Wadah Madrasah Pengalaman: Simptom Adobe Photoshop Semakin berluasa dalam dunia Blog...!!!


Tuesday, January 4, 2011

Simptom Adobe Photoshop Semakin berluasa dalam dunia Blog...!!!







.




Salam Korang..

Skang Korang leh tengok kan..Kat mane mane Blog mesti dah gempak dengan Adobe Photoshop nie..Sape tak nak Blog Comel and Gempak kan.Law korang nak taw..Dulu Adobe photoshop nie tak terkenal sangat pun dikalangan Blogger..Koz banyak yang berfikir ape kene mengene Adobe and HTML koding kan..
Lepas tu muncullah satu persatu blog pereka Graphic , Designer..Masa nie Graphic dan Designer Tak brapa gempak sangat lah Blog dia orang sampai lah wujud Blogger IT..Koding HTML..So apabila dia orang nie bergabung Tutorial punya Tutorial So wujud lah Blogger yang gempak..


Bagi Photographer lak..Adobe nie mesti ade..Koz nak cantek kan gambar..skang nie ramai Photographer wajib kuasai Adobe nie..tengok je lah gambar orang kawen skang..semua nak ala ala fantasi..Lepas tu..bagi photographer yang macam Wan nie..Photographic ..Memang penting bende nie..meti nak wat gambar len dari yang len kan..Photo manipulation ..

Hahahaha..memandai lak Wan reka crita nie..Bukan fakta k.Eh ade gak yang betul nye kan..

Sebenar nya Wan pun tak taw camna Adobe Photoshop nie jadi pilihan Blogger..Dah macam cendawan lak..Cepat je tumbuh..Dulu masa Wan berblog..memang sikit je Tutorial Adobe Photoshop nie..Bahasa Omputih je banyak..law melayu Pecah otak lah korang cari..Skang nie korang beruntung bab banyak Blogger sediakan Tutorial Adobe nie..Wan pun tak taw gak..nak kata tak de , ade..nak kate ade , tak de..hehehe..

Gambar sekadar hiasan

Wan nie tak de basic lansung dalam dunia IT koding HTML dan Graphic Design nie..Oleh kerna semangat nak mencuba so Wan leh capai apa yang pelajar Graphic dan IT Study..Godek punya godek leh lah tu..Sebab tu lah orang kata..Pengalaman lebih bermakna dari suapan ilmu tanpa partikel..Manusia akan belajar dari penat lelah sendiri..Apa sangat yang korang leh harapkan dengan Student kejuruteraan Elektrik dalam Kuasa macam Wan nie???


K lah korang..

Tu je..

Papai..



.



21 comments:

aNnE said...

wan hebat gaban dalam coding html..adobe pun apa kurangnya..thumbs up..haha:)

ctbella said...

wan sgt berbakat la...xmau la merendah diri sgt....:)

iszieylyanziy said...

best lah,,godek2 adobe,,hahah

Anonymous said...

i takde photoshop

Belalang Hijau said...

wah! wan belajar sndiri ke?hebat lah...belalang belajar sendiri jugak tp jauh lagi perjalanan utk jadi hebat mcm wan...hee

nurin_azmi said...

wan , kalau bole , nurin nak link2 blogger yang ada tutorial photoshop ,
kalau bole taa naa bahasa omputih , naa bahasa ibunda gitu . HAHA ! itu pon kalau wan rajin lah .

Wan_hazel said...

aNnE

wah...hebat gaban tu..ahhaha....tengs taw

Wan_hazel said...

ctbella

hehehe..renda dri tu tak lah sgt..ehehhe

Wan_hazel said...

iszieylyanziy

hehehe..best taw is...leh lupa makan..ahahha

Wan_hazel said...

Anonymous

donlod..wan ade sediakan link donlod..kat tutorial

Wan_hazel said...

Belalang Hijau

a ah blalang...start 2005 wan dh jdikan adobe nie hobi wan..ehehhe..

Wan_hazel said...

nurin_azmi

wan tak taw lak ade tak link blogger photoshop len selain wan...hehehe...

cik grrr said...

tahniah wan..hebat laa wan ni...haha

hmm..bab godek2 ni la malas ni...
Insya Allah siapa ada kemahuan di situ ada jalan, ye dak wan?

hahaha...ok..tq for sharing ilmu

Wan_hazel said...

cik grrr

hehehe..betul tu...law nak kene usaha kan...

micky eyqa said...

eyqa suka tengok blog wan lah.. nak tempah bley??

Wan_hazel said...

micky eyqa

tengs...nak tempah ape eyka??header ke??law nak add wan kat FB k..wan hazel..law dah add kasi taw n inbox je FB wan

ADfeez said...

pinjam otak wan boleh x? hahaha
oh wan kene tag
SMILE CONTEST !!!

Wan_hazel said...

ADfeez

hahaha..nak pinjam/..leh je law bleh kan..ok2..nanti wan tgk kontes tu.

♥ eyka elisha ♥ said...

wan mmg gempak la.eyka byk bljr wt photoshop pon dr tutorial2 wan.thnx a lot beb! ^^

Wan_hazel said...

♥ eyka elisha ♥

welkam eyka..tengs taw

Wan_hazel said...

♥ eyka elisha ♥

welkam eyka..tengs taw