Wadah Madrasah Pengalaman: terjumpa kawan lama


Sunday, April 25, 2010

terjumpa kawan lama

Salam korang,


Petang tadi aku jumpe kawan lame aku. Lame dah tak jumpe sejak habis tingkatan lima. Time ambek result SPM pun tak jumpe gak. Aku ade try kol and meseg tapi dia dah tukar nombor handphone. Facebook pun tak jumpe.


photo aku seje je letak


First tu memang aku tak kenal. Style rambut dia dah brubah, same lah aku dan dia. Rambut aku pun dah pendek. Warna pun dah tuka. Dari perang ke hitam. Huhuhu. Lucu waktu tu. Kite orang merenung sesame sendiri, hampir menghalang perjalanan semua orang di lorong kedai kat desa ilmu tak jauh dari Unimas.


Lepas salam, cakap cakap, cakap pun serius semacam tak macam dulu, gurau lebih dari serius. Agak agak tak sampai dua minit kite orang jumpe. Teringat aku kakak aku pernah kate. "macam tu lah dunia,kehidupan, skang law jumpe kawan lame mesti dah tak macam dulu, banyak yang berubah". Aku pun berlalu je. Sempat gak aku tanye. Soalan basic je. "bro, ko study g ke?kat ne?"sambil aku garu hidung aku. Tapi pertanyaan aku dibawa angin je. Tak dijawab dan dia terus beredar.


Teringat aku mase kite orang wat latihan dulu. Aku dan kawan aku tu. First aku memang tak taw aku orang yang terpilih. Sebaliknye plak bagi kawan aku tu. Dia semua dah taw. Aku terkejut gak koz aku dikatekan ade kuasa. Sifu kite orang suh kontrol power aku. Aku tak taw sebab dari lahir aku tak dapat pun instruction camne nak gune kuase tu. Lame lah aku blajar kluarkan power tanpe instruction(made in china kot). Yep, aku mengaku kadang kadang ade gak terkeluar power tu. Tapi tu tanpe diduga.


Photo diambil selepas selesai latihan


Tu semue kenangan aku dan kawan aku tu. Nasib bek maseh ade photo lame kite orang. Korang tengok lah. Berubah dah kan.. rambut kuning sebelah aku tu..kawan aku..yang len tu kawan same latihan je..korang pun kenal kan.






Photobucket
Kame hame haaaaaaaaa...hahahahahahhaha....
Photobucket





papai..





.







6 comments:

Linda~~ said...

kiut nyer..suker belog nih..kiut miut dan kelakor

Wan_hazel said...

tengs Linda..nanti wan lawat blog linda blik k

aNiss said...

kekekkekkeke..
:)
aniss pown nk kawan yg camtuh jugak ah...
allalalalalaaa~~~

aienzunnur said...

apakah?

i rasa semua hero u da kebas kan?
hahaha..

ini sangat comel wan...=p

Wan_hazel said...

hahhaa...tengs aienzunnur huhuhu..

aNiss law nak aNiss kawan ngn wan je k..hehehe

Linda~~ said...

belog linda dop cumey r..malu lak laki nye belog ag kiut..tlg ejas gak belog linda..t linda bg sen..hohohoho