Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Tengah online..Tak kan nak tanya lagi.


Monday, February 13, 2012

Doodle story..Tengah online..Tak kan nak tanya lagi.

.



Assalamualaikum...

T
engah wat pe tu??Mestilah tengah online mengadap lappy korang masing masingkan..Tu pun nak tanya lagi..ehehhe.Bila semua kerja dan tanggung jawab dah selesai..jadi korang boleh la meng-online-kan diri sepuas puasnya , yang penting tanggungjawab tak dilupakan..kalau bagi pelajar pelajar tu utamakan dulu kerja rumah..jangan nak online je ..Kang kerja rumah tak siap..ingat tu..



Pernah hadapi situasi macam akak kat atas tu??Orang tanya "tengah buat apa?" sedangkan memang kita dah tahu pun orang tu tengah online..Ok..Wan sendiri pun suka tanya soalan pelik macam nie..Walaupun hakikatnya kita dah tahu orang tu sedang online..Sebenarnya bila Wan tanya soalan macam nie Wan maksudkan perkara apa lagi yang dibuat selain online..memang lah tahu online tapi nak tahu lah , tengok youtube ke..Blogwalking ke..wat assigment sambil on facebook ke..Sapa taw kan??kalau Wan taw..tak kan nye Wan nak terhegeh hegeh nak tanya..hahaha.


Skang nie bila orang tanya "tengah wat apa tu?" terus je kena maki hamun.. Tak suka ke orang tanya "tengah buat apa?" . Ayat nie sebenarnya untuk mulakan perbualan je.. Tipu lah korang kalau tak pernah tanya macam nie.Sedangkan korang ber S.M.S pun tanya soalan macam tu kan???kan kan kan..


Lagi teruk bila depan depan orang tanya "tengah buat apa?" sedangakan dah nampak orang tu tengah buat kerja ..bla.. bla.. bla.. Adakah orang yang tanya soalan macam tu gila , pelik atau rabun?? Jadi terpulang lah kat korang nak kategorikan orang sebegini macam mana..bagi Wan..kalau orang tanya macam tu..Wan biasa biasa je..Seronok pun ada..sebab ada yang nak tanya..


P/s: kalau korang ada alasan atau pendapat tersendiri kongsilah diruangan komen..



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 ..senang je klik nie.Louis Koo or Daniel Wu? What's your pick?..Atau klik button Donate..


Terima kasih


.



40 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tengah komen entry wan ni..hihi..

keri ikhwan said...

itu sekadar berbasa basi... ayat untuk mulakan perbualan, bukannya bermaksud orng yg tanya soklan tu bangang ke bodoh ke ape... kena perbetulkan balik persepsi org2 kita yang kononnya terlebih bijak skang... :)

Suraya Aris said...

itukan tabiat manusia. haha

Wan_hazel said...

nuyui a.k.a miss YUI

hahaha...terbaik

Wan_hazel said...

keri ikhwan

btul tu keri..kadang2 manusia nie hilang pedoman skit..

Wan_hazel said...

Suraya Aris

setuju

Syafiqah Othman said...

hahha..terkena la dkt diri.. sbenanya kdang2 nak chat denagn orang tu tapi tak dak tajuk than jadi la solan cam gtu .. :) pikir2 mcam lawak jak.. :)

dRopPuc!noo™ said...

likes keri ikhwan's comment above.
eh xda button like eh? XD

apeXogamY said...

hahaha, itu lah pasal.. ade yg paham.. ade yg buat2 tak paham, yg lagi parah, saje2 tak paham..hehe.rase nye itu lah permulaan utk berbual yg terbaik..hehe :D

Jomtonton said...

Salam,
Kira standard lah soalan macam tu kan. Kita kan orang Melayu, sopan santun. Takkan nak mula cakap dengan perkataan kurang elok kan.. hoi ke apa ke.. Kalau tak tegur nanti dikata sombong. Macam-macam ragam orang ni.

Detective Fiqa said...

hahaha saya setuju bang :D

Az Meeda said...

itu namanya sudah gaharu, cendana pula .............. :)

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

hihi, sgtlaa stuju ngn wan :) yg pntg doodle 2 kiut jew kihkih

Syamira Yahya said...

x trse pelik pon sebab selalu gne ayat macam 2 untuk mulekn perbualan. .hehe

Wan_hazel said...

Syafiqah Othman

hehehe..kadang2 memang lawak..tapi tu lah cara yg terbaik nak mulakn perbualan kan

Wan_hazel said...

dRopPuc!noo™

hehehe..like jugak..a ah lah kan tak de button like lak..eehhe

Wan_hazel said...

apeXogamY

betul tu setuju

Wan_hazel said...

Jomtonton

tu lah...ragam org dah bermacam macam...kalau tak tegur kata sombong dah tegur lak kena maki hamun.aiyo

Wan_hazel said...

Detective Fiqa

hehehe..like2

Wan_hazel said...

Az Meeda

sudah tahu bertanya pula..eceh..ehehe

Wan_hazel said...

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥

tengs ...doodle biase2 je tu

Wan_hazel said...

Syamira Yahya

ye...betul tu

Misa♥Meow 美咲ニャー said...

yups, tol tu..diorg memang suke tnye cmtu.. LOL xDD memang bengang jew di buatnye kan?
dia tnye : "hai awk, ngah wat pe tu?"
adek jawab : "Takde wat pe..wat bodo bodo je.. bukan sngaja membodoh tapi buat buat bodoh padahal tak bodoh..sbb ada org tu bodo bodo"

hahak terus dia x balas then offline =="

^_^ Zaza Nur Iman said...

haha..hari2 dtanya soalan yg sama :)

Ayuni said...

ske dtg cni!

Ali Power said...

haha slalu blaku mcm ni

Mie Hishamuddin said...

selalu ditanya macam nie..kalau depan tanya memang nak kena sepuk, kalau msg boleh terima lagi so jawab n kalau chat ignore je sebab terang lagi bersuluh kita on9 =)

Ckin Kembaq said...

Tengah pegang tikus..sangat comell.. ^_^

Kak Long said...

Saye pon thg tangkap tikus ni... :P

Shah said...

hehe.. bagi aku ok je.. peramahla katakn..

shera said...

abang wan !
saya nak tye .
button donate tu untuk ape ?

zana said...

zana tgh komen ni.hehe..:D

Wan_hazel said...

shera

yg tu untk letak iklan ...

zana said...

wan bila nk wt button donate tu hehe..:)

syafeika edora said...

haha,, loyar buruk jap..

eeiyss said...

hehe...

Kawaii_Gurlzz said...

tengah pegang tikus nie. . hahaha xDD

lya marc jacob said...

hehe...mengedik sikit ka sini..:)

ilishaheera said...

"Tga bt apa" ... :D

syasyajohan said...

bila takde idea nak chat itu jelah yangg terlintas,hehe