Wadah Madrasah Pengalaman: Facebook


Tuesday, April 20, 2010

Facebook



Facebook medium pergaduhan.



Kenape aku benci facebook dan ruangan sosial yang lain. Mungkin dalam tak sedar korang pekare yang tak terlintas dalam fikiran korang boleh berlaku dalam sekelip mate. Yep, aku tak kate yang facebook nie dipenuhi dengan ombak ombak kejahatan, tapi skang mungkin korang prasan ramai yang bergaduh dalam facebook and nape ramai yang suke update status entah ape ape. Nak ke toilet pun nak cakap ke? Atau aku bleh katekan kat sini sebagai tempat meluah perasaan, and tanpe sedar korang, korang dah jatuhkan maruah seseorang. "Who we 2 judge a person".


Patut ke facebook dipersoalkan???

Atau diharamkan???

SMS untuk facebook adakah itu pelaburan yang berbaloi...??

Tepuk dade tanye slere...




.



3 comments:

ferienza hezra fara said...

aku baru aja
delete muka buku aku
lega rasa nya
sbb aku kena mcm kamu jua.

=)

Hana Picca said...

that's why sekarang saya decided utk kurangkan masa melayan karenah di facebook.. dan selalunya tiada posting terbaru dr saya kat facebook.. sometimes meluat juga dgn orang2 yang suka ckp bukan2 di facebook..kan elok guna facebook utk meraptkan kenalan, bukan saling kutuk mengutuk dan bukak aib sendiri..*alamak, dah jadi kuliah subuh plak* hehehe

Wan_hazel said...

yep wan pun sokong yg mcm tu..skang faebook wan dah jadi tempat labah2 membiak dah..better wan habiskan masa kat blog..ada gak faedah...hehehe... facebok kini menjadi medium untuk meng gosipkan masyarakat...huh...ape nak jadi...