Wadah Madrasah Pengalaman: Mesej seorang kekasih kepada kekasihnya ♥


Tuesday, October 9, 2012

Mesej seorang kekasih kepada kekasihnya ♥

.







Parempuan : Awak.. Kenape awak tak penah ajak saya tengk wayang atau keluar jalan jalan macam pasangan lain?

Lelaki : Saje..

Perempuan : Saje ke atau awak malu nak kuar ngan saya?

Lelaki : Mana ada.

Perempuan : Kenape kita tak penah gayut malam malam macam pasangan lain?

Lelaki : Sebab saya nak jimat kredit..

Perempuan : Sampai hati awk kan? Kenape ye kawan saya panggil kekasihnya ''sayang'' tapi awak tak pernah pun panggil saya ''sayang''?

Lelaki : Geli la perkataan tu.. Nak termuntah..


Perempuan tersebut terus merajuk selepas membaca ayat2 kekasihnya.. Beberapa minit kemudia dia menerima satu mesej..



Lelaki : Saya tak penah ajak awak keluar tengok wayang dan jalan jalan sebab nanti bila kita dah kahwin, awak takkan rasa boring nak kuar ngan saya dan saya nak saat tuh nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup saya.. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua duaan? Macam macam boleh jadi kan? Saya tak nak gayut dengan awak malam bukan sebab saya nak save kredit ke ape tapi saya tak nak diri saya hanyut dengar suara merdu awak.. Biarlah saya mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya saya akan lebih menghargainya.. Saya tak panggil awak sayang bukan saya geli nak panggil tapi biarlah saya panggil awak ''sayang'' bila kita jadi suami isteri nanti kerana awak takkan rasa bosan mendengarnya dan dapat menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan.. Saya sangat mencintai awak dan saya janji suatu hari nanti awak akan merasai ape yang orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri..


Perempuan : Sambil menangis terharu berkata " terima kasih bakal Imamku.. Aku amat menyintaimu.. Ya Allah, satukan lah kami dalam ikatan yg sah"..





.





24 comments:

SCG Owner AnirahAzuri said...

Wah wan!!! sweet sangat!!!
XD nak jugak lah macam tu...hehe

Fiza Suhaimi said...

sweet sangat :')

Fendy said...

semoga sape yg baca ambil pengajaran...huk3...

Wan_hazel said...

smoga bermanfaat..hehehe

EdoHayra said...

sweet n romantic <3

EdoHayra said...

sweet n romantic <3

HannaNana Swift said...

couple sampai syurga.. :'D

nur azian said...

nice entry..
semoga kita semua mampu dapat lelaki yg terbaik seperti ini..
yg mampu bawa ke syurga :)

// Nasfrantique ♥ said...

Sangat bermanfaat . Sweet :'D

pija said...

no comment,, just can say,,, masyaallah :'D

steffany daph said...

nice (: cam ni aaa best.

shuhadaothman said...

sweet sangat. kompom gf x jadi nangis :')

Badren Awang said...

kenapa aku x macam tu???hehe

Maria Menado~ said...

:)

Adi Herman said...

wan,u have to do all these stuff ok...bagi saya yg dah berkawen ni,adalah nikmat paling best sekali dlm dunia kalo bercinta selepas akad nikah...x boleh nak explain la...sbb masa bercinta dulu amat susah utk saya nak keluar dating dgn org rumah saya disebakan mak ayah saya memang strict...alhamdulillah skrg dah bahagia....kena dgr ckp org tua gak ok

miz ruha said...

betul cakap lelaki itu.. ^_^

timm_bill said...

love! like!

Jane. P said...

sweet gilak eh :)

Shiqin Sunshine said...

sweet =) hihi..kalau lah ramai lelaki macam ni....hehe

MyN~ said...

lelaki yang hebat ;)

ɱąȥȵɉȥąɧąȥЩąȵɉ said...

saya pun terharu..so sweet >.<

Nur Fariza said...

Cair wey kalau ada lelaki mcm tu :)

Miss Zahirah said...

singgah sni...
skrg ni ssah nk dapat lelaki cmtu..
huhuhu

intan said...

ya allah terharunya . ada lagi ke insan macam tu sekrang ? mintak reblog ye :) terima kasih .