Wadah Madrasah Pengalaman: kampung kat sarawak memang pelik


Friday, April 30, 2010

kampung kat sarawak memang pelik

.



Salam kengkawan.


Camne ari korang arinie? Gempak tak or tak bez. Skang nie Wan masih tak caye ape yang jadi kat Wan petang tadi.


Dalam perjalanan Wan nak balik dari kedai lepas Wan beli barang. Wan mase nak balik tu sengaje je terhegeh hegeh nak pakai jalan jauh. So, dalam perjalanan tu, Wan sempat melalui Kampung kampung kecil yang biase Wan tengok, tapi lame dah Wan tak melalui jalan tu. Asenye dah hampir 2 tahun kot. Wan memang bukan kaki jalan k.


carian google


Lepas je Wan limpas sebuah kampung Meranek, Wan tengok ade satu jalan baru je siap di tar, jalan baru, Wan kasi signal kiri motosikal Wan, tik tok tik tok, line clear Wan terus belok masuk. Jalan tu kecil je muat untuk sebuah krete. Wan nie ngegeh plak nak explore jalan tu.


Makin lame,jalan tu makin kecil, makin jauh Wan berjalan makin panjang jalan tu Wan ase. Lepas tu baru Wan sedar Wan sesat (owh,sesat ke,asenye tak lah). Wan teruskan je perjalanan Wan tu. Depan je skit,baru Wan dapat tengok kawasan kampung, huh, lega ati Wan. . .


Kat perkampungan tu memang indah sangat , burung memang banyak, kat situ Wan jumpe burung banyak banyak. Wan berhentikan motosikal Wan and Wan matikan enjin. So, skang Wan berjalan gune kaki koz nak pergi dekat dengan burung tu. Waaaa... Bez nye... Lepas tu wan jumpe 2 helai sayap warne putih besar sangat. Kat situ ade plak tulis tutorial cara mengepak helaian sayap tu. Bace punye bace, ahernye Wan faham. Lepas tu Wan try.




First try, tak dapat susah lah, lepas tu baru Wan dapat sesuaikan diri. ahernye Wan dapat terbang. Wow seronoknye. Bez sangat. Besok Wan g sane g. Korang jangan jelez taw. Wan sorang je bleh terbang gune sayap tu. Huhuhu.


K lah korang, sampai sini je Wan cite, law panjang sangat entri nie, panjang sangatlah Wan menipu. Hahaha.


Papai. Praktis 2 smile...







.



6 comments:

Linda~~ said...

kuat la wan nye fantasi..huhu..tertipu la kwn

Wan_hazel said...

hahaha...eh...tertipu lagi,huhuh

Syud-Haji-Emran said...

OMG ! i thought, real story... tak sangka imaginasi hebat punya ! hahaha :D

Wan_hazel said...

hehehe...tengs,,,slmt dtg ke fantasi hazel

+akufobia+ said...

da terbang esok ajar aku.

Wan_hazel said...

hahaha...nanti ajar dalam mimpi