Wadah Madrasah Pengalaman: kisah aku yang malang hari ini


Thursday, March 25, 2010

kisah aku yang malang hari ini

Carian google


Disini aku berdiri,
Bermulanya satu langkah menerjah ke dunia luar,
Memerhati alam ciptaan Nya,
Membiarkan semuanya berlalu sebegitu sahaja,
Lantas ku pejam rapat rapat mata ku,
Membiarkan diri berdiri di alam khayalan ciptaan ku.

Disini aku berbicara tetap bercermin diri...


Aku memang dari semalam lagi berfikir nak wat ape ari nie. Law ade aktiviti dapat gak aku update blog. Fikir punya fikir sampai tertidur aku. Bangun je pagi nie, ambik tuala..hah..dalam bilik mandi aku dapat idea. Aku nak men lelayang ari nie. So,lepas siap semua,kire nak turun kuliah lagi. Aku terus bawak sekali lelayang aku. . . Lelayang aku nie memang dah lame ade,mase je tak de nk terbangkan nye. So aku bawak lah. Aku letak dalam kereta sekali dengan fail fail aku. Kuliah aku dari jam 8.00 pagi sampai jam 6.00 petang.

Dekat kolej aku, hati aku memang nak balik je, fikiran aku entah terbang ke mane. Jasad aku je yang ade. Waktu tu baru aku sedar. Lelayang nie,memang besar pengaruhnye. . . macam alkohol plak..hehehe

Jam macam biasa lah berpusing pusing, tu pun aku rase lambat sangat. Seharian pun masih belum tamat g. Tik tok,tik tok,tik tok,tik tok. Ahernye tamat dah sesi kuliah aku.. Simpan semua barang. Say papai to my fwen, aku terus blah. Masuk krete start enjin. Pecut.

Dalam 25minit perjalan,aku tak balik rumah dulu. Aku terus je ke Taman permainan berdekatan ngan rumah aku,kat Muara Tuang..kat situ banyak orang, ada yang main buaian,bebudak men skate,jogging,manyak gak aktiviti kat sini. Tapi yang ade hanya aku sorang je. Semua orang dah balik. dah magrhib. aku ape kisah.hehehe

J
eng,jeng,jeng, barulah aku rasa lega skit. Dapat gak aku berpijak kat sini. Aku terus keluarkan lelayang aku. Walaupun time tu dah magrhib.

Waktu nie lah bermula kisah malang aku. Sebelum aku men lelayang tu. Aku dah pasang kamera aku untuk snap setiap inchi and saat dari mula mula aku terbangkan lelayang nie.Photobucket

N
asib baik ada photo kan. Tak lah macam tipu sangat. Nie lah photo aku. Malang betol aku.



M
ule mule, aku memang epy sangat,coz lelayang aku terbang tinggi,aku senyum dengan gembira, lepas tu tetibe je ade sekor lebah nie,entah datang dari mane. Lebah tu terbang terbang je pusing pusing badan aku. Lepas tu tepat tepat dia brenti depan mata aku. Terkejut giler aku. Omaigod omaigod,dalam ati aku dah takut dah. Bahaye law kene suntik dek lebah nie.Photobucket


T
anpe membuang mase lagi, aku terus try halau lebah tu. Geram betul aku mase tu. Halau punye halau, tanpe aku sedari,aku dah melilit dengan benang lelayang aku nie. Owh tidak, law korang nak taw,benang lelayang aku nie tajam sesangat. Bahaye sangat. "Tajam seperti pisau yang tajam"

Lepas tu,tetibe je angin bertiup ngan kuat. Aku pun terasa badan aku macam kene hiris. Mase tu aku berserah je dengan Tuhan. Kurang dari 3saat,badan aku dah terbahagi kepada beberapa bahagian. Akhernya,mata aku dah kene suntik oleh lebah. . . Aku pun jadi kepingan danging yang tak digunakan lagi. . . kesian...nasib badan

Tam mat.

Skang aku menaip pun penuh dengan curahan darah. Penuh berhati hati takutkan jahitan pada badan aku terputus... Doakan aku cepat sembuh ye kengkawan.


Maseh dalam mood trauma..hehehe.

Pengajarannye... Jangan men waktu magrhib taw.

Salam sayang semua.



Realitinye..aku memang demam waktu nie...Photobucket
doakan aku cepat sihat erk..law tak sihat...tak dapatlah aku nak update blog aku..


Photobucket
Nah cium sayang untuk kalian...




8 comments:

Malwana said...

wargh,,gile kushyuk, fokus, diam je baca entry nih,,sekali sampai kat gambar tuh,,pergh,,tertipu eden..

Wan_hazel said...

hehehe,,,tertipu eden ye,,,hehehe,,,story mory je..tengs sudi bace

.::WaNiE::. said...

HHEHEHE OK get well soon :D

full of love,keyna said...

hehehe,comel je entry ni,ske blog u :)

✿Lovillea✿ said...

uhhhh giler ahhhh.... damai je menatap blog nie... bce dlm keadaan yg sgt kusyuk..
hehehehhhhehhe

erm erm erm
ku sangka siyes tp upenye.. erm erm erm ape2 pon mmg best...
huhuhhuhuhuuh
ayat tersusun je...

Wan_hazel said...

wanie...tengs ya...

keyna...tengs jugak..

loville....hehehe,,tertipu jugak dah..huhuuhu,,,

atenhana said...

haha. so funny :DDD

Wan_hazel said...

tengs...peace