Wadah Madrasah Pengalaman: STPM aku lingkup bersebab


Wednesday, April 21, 2010

STPM aku lingkup bersebab

.





Teringat aku mase aku tingkatan 6 dulu. Sebenarnye aku tak nak bocorkan rahsia nie. Tapi biarlah semua orang tahu, hakikat sebenar sape aku and nape keputusan STPM aku tak brape ok. Mama,Papa and familly aku..dont blame me.. adek wat bersebab





Gambar tingkatan 6,(2006) SMK Muara Tuang


Sebelum aku masuk tingkatan 6, aku keje kat sebuah syarikat, aku tak bleh cakap name syarikat tu coz aku dah janji nak rahsiakan sampai mati. Syarikat nie bukan milik sepenuhnye oleh kerajaan Malaysia. Skang dari info yang aku dengar syarikat tu dah berpindah ke Sabah, tak de dah kat Sarawak nie. aku pun tak taw nape..mungkin nak wat operasi baru and cari orang yang lebih berpengalaman. and skang aku pun dah tak berhubung lagi dengan ahli ahli aku. dulu susah senang semue bersame..skang manusia berubah termasuk aku.


Keputusan STPM aku tak lah teruk sangat tapi sangkut sangkut. Betul gak kate orang, "macam mane pun kite berbakti kat orang tu belum tentu kehidupan kite berubah". Kadang tu aku rase menyesal sangat . Tapi aku tahu satu hari nanti pasti ade hikmah nye. Aku redha dengan keputusan STPM aku. Malu dengan kengkawan tu memang lah ade. Tapi biarlah... Mase aku dapat keputusan STPM aku, aku menangis sorang diri tak siape yang taw. Mungkin kengkawan aku tengok aku senyum Happy tapi dalam hati tak siape yang taw. Aku tanggung sorang sorang.


Aku tak nak cakap banyak pasal keputusan STPM aku tu.. Sakit bile aku crite balik biarlah ia terkubur bersama memori aku. so, aku nak cite nape keputusan aku camtu. bukan nak minta simpati korang. Aku cume nak berkongsi dengan harapan korang jangan pernah lupe akan pelajaran tu.. umur kite masih mude so belajarlah..dunia luar dari pelajaran biarlah yang dewasa uruskan, kite belum layak lagi nak pegang and galas semue tu.


Tahun 2006, aku penat sangat, jam tangan aku sentiase je berbunyi. Sampai aku tak dapat nak study, nak mamam, tidur, kadang tu mandi pun tak sempat. Kadang tu aku rase nak tanggalkan je jam tangan tu dari tangan aku, tapi tu semua angan aku je. Aku tak leh nak tanggalkan jam tu. semue nye bergantung kat aku, susah kalau kite yang galas beban ketue, nak mesti kene taw semue.


Pernah aku terfikir,sampai bile aku nak jadi camnie. Perlu ke aku yang pertahankan semue nye. Orang kate aku lah yang selayak layak nye. Aku terpakse akur kepade ketentuan. Lagipun aku rase, kalau aku tak mulekan ..sape lagi yang nak melangkah. Aku tak kisah kalau korang pandang aku sebelah mate dengan ape yang aku ade skang.. aku tak de pape dimate korang. Maaf kalau aku mengadu nasib kat entri aku kali nie.


S
emuenye dah terlambat. STPM aku dah dapat. Ape yang aku dapat??? Nothing..Ape yang aku genggam?? Nothing. Jase aku dah jadi dalam lipatan sejarah. Bukan sejarah, tapi kutukan bagi orang dewase.. yang kanak kanak hanye suke camtu je..



Ok lupekan pasal semue tu. aku nak cite plak pasal Bos and ahli ahli aku tu



A
ku punye bos muke je nampak, duk lam silinder kace. Suke sangat pot pet pot pet suh kite orang wat kerje. Ahli kite orang 5 termasuk aku. Aku yang merah, member aku len, biru, kuning, pink, dan hijau. semue kite orang nie berasal dari negara yang berbeza..




Aku lah Power Rangers merah yang korang semakin lupai. Dulu korang mesti ingat kat aku. Aku tak kisah sebab aku rase ape yang aku wat dulu bawe keamanan kat Malaysia nie. Raksasa pun dah tak de g. Bukan nak mengungkit cume nak minta sedikit penghargaan je kat korang, ucapan trime kasih pun dah cukup.




Hope korang hargailah keamanan Malaysia yang suatu mase dulu aku bersusah payah nak selamatkan Malaysia nie dari serangan raksasa.

K lah korang. Papai. Walaupun aku bekas Power Rangers merah, kite tetap Satu Malaysia.



HEHEHEHE..
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
aku nak gelak lah...





.



9 comments:

♥ nur_solehan ♥ said...

cesss!!!aku tertipu!!mnymaph!hahaha

+++uchi+++ said...

adoiiiii ..hahaaahaha wat suspen je lahhh

Wan_hazel said...

♥ nur_solehan ♥
..hahaha,,,tertipu...peace


+++uchi+++
tertipu gak..huhuuh

nurafizza said...

huhuhu...tertipu jua akhirnye..uwaaaaa...huhuhuhu...
swk ktne wan???

purplish.pink said...

tak paham aku. ape kaitan dgn stpm plak power rangers tuh?

*lampi*

Echa said...

power rangers ke... hehehehehhehe... BERTUKAR!!!

Wan_hazel said...

nurafizza
wan sarawak kat kuching..kota samarahan..tak jauh dr unimas..nape?/

purplish.pink and Echa
hehehe..power rangers...peace

aienzunnur said...

apakah?

cess,,,

Wan_hazel said...

hehehhee