Wadah Madrasah Pengalaman: maaf kami aku bukan PEROGOL


Monday, April 26, 2010

maaf kami aku bukan PEROGOL

.





Melangkah lagi keruangan isnin. Sinar pagi indah memancar diwajah. . .
Ku biar ia menjadi pedoman kehidupan. Kuhakis kemalasan, biar bangkit keinginan, masih jauh ingin kuredah agar bertambah cahaya keilmuan.



Isnin aku hari nie tak seperti hari isnin yang biasa. Semalam aku tidur awal tapi masih gak mengantok hari nie, sepagi aku bangun awal. Sepagi semalam sepagi semalam....huhuhu


Petang tadi kengkawan aku bincang pasal pasukan futsal . Aku mestilah tak join, tak reti lah nak main, bukan tak reti main, sepak tu pandai. Tapi kadang law aku sepak bola, kalah Beckham, banana kick tu. . . Hahaha.. Law nak jadi penjaga gol plak. Aku tak brani nak sambut. Pasti aku elak. Alahai korang nie. Aku bukan SUTUN lembut, juz tu bukan minat and permainan aku. . .


Ehem ehem, law aku dah nak wat entri nie macam macam dah idea datang masuk ke kpale aku nie(pemblogger tegarkah aku ini) hinggakan banyak kisah yang dah aku draftkan dalam minda aku. Biarlah nanti suatu hari pasti korang dapat bace gak.




carian google



So,petang tadi, Aku masuk gak dalam perbincangan futsal kengkawan aku tu. Acara akan berlansung kat stadium tertutup kota samarahan, memang tak jauh dari rumah aku. Bincang and bincang, lepas dah ade geng nak bermain kite orang pilih name pasukan plak, first nak kasi name UTM KREW, second KAMIKUP, entah ape ape g, lepas tu aku fikir law kite men kite mesti pro... Hebatlah kan, lepas tu law nak menang mesti banyak jaringkan gol. Gol gol gol ole ole ole. . . Lepas tu aku fikir fikir, dapatlah sebuah name pasukan iaitu PRO_GOL. huhuhu,hebat tak name tu. Gempak and hangat dipasaran kan. Betol tak? Law korang nak tak pakai name PRO_GOL untuk pasukan korang. Huhuhu. Lepas tu name PRO_GOL yang aku fikirkan tu tak dihiraukan lansung. Hm, buat penat otak je aku fikir. . . And then aku terus lari, tak taw lah ape name pasukan tu nanti. Aku tunggu je lah 1st Mei nie. Huhuhu.

K lah korang sampai nie je k. . .

Papai korang.





maaf kalian teratak korang belum sempat ku jenguk..




.



3 comments:

aNiss said...

hohohoho...
nama team cambest lah...
ahaks..
bleh ciplak x?
ngee~~
:D

Khadijah Nas said...

Hazel, i think x pilih tag name PRO_GOL tu pun xpa..
cuba u tengok balik word tu and baca terus, sounds like 'peroggol' betul tak?

Wan_hazel said...

Khadijah Nas
yep...sebab tu wan cakap kat title..kami buka perogol//hehehe,,


aNiss
law nak ciplak ciplak lah..hehehe...wan tak kisah..huhuhu