semua hilang .. Nak elak dari sport chek memang dah tak boleh..Sampai marah marah dalam hati..tengok orang lain semua tenang semacam je termasuk Wan , wajah tenang berlagak hero tapi dalam hati bergolak marah marah seperti berperang dengan seribu ekor serigala .. dendam pada pengawas dulu belum terbalas namun kali nie dikejutkan lagi dengan pengawas yang ala ala menegakkan sesuatu yang tak pernah wujud dalam peraturan kehidupan seorang pelajar seperti Wan.. Maka dengan serta merta tertulis lagi nama pengawas yang bakal dinobatkan sebagai dendam.




Pada Allah jua lah Wan bermohon..Kes kes macam nie memang teringat akan Allah sungguh sungguh.Namun apa daya... Redha sajalah yang Wan mampu..Last last Wan hanya tersenyum dalam tangisan...

Sejujurnya sport chek , guru disiplin dan pengawas adalah watak yang perlu dibendung dalam kamus fikiran Wan...(ok yang nie ada pada masa dulu je k)..ehhehe


Tak gitu semua??pernah alami??


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..


Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 ..senang je klik nie.Louis Koo or Daniel Wu? What's your pick?..Atau klik button Donate..

Owh ye..Wan perlukan Like korang di facebook .Like poster Wan di sini :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=268817953184103&set=a.268667953199103.59604.232885313444034&type=1&permPage=1

Sempena Pertandingan Poster Dakwah Saringan pertama, Dakwah Islam.

Terima kasih


.



24 comments:

Anis Diyana said...

tahun ni anis rasa macam okay lagi daripada tahun lepas sebab takda masalah lgi.Jadi bila ada spotcheck tak rasa menggelabah dah.HEHE.

keri ikhwan said...

eh, ingat gangster tadi... last2 nangis haha

Cik Kira said...

harrrrrr . dulu kalo dengar je khabar angin cikgu nk buat spotcek , cepat2 pergi sembunyikan handphone dalam tandas or kat tempat yg selamat . serious mmg berdebar tahap gaban lah . hahahaha

.........cP~ said...

Tak pernah takut tine spotcheck sebab saya budak baik. Tapi, geram tengok budak2 yang kelam kabut bila ada spotcheck. Sorok handset atas syiling lah. Macam2..Haha.

Adik baru je kena tobek rambut. Panjang. Dia fikir rambut nipis cikgu tak perasan.

[ Yuyu Atiqa ] said...

hahaha... lumrah budak sekolah kot, wan.. :D

Puan Besar Shag Yahaya said...

Haha. Shag dulu rileks je haa~ Nak denda ? Seronok kot ! Bangga sebab kena denda depan orang ramai. Pemes mak ! :D

Eyqa Hasnan said...

eyqa pernah laa ! time dengar ura2 ttg ckgu buat spotcheck bsr-bsrn . trus ambk hpn ltk dlm ksut . then , bila jln tu cnfirm laa trjengket2 ;D

Syafiqah Othman said...

serius takat sangat bila dapat tau cikgu disipline nk bt spot cek .. pada hal x buat salah pown.. yang cikgu lagi buat muka serius macam nak makan orang..sampai nak makan jadi kecut perut x lalu makan.. hhaha..kenang dulu2.. :) rindu sangat2 zaman sekolah tu..

AMALINA YA'AKUB said...

waktu sportcheck la bnda pling x best... kalau x bw bnda larangan x pa.. tapi kalau terbw uhuuuu.... ketaq lutut la..

INA_Noorlina said...

gelabah gak tiap kali ade spotcek wpon xpnh pon wat mslh..tp kebiasaannya akk la yg wat spotcek, kuikui, msti rmai yg brdendam ngn akk sbb akk mse skolah jd pngawas skola, hahak

Boyz_ed said...

Yeah ! Hahaha ! Pernah kena jugakk . Time tuh ter-xsngaja bwk phone . Hahaha , nsb baik pndai cover . ~ngee . =D

Sarah Kwon said...

saya bawak mp3 gi skolah... satu kelas tau pastu diorang mintak pinjam.. hahah :) tapi time spotcheck dh taubat sbb dah jadik penolong ketua pengawas.... huhu..

Sarah Kwon said...

saya bawak mp3 gi skolah... satu kelas tau pastu diorang mintak pinjam.. hahah :) tapi time spotcheck dh taubat sbb dah jadik penolong ketua pengawas.... huhu..

ShA Si BuDax BloGger said...

Wan tahu tak buat tutorial photoscape ? kalau x tahu takpe..thx :)

AisYah said...

emm saye tak pernah ade masalah kot time spot check sebab saye pengawas...hehe

syafeika edora said...

haha,, klo ada spotcheck ktorg bg macik cleaner smpan kan tuk kitorg XD

Mimi Suraya said...

Bila mimi bawak phone g skola .. mulalah ada sportcheck tpi kalau tak bawak takde pulak . Pengawas macam tahu tahu je . Haha mulalah menggelabah tak tentu pasal :D

Hanih Borhan said...

Hahaha, saya takut spot check sebab rambut selalu panjang...

Misya_mimie said...

<--saya budak baik .. haha..
tapi kekadang risau jugakk .. hehehe

EikaSchapika :) said...

Salam . Thanx abg wan coz approve request doodle story nih . hee . actually , arytu baru je ade sportcheck . hee . tuu yg bg idea kt abg wan nie . Thanx sgt2 :)

Az Meeda said...

walaupun Meeda tak ade kesalahan, takur jugak bile dengar ade sportcheck ni... hehe

Mohd Ridwan said...

Comel doodle!!

syasyajohan said...

spot check kat asrama sekolah dulu lah seram,sempat sembunyikan 'gadget haram' dalam bekas sabun pun jadilee*rindu sekolah

Syamimi Che Usof said...

Alaaaa,kenkadang pengawas sndiri pon buat salah :) mcm mimi lah! muahahahaha,kenkadang klu buat kesalahan kecik mimi lpskn je ^^