Wadah Madrasah Pengalaman: kisah aku di dunia bunian...


Saturday, March 27, 2010

kisah aku di dunia bunian...



Hello all.



Ari nie aku macam biase je lah, dok belek belek blog korang. Banyak dapat teman baru. Mane tak nye, aku slalu je blogwalking kat blog korang kan. Hehehe. . .



___________________________


Hari nie aku berjalan jalan. Aku rase penat sangat mase tu, so aku ambik keputusan untuk berehat. Dekat situ ade batu besar,besar sangat. Aku duduk lah kat atas batu tu. Aku memang tak taw plak yang batu tu ade penunggu. Aku pun tak taw nak cerita camne, waktu terlalu pantas sangat. Kelip je mate aku terus dibawa ke dunia lain. Aku mule mule takut sangat kat situ. Lepas tu baru aku berani nak meneroka dunia tu. Aku beranikan diri je. Dari sinilah bermula kisah perjalanan aku.


Masih mengekalkan Abram sebagai watak utama


Mule mule aku jumpe seseorang nie. Aku tanye lah ape name dunia nie. Syukurlah dia seorang yang baik hati peramah plak tu. Aku tanye lah name dia. "Sape name awak?". Dia pun jawab."nama saya Alice da Abram " dengan nada yang amat kecil. Samar samar aku dengar. "owh, si Alice da Abram .."bilangku. "kat mane saye nie erk?".aku mengajukan soalan. "awak berada di dunia KittyWondergorl"jawab Alice da Abram. "ape??" jawabku, berpura pura seperti ketakutan. Lepas tu aku terus tanye."camne nak kuar dari sini erk". Alice da Abram pun menjawab,"awak jalan je lurus,no bengkok bengkok k"...ahernye,aku say papai to Alice da Abram. Aku pun teruskan perjalanan.




Jalan aku berjalan, aku pun berjalan. Aku gagahkan hati aku berjalan. Tetibe je bang boom. Satu lembaga menerjah aku,lembaga itu terbang di awan awan.. Aku terkejut dengan muke yang comel. Omaigod,omaigod, aku terdiam tanpa bersuara. Pergh, comelnye,detik hatiku. "Hai" kata yang pertama keluar dari mulutku, terketar ketar suaraku. "hai bro,what up" dengan suara yang comel dia membalas. Aku terkesima seketika.huis, kate kate tu... Aku masih dengan hati ku yang berdebar debar,terketar suara ku bertanya. "macam mane nak kuar dari sini erk". "ala bro,senang je bro,biasa bro. Lu jalan lurus,tapi ingat bro,pintu keluar akan tertutup tepat jam 5petang bro,cepat cepat bro". Aku tanpa berfikir panjang,aku terus lari mencari jalan keluar,tanpa sempat aku kasi flying kiss.hehehe.


Kali nie aku berlari lari anak. Sambil berlagu."ang ang ang to te mo na isuki,doaemon mon". Kat sini aku jumpe ramai sangat,ramai ramai.. Aku dah macam VIP mase tu. Penat aku nak kasi tanda tangan.. Aku pun tak taw camne dia orang nie kenal aku. So aku tanye lah dia orang nie. "Camner korang taw and kenal dengan I nie". Bahase aku sikit terhegeh hegeh,ala ala orang landon. Lantas kesemua mereka menjawab. "kami warga blogger gak, kami 1 Malaysia"... Lepas tu mereka semua sekali berkumpul. Rupe nye mereka semua dah berpakat nak kene kan aku. . .tara tara... Suprise. Aku pun tak taw suprise ape mendenye. Dan lagu kenangan terindah terus berkumandang didunia tersebut.Boom,dengan tetibe nye aku terus ke dunia realiti... Tanpa sempat ku khabarkan,aku gembira mengenali kalian.





Salam Persahabatan dari aku...
Wan_Hazel


Maaf photo korang aku gune...peace



2 comments:

✿Lovillea✿ said...

waaaaaa so sweet.. ishhhh cm ne nk link erk bnda nie.. sukenye :)
terharu pon ade coz tetibe muke sayep ade..
muacsssssss...
tenkiu so much...
kalo de mse rajin2 buatlah lagi.. hahahahahaha....
cuyunk kamo ... miahahahahahha

✿Lovillea✿ said...

10Q so much ye wan.. uh uh uh... cuyunk2.. ;)