Wadah Madrasah Pengalaman: raya ku imbaskan


Saturday, March 21, 2009

raya ku imbaskan

Salam penglipur lara..♥♥♥




Pagi sabtu nie kan.wan xkluar jenjalan pun.duk umah je.ari nie wan nak story pasal hari raya plak.kan entry b4 nie cakap nak tlis entry pasal raya kan.so untuk tunaikan janji wan,jom kita layari bioadata raya wan.wah,tetibe plak rasa nak raya.alahai wan nie,law 1st puasa 2 mesti lam hp wan dah berkumandang lagu raya.hehehe.puasa lom tamat g dah sibok2 nak raya..hm,wan minat sgt lgu raya nie,aisah_pulanglh.n ada kisah dsbalik lagu,xyah critelah k.sedih je law nak crite.skang nie nak epy2 je kan."alone make me smile"eceh.dendang perantau,lagu nie pun bez,wan tringin sgt nak rasa camne law beraya kat perantauan,wan pun tringin sgt nak study kat over C.hm,tp 2 juz impian kosong je.
Insya-Allah nanti dapatlah kot...





So,jom kita bersiap pakai bju raya.
kite g beraya jom.welcome 2 Hazel familly,yep,nie pic raya taun lepas.
yang pling comel 2.
wan lah.hahaha.
pasan plak.



Ok.start crite dah.
Tahun 2005,wan jenjalan raya,balik kampung with my fwen hassan.selesai je jenjalan,dah nak blik umah dh.tetibe je hujan dlm pjalanan.time 2 nek motosikal,apelah nsib kte orang,kene mandi hujan,pastu kemalangan plak.hp wan skrin nye pecah.hm,kecian kecian.n wan pakai bju melayu pink raya tahun 2,masih g bju 2 lam almari wan.sayang baru skali pakai.koyak kat bhgian sluar kat baju ada gak,bhgian kocek bawah sbelah kanan.raya yg sungguh ngeri.hahaha


Tahun 2006 plak,wan n kengkawan ramai ramai gune motorsikal jenjalan raya.wan dgn mtosikal wan yg modified 2 lah.brani diri je pakai.kawan2 wan semua original motosikal diorang.wan je yg len.seingat wan,wan jenjalan sampai rumah yg ke-28 je kot,rumah laz hari 2 rumah hafizudin.thankz sesangat kat kwn wan nie,bab nak balik,skit pwut.wan hantarlah dia,n wan xdpt lah nk join pjalanan raya bsama kengkawan wan yg len.tp xpe,nasib gak wan xekot diorang,law x,xpasal2 wan kene saman gak.kwn wan yg name nazirol kene saman,gara2 xtampal pelekat 'P'.hehehe.kecian nye.yg sowg g xda lesen yg menumpang ada lesen,tu lah,sapa suh tukar pbonceng,padan muka.kejam nye wan.hehehe..nasib bek wan xekot.syukur sesangat.thankz ya kat kawan wan yg sakit pewut 2.pewut kawan wan nie pandai wat firasat plak.hebat2.taniah ye.nama kwn wan akan dirahsiakan.untuk keselamatan.hahaha


Tahun 2007 plak.wan lansung xjenjalan raya.wan tahun 2,jenjalan raya ekot fmlly je,n duk umah je,tggu member dtg,tp yg dtg pun,skit je.so xda yg bez pun.hm,g pun tahun wan nak exam STPM,so pegerakan terbatas sikit.hehehe,raya perlu diketepikan skit.betul x?and kite orang raya ngn bob azrai,,,hehehe,,suami kazen wan 2..hehehe,,alahai abg bob,,sedap nye mam laksa sarawak..hehehe..nie kat rumah kazen aku.abg man,,,


Raya tahun 2008 plak.hm,raya yang paling sedih bg wan.memang lah,luaran nampak ceria.hm,susah wan nk cakap.byk pkara yg buruk tjd kat wan,kat fmlly wan pun sama.sdih sesangat...perniagaan cake_lasarly kita org pun tertipu oleh sorg hamba Allah nie,but biarlah bab Modal yg kita org keluarkan lepas.so anggap je rezeki kita org setakat 2 je."buat baik berpada pada,buat jahat jgn sekali"




tp xpe,lupekan pasal sdih 2.nie wan nak kongsikan kad raya dr wan,.wan edit pic wan.kat mane mane pun korang xkan dpt pun kad raya camnie. Yg dipublish 2 adalah kad Raya tahun 2007 n 2008.tahun b4 b4 2.pakai yg kertas je lh kn.hehehe.untuk tahun 2009 nie nanti.korang tggu je lah k.hehehe.kad raya 2009 akan dtang.hahaha.


kad Raya 2007



Kad Raya 2008





So,that all lah dr wan.,raya oh raya.
lepas nie blog wan akan kembli cam biase g..hehehe..gd bye pink


Hazel raya.



7 comments:

SRISUFI said...

Salam dik Wan.

Sabtu yang ceria. Dah masak kitak kah? Hahah, sepatutnya kitak tolong masak ari tok ok.

=)

Wan_hazel said...

lah,,kmk xmok masak dah...dolok mek ajak2 masak,,hehehe,,time kakak mek da kat umah tandah nya jak masak,hehehe

chentanuriz said...

wah!!!
kamu sgt chumel la wan...huhuu~

SyFazidawaty said...

aihhh..pahal tiba2 jak cita sal raya tok..huuu...mek mok raya nektok..

Wan_hazel said...

Chenta anja.

Thankz k.hehehe.u 2 chenta comel gak.peace

Wan_hazel said...

Wink wink

Lah saba lok.lak kita raya.xlmak gk ya.hehehe

FiFiNeNi said...

hoho..x sbr nggu raya thn tok..
ney tauk da trima kad raya dri org tok..
hehehehehe..