Wadah Madrasah Pengalaman: aku dengan ragam ku....


Sunday, March 21, 2010

aku dengan ragam ku....

Hai adik adik ku sayang. Hari nie saye nak wat persembahan... Tajuknye "kekalahan ultraman". Tepuk tepuk... Ok tengs. Dah tepuk dah habislah kan...oh ye...kelmarin kalah men badminton,,,tak yah cerite lah..

Ok sena nya...Takdelah nak wat persembahan. Saje je bagi mukadimah cam gitu. So,lebih baik aku teruskan dengan cerite yang aku nak kongsi share share kat korang.. Law yang pakai celcom taip RQ20 nanti aku share..hehehe.

Waktu waktu macam nie,aku nak cite pasal kakak aku, name kakak aku Asmayla..nama penuh tak yah kasi taw. Kalaw korang tengok kakak aku, mesti korang tengok ayu macam nie. Nie dari mata korang.





Hah,yang nie dari mata aku plak... Huh, aku tak dapat nak berkata ape ape g. . .




Hubungan antara aku dan kakak aku,macam kucing dengan kucing yang tak pernah jumpe. Aku comel kakak aku sebaliknye,aku air kakak aku api, law aku jadi cicak mesti kakak aku lastik gune getah punye. Omaigod,omaigod.

Mase dulu dulu, time nak gune komputer untuk online. Mesti tak leh lebih mase . Macam kat cybercafe plak. Law aku gune lebih mase,bersedialah dengar letupan gunung berapi, tapi aku wat tak taw je.hehehe. Law kakak aku plak men lebih mase.hm,, camnielah jadinye. Aku kasi dialog je.


Aku : kak turn adeq gik.
Kakak : jap lah.orang gik pakai nie.
Aku : cepatlah...
Kakak : kau nie juge,akak beli komputer nie,sukati akak lah.
Aku : cepatlah orang nak cek facebook,friendster,blog, nak chat ngan member gik.
Kakak : peduli ape akak.


Last last,aku marah aku bawak parang,aku pecahkan komputer tu. Aku dah marah aku tak peduli, aku kan samseng jalanan. Hehehe,aku tak lah sejahat tu. Aku masuk bilik terus tido. Seminggu tak tegur kakak.huhuhu.




Suatu hari tu,penah aku fikir nak tukar jadi Avatar. Huh,jadi warna biru. Aku hebat,aku kuat.hahaha.





Kat umah nie,aku nie lah abang yang paling disayang oleh kedua adik aku. Biasalahkan,aku kan pemurah kasih sayang,g pun aku je abang kat umah nie. Dua orang adik aku nie selalu je gaduh, samelah macam aku dan kakak aku, yang bongsu lelaki name nye bo_ey dan yang perempuan namenye ey_na.. Nama aku Wan_Hazel lah.hehehe.


Pape pun bagi aku. Familly tu come first. Aku pentingkan familly. Jangan sesape berani nak kacau familly aku. Aku sayang ayah n ibu ku, aku sayang kakak aku,aku sayang adik adik aku. Walaupun korang semua selalu wat aku bengang...


Nanti aku bawak korang same same hidup dialam fantasi ku...

Orang kate mane tumpahnye kuah kalaw tidak ke nasi, mesti ayah and ibu aku lebih teruk dari aku.


Hahaha. Aku bersyukur dibesarkan dalam keluarga yang sederhana.



.



3 comments:

asmayla said...

kurang susu dalam nescafe tol la crita kau... hahaha

nice story...

pandai mbuat dialog kurang benar tu... ish2...

sasha* said...

hehe i dgn adik i pn selalu je gaduh :D

Wan_hazel said...

hehee,,,same lah kan..hehehe..lumrah khidupan