Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Ragam membeli belah


Thursday, February 16, 2012

Doodle story..Ragam membeli belah

.



Assalamualikum ...

H
ah ... Korang semua mesti selalu membeli belah kan.. Kalau tak ... Mesti jarang membeli belah kan..hehehe..Betul tak??Masa korang nak beli belah tu mesti korang selalu tertarik dengan barang barang terbaru .. Cantik cantik..Canggih canggih..Yang gitu gitu lah..Masa tu mula lah buat muka paling hebat sekali nak tengok barang terbaru tu..




B
ila datang dekat je..Tengok barang pergh...paling hebatlah kalau dapat beli nie..Lepas tu cek cek harga lak..Tengok tengok harga..Alamak..Tak cukup jari kaki dan jari tangan nak gambarkan jumlah angka kat situ..Terlalu lah mahal...Tapi masih jugak duk godek godek barang tu sambil berangan nak dapat satu..Alangkah best nya kalau dapat beli satu nie...hehehe.




D
alam pada masa yang sama..Saat kita tengah syok godek godek barang tu..Tetiba lak muncul tauke kedai tu..Kalau tak pun konco konco tauke tu datang tanya nak beli ke tak??..Saat inilah bermula segala galanya.. Benci betul lah saat nie..Orang tengah nak hilang gian tengok barang gempak korang nie kacau lak..Lepas tu cakap tak henti henti...Harga murah barang best..rugi tak beli...Padahal macam nak suruh kita nie kluar je dari kedai tu.(Ok yang nie hanya akan dialami pada orang yang tak mampu nak beli..Macam Wan..).




Mula mula memanglah sembang kencang dengan tauke dan konco konco tauke tu..Tanya itu ini.Yang nie boleh yang tu ke..Yang tu boleh yang nie ke..OOO gitu ..OO.Last last tak nak beli..(Sebab memang tak de duit ..saja je nak belagak sikit..Tak salah kan..hehehe ..Wan selalu buat).Dan mula lah mencari alasan tak nak beli..Alasan yang paling munasabah sekali...




Bila dah dapat melangkah keluar dari kedai tu..Lega dalam hati bukan main lagi..hehehhe..dan selepas tu misi ke kedai lain lak..Next project..Dan perkara nie berulang ulang kembali..hehehe...Dengan alasan nak tenangkan diri dan beri keyakinan pada diri.."kita mesti survey dulu harga barang sebelum beli"...


Tak gitu semua??pernah alami??


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..


Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 ..senang je klik nie.Louis Koo or Daniel Wu? What's your pick?..Atau klik button Donate..

Owh ye..Wan perlukan Like korang di facebook .Like poster Wan di sini :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=268817953184103&set=a.268667953199103.59604.232885313444034&type=1&permPage=1

Sempena Pertandingan Poster Dakwah Saringan pertama, Dakwah Islam.

Terima kasih


.



25 comments:

Mohd Ridwan said...

Ha...Memang selalu jadik macam ni!Huk huk huk~

[ wanni ] said...

doodles comel~

Semua orang tak suka dengan promoter kan, habis feeling kita nak tengok barang =__=

Wan_hazel said...

Mohd Ridwan

ehhehe...

Wan_hazel said...

[ wanni ]

tengs..doodle biasa2 je..

a ah..betul tu tak suka sgt

aien hermionie said...

aien pown selalu macam nie.. hehehe

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

akk mmg xsuke..huhu, lainlaa kte pggil tye ape yg kte nk dats ok..n akk nk bli pape brg mmg window shoping dlu, alah membli mng memakai, eh btl ke x pepatah 2?..hihi

✿ CIK N ✿ said...

hahha lawaklah.. nurul ta suke sopin kat kdai.. tak taw lah nape.. tapi prefer on9 sopin kot..

anNaqia said...

haha. selalu jgk la alami benda2 cmni. kadang2 annoying jgk rs.

ilishaheera said...

Tak salah jadi pengguna bijak. Bandingkan harga bagai xD
Hmmm, Wan, susah (dan sakit mata) nak baca dialog doodle. Mungkin... sebab warna pink @__@

~naddy~ said...

haha.. betol2. mesti cari alasan sbb nak larikk. keh2.

bestbrandedbundle said...

penah buat jugak!! penah buat jugak!! ngee~~

Suraya Aris said...

tak suka promoter yang ikut belakang kita mane je kita nak pergi. ingat kita ni jahat sangat ke nak curi brg diorang. eh termarah pulok.

.........cP~ said...

Tiba-tiba terperasan, doodle tu dah kena demam kpop ke? ikat rambut camtu.

Haha. Kalau saya, tengok habis2 lepas tu bila orang kedai datang tanya cepat2 je cakap, takpe2 tengok aje.

Nyue said...

sweet doodle 2..nak satu..he3

Yana Libra said...

hehe..tak best bila tgh window shopping org kedai dtg kacau~~

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

dtg je promoter trus lari..hihi

Ckin Kembaq said...

bila dia mai, terus rasa nak kuar dari kedai..rimas..huhu

shera said...

sye paling x ske ngan pekerja2 die bile kite tgh godek2 brg tu . Menyebok ! asyik ikut je . kite pergi sini die ikot , kite pergi sana die ikot . hahahah ...

Aida Omar said...

paling tak suka kalau promoter tu ngeko je kita.. pastu dia suggest barang2 yg bagi dia ok..ah tension gitu..huhu. Tak sempat nak timbang2 kot. :P doodle wan sangat comey.

Kamelia Bt Basran said...

Geram je rasa nak flaming si promoter tu. Bukan nak beli sangat pun. Window jee :P

Ajid San said...

comel doodle. n see my blog http://abdulmajid92.blogspot.com/2012/02/minta-bantuan-ubat.html

chinta qiela said...

wan , qila pernah alami . hehe :p sama macam doodle kat atas .

cinta siswi said...

haha.. ptutla salesgirl buat muka pelik kt siswi.. haihhh.. den xmampu nk beli yg mahal2.. ^^

Anonymous said...

HHAA SO CUTEE! :D

Nurul Ain Atikah said...

kalau tak beli barang yang ditengok tu mesti serba salah. tauke pandang macam-macam. dah malu.