Wadah Madrasah Pengalaman: Detektif Conan keje part time


Sunday, April 18, 2010

Detektif Conan keje part time

Hari ahad dah,besok dah isnin,so kuliah start balik,huhuhu. Ari ahad camnie slalu nye aku wat kerje part time, tapi skang dah brenti coz nak fokus kat study, tak lame g Wan nak Final Exam. Doakan kejayaan Wan k.


Ari ahad nie dari tak update pape better aku kasi taw kisah keje part time aku k. Are you ready 2 rock??? Coming soon...




A ah,lupe plak aku nak tanye kat korang. Aku slalu je tengok iklan kat TV. Iklan untuk cite, habis je iklan die orang letak 'COMING SOON','COMING SOON' tu ari ape erk? Ari khamis hingge sabtu ke? Or ari selase. Hm, sape nak jawab? Aku dah puas cek kat klender, tak de pun tulis 'COMING SOON', yang ade pun Isnin,Selasa,Rabu,Khamis,Jumaat,Sabtu and Ahad...


T
ak pe lah korang,korang pun tak dapat jawab kan. Lupekan je lah.




♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣



So, jum aku crite pasal keje part time aku. Keje aku mencabarlah skit. Macam macam je kes yang aku handle, aku ade gak anak buah yang bawah aku dalam keje nie, tapi aku tak percaye sangat kat die orang, lembap sangat.



Ingat lagi aku mase kendalikan kes pembunuhan dulu. Mase tu aku lansung tak cukup tidur, naik lebam mate aku. Susah sangat nak cari punce kes tu. Dengan kesungguhan aku yang tak pernah putus ase tu akher nye aku dapat gak selesai kes kematian seorang wanita tua tu.


Mule mule aku memang tak sangke. Omaigod omaigod. Memang tak sangke sangat. Upenye kematian tu berpunce dari tikus rumah, wanita tua tu terkejut. Hm, susah nak caye kan. Aku berkerje part time sebagai penyiasat ala ala Detektif Conan. Skang aku nak rehat dari kerje.





S
o korang law tak tanye pape pasal kes kes kat Malaysia nie tanye je aku k. Hehehe..

Owh ye lupe plak aku..name samaran aku sewaktu menyiasat kes tu...SpongebobPhotobucket


Peace.



.



6 comments:

Kal Jis said...

wan.. nang sejibik muka ktk kedak detektif conan owh hehehe... kmk ada kes mok mintak tlg selesaikan tok.. kes org bulak.. ehek.. da kat entry kmk.. pa kah hukuman patut dinerik?

Wan_hazel said...

hahaha..conan ya kedak muka kmk..ehhehe...ok abg kaljis lak mek siasat kes ya..tggu jak,,hehehe

tot tot kecik said...

salam..
nk tgglkn jejak kt shoutmix tp xleh..
tenet manyk mengog rini..
so komen2 jela..
hihi..cumel itu conan..

Wan_hazel said...

hehehhe..tengs...tenet 2 3 ari nie memang ngok ngek skit..hehehe

aienzunnur said...

coming soon?
im coming soon to see u conan..
hahaha..

gud luck exam tuh..jgn tido je byk..

eh, pic dkt header 2 ade syp eh blkg die?
ini jeles ni..hahaha

Wan_hazel said...

a ah ade syap//tengs,,,jelez..snang je nak wat tu..edit gune adobe je..hehehe... tengs wan skang pun dah start study,,,hehehe