Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle Story : Kamek suka kitak..Kitak suka kamek sik??


Sunday, July 1, 2012

Doodle Story : Kamek suka kitak..Kitak suka kamek sik??

.

Awak online tapi saya takut nak tegur


Bila awak balas komen saya, Saya rasa happy sangat


Saya takut sangat kalau awak dah ada pasangan hidup


Apa pun saya doakan awak bahagia


Awak taw tak ? Saya suka awak dari dulu lagi..Lama dah


Hahaha .. Saya takut nak lauhkan .. betul ..Saya takut


Kalau saya luah guna doodle nie..Boleh tak?..Romantik tak?


AWAK SAYA SUKA AWAK..BETUL..Awak suka saya tak?


...


Ya Allah jika benar dia jodohku dekatkanlah hatiku dengan hatinya, jika tak jauhkanlah hatiku dengan hatinya.Amin :)


untuk melihat dalam bentuk Animasi/Gif klik link nie : Kamek suka Kitak


Assalamualaikum..


Korang faham tak??Kalau tak faham buat buat faham ye..hahaha.Tak pe Wan dah Translate kan untuk korang disetiap bawah gambar tu..Tu lah maksud nya..

Ya Allah,
Andai masanya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai,
Agar aku dapat menjaga diri.

Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya,
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya,
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.

Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.

Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.

Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.
Ameen..


Untuk kitak..peace .. Detik 1/julai/2012



.







50 comments:

zahidahwahid said...

amin.... lamak dah sik singgah sitok lok...

putryteya said...

ehem2 , wan . kat sape kah gerangan tu ..adakahhh ...... ??

yuyu zulaika ? hahha

Iza Zaty said...

Nice Storyy :)

Ain said...

wan..cerita dye romantik sangat..ain mintak copy boley ? ^^

BellaJane said...

huhuu. romentik eh.. :)

|shuhadaothman|TM said...

hehe. sweetnyee wan ^^

mayazara said...

romantik , sweet sgt :)

Wan_hazel said...

hahaha...seseorang yg wan suka sejak sekolah rendah lagi..aaa..malu nye..ok lupakan..ehehe

kalau nak copy silakan..boleh je..

dila bahar said...

comel nye... insyaallah bile tiba masa nya... dia pasti datang...

Aida Azryn said...

InsyaAllah.. kalau dah jodoh tak kemana. kan? doa bebanyak mudah2an dia jodoh awak. =D

dhia adawiyah said...

Sweet , simple and romentik lahh !

miz ruha said...

comel je,,, =)

hairy said...

malam ni blh bljr bsha srwak..yeahh tq wan..haha

miss Fyqa said...

sweet la.. nice :)

nk copy eh

"kitak online p mek takut mok tegur: :)

steffany daph said...

mcm sma kes pula ngan saya. hihi, takut luah meluah ni. btw, its was really nice and romatnic :DDD

Wan_hazel said...

aameen...semoga dia jodoh wan..

Insya ALLAH

owh ye sesapa nakcopy tu..silakan k..boleh je..

ramai hadapi situasi macma nie kan..romantik ke luah macm nie??hahaha

Cik Farz said...

heyoooo... naissss... =)

Beiby Yatie said...

seperti yang kita alami skrg :(

Wan_hazel said...

kita serupa..ejejje

FazeraFarhan said...

hehe. nang kiut lah doodle ya. :)

rAIHan said...

faham2..hehe..sweet je nyorok kat lappy tuh..^^

eyqa said...

so sweet.. doodle wakil dri..

AmeraYusof said...

bgus juak o... guna jak doodle cam tok... sik malu gilak...

what ever it is,,, it totally best...

n hope kitak jumpa dgn Buah hati pilihan-Nya oo...

amin...

p/s : udah follow blog kitak...
mun rajin,, follow blog kamek plak o... :)

sare ared said...

nice one wan hazel i liked

NoRaQiLah JohaRi said...

aamiin =)

Noor said...

sweetnyer...dulu2 penah dpt surat cinta ayat cmni la..siap bedak lg..huhu..

Farie Faraway said...

Comel dan sweetnya . :)

aisya said...

kiutnya.. lebih romantik udah ya.. hehe

Wan_hazel said...

tengs makceh..ehehe...p mek malu eh..ehehe

zana said...

suka story ni :D

miss fluffy said...

alamak...sweetnyeerr..amin, kalau dah jodoh tak kemana..cewahhh~;p

Wan_hazel said...

amin...tengs...kalau lah dia fahm dan tahu..kan best...hehehe

Cik Honney said...

wiwit...untung la si dia....hehe..kacak doodles ya bh..nang smart habis ehh,,

jom cuti-cuti msia-
http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/07/cuti-cuti-ke-kuching-part-i.html

azie namico said...

comey heh !

Nur-nba said...

Banyak unsur nasihat.. Andai ada jodoh, tak ke mana. Banyakkan berdoa padaNya.

faraheartbeat said...

alahai, sweetnyeee . hehehe :))

Aida Omar said...

sweetnye la hai.. doodle tu comey pulak.. betul2.. berdoa untuk segalanya adalah yang terbaik :) best pulak cakap sarawak nie..

Siti Arfah said...

alamak bestnya doodle neh. siap ckp srwk lg tu. suka5. hehe

Lat'z said...

kamek sayang gerek kamek..he3..

Azee Hana said...

terbelit2 dah lidah baca kitak kitak kamik kamik..haha

CCICute Design said...

insyaallah ade la jodoh tu.. ^_^

Izzah Norlizah said...

sgt2 best,,,kna pd jiwa sy& doa yg sma jg tuk sy & secret admire,,,@__@

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

sweet ilak ^^ mun ada polah kdk tok kt mek, pergh ! cair kejap. haha!

Yui Bieyna said...

Cewahh ! Wan ! Mek pndai gak fhm ckit2 jak tok klakak swak nih. Cam ya? Kmek 1 bulan jak kat swak... Lorhh dpt biasiswa... Ecehh mok amek gak yg "Animated Gif" tok leh? Kmek mok mrapu nnti... Ecehh

Wan_hazel said...

ehhehe...boleh jak..lak mek tgk o..ehehhe..pa jak lah dirapu ktk ya..ehehhe

Nurul Aini said...

Gula !

Ayn Razak said...

sweet gilakk ktak tok :D

me is equal to pink said...

ktk org sarawak duhal wan...sama duhal kta!hee ;)

Wan_hazel said...

aok..hehehe..sama lah kita tok eh..ehehe

Daydeng Ayyad said...

romantik :)