Wadah Madrasah Pengalaman: mentor musin ke empat..


Monday, April 12, 2010

mentor musin ke empat..

Salam korang.
Salam satu Malaysia.


Semalam Wan tengok mentor4 kat tv3. Wan geram tengok mamat sorang tu, ape entah tak faham bahase kot. Nie Wan nak kasi taw nie. Dekat dunie nie semua orang pandai menyanyi, kene faham tu k. Tapi yang membezekan semuenye, sumbang atau tak je, vokal semua sekali tu kene taw dulu. Geram lah, malas nak cite pasal mamat tu. Yang peserte len suare ade lagi tak kene pilih. Huh...

-----------------------------------------


Pagi nie baru aku teringat mase aku nak try masuk pertandingan yang macam mentor nie. Punyelah yakin aku nak kene pilih, dengan baju aku,kasut aku, semue nye mantap,hip hop kot..aku dapat nombor 514.




betol ke aku nie nak masuk bertanding nyanyi


Mase datang kat tempat pertandingan tu, kire pemilihan lah erk, macam mentor gak ade pemilihan. Mase tu aku bedebar sangat. Semue orang sekeliling aku hebat hebat je. Aku je yang tak.



Giliran aku, mase tu aku dah gelabah dah. Dah nyanyi semue skali. Dah selesai dah.


carian google image




"adik wan erk?" tanye si penilai tu.

"eh mane ade,saye wan,bukan adik kepade wan"aku jawab sambil garu kepale aku yang tak gatal pun.

"ok,ok wan,tadi bawak lagu sape?" dengan muke blur sambil menunding pen kat aku.

"lagu scorpion"aku jawab simple.

"owh ok, ada pape soalan nak tanye?"juri tu tanye.

"saye dapat masuk tak"aku menyoal.

"awak layak ke pusingan seterusnye,taniah"juri tersenyum.

"next soalan?"juri tanye lagi.

"scorpion kale ape erk?"aku tanye sambil tersengeh sengeh.

"hm,kale?"juri kehairanan.

"a ah,scorpion kale ape?"kali nie aku tahan ketawe aku.

"scorpion kale itam lah, tu semue orang tahu.." juri dah rase hebat sangat mase tu.

"hahahaha"aku ketawe terbahak bahak sambil bergoleng goleng atas lantai, aku dah tak dapat kontrol ketawe aku.

"scorpion kale jengkinglah!!!" aku maseh ketawe tergoleng goleng.

Pap,bunyi meje kene pukul,

"you,get out from here, i dont 1 2 c u face" dengan nada yang amat menakutkan.


Last tu,aku dah tak dapat nak masuk pertandingan tu. Hm, susah payah aku datang,aku bleh dikeluarkan sebab "scorpion kale jengking"



Tips nak masuk bertanding, jangan wat lawak gile sangat taw, hati juri tu kene jage.peace.



kisah suke suki (rekaan je erk)


papai




.



4 comments:

rossoneri said...

lol, ingat betullah masuk pertandingan nyanyi..

Wan_hazel said...

heheheh..kisah rekaan je ..hehehe

eQuRlz said...

yeay~ da dapat komen dah..hehehe..ingat kn kisah btol td..lawak la..

Wan_hazel said...

hehehe,,tengs..kisah rekaan je..huhuuh