Wadah Madrasah Pengalaman: Salam Kenangan


Thursday, December 9, 2010

Salam Kenangan





.


Salam Korang....

Petang nie Wan tak taw nak wat pe..nak update blog pun tak taw nak update ape..So Wan watlah Gambar kat atas tu..Boring boring time ..Dan hasil nya jadilah gambar yang tak cantek tu..


Halwa telinga

Sekejap je kan masa berlalu nie..Pejam celik je dah bulan 12..Takut sangat nak sampai hujung tahun..Entahlah macam berat je hati nie nak melangkah ke hari yang seterusnya...Kalau lah Wan dapat undurkan masa , mungkin masa dan saat tu Wan akan hargai detik detik perrjalanan hidup Wan..Wan nak meriahkan segala yang mungkin kurangkan airmata..Bina puzzle hati yang tak mungkin akan hancur..Tapi Hidup nie tak siapa yang mampu nak duga kan..Kalau lah kita mampu nak ukur sejauh mana perjalanan hidup kita pasti kita tak akan nak lakukan kesilapan ...Manusai penuh dengan khilaf bukan..


Dulu masa Wan mulakan alam Blogging nie..Wan dah catat satu entri untuk Wan kenang seumur hidup Wan..Klik law nak baca entri tu..Warkah untuk ku di masa hadapan
...Ringkas tapi mampu Wan kan Wan merenung kembali detik lampau..Baru malam nie Wan terjumpe balik entri tu..Memang sudah Wan lupakan pun..Tak ingat lansung mengenai entri tu..So skang Wan dah berjaya dalam pelajaran Wan..Kehidupan Wan dah hampir sempurna tapi jarak dan waktu sering mencembururi kehidupan..



So bagi sesape yang akan pergi meninggalkan kenangan lama or akan berhijrah..Wan doakan yang terbaik..Wan akan selalu doakan kebahagian dalam kehidupan teman teman Wan..Wan diam tak bermakna Wan tak sayang dan tak bermakna Wan menghalang...Biar diam seribu bahasa namun hati sering berdoa..Biar tangis menyelubungi malam namun hadapan kelak kehidupan penuh dengan gelak tawa..Siapa yang menduga andai tiada hikmahnya..Ingatlah disuatu sudut lain..Akan sentiasa ada yang memerhati..


Kau dan aku,
Gemar luahkan tentang kita pada bintang,
Kirimkan salam kerinduan pada angin dan selalu membayangkan,

Kita mencipta kenangan dalam angan angan..


A
ndai satu hari nanti aku pergi dan tak kembali,
Jangan salahkan takdir,

Lebih lebih lagi jika saat terakhir itu aku berada jauh dari dirimu,

A
pabila esok kembali,
Lupakan aku tetapi jangan lenyapkan kenangan kita bersama,
Mungkin disaat terakhir itu aku jua tidak sempat membicarakan tentang kebahagianku disampingmu,

Tetapi ketahuilah aku sentiasa mengimpikan waktu itu berulang kembali.

P
intaku jangan sesekali engkau menyesal andai hari ini aku tiada disampingmu untuk kita bina kenangan terindah seperti semalam,

Tetapi putarkanlah semua tentang kita...




.



8 comments:

puteri.diyana said...

fuh.lawa gilak la bro wan pic yg bro edit 2..

suke tgk yg d swirls 2..
=)
n beam 2 kat bdn bro wan..

suka_haha said...

wan dah habis study ke? hehe

jemput sini ye.. jangan segan-segan

Wan_hazel said...

belum habis study g bro...

Wan_hazel said...

puteri.diyana

hahaha..tengs pu3..biase2 je tu

puteri.diyana said...

ur welcome..
bese??x3...luar biase la..

Wan_hazel said...

hehehe..peace

makcek bukan nenek said...

haha gila semart kot gambar tuh .
ada tuto ke nak blajar nih wat line pusing2 kat pix tuh .
eheh.

Wan_hazel said...

insya Allah..nanti wan wat kan k..tengs