Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Resize Objek elakkan Objek penyek_Adobe Photoshop


Tuesday, January 11, 2011

Tutorial Resize Objek elakkan Objek penyek_Adobe Photoshop

.


Salam korang..

H
ari nie Wan nak ajar korang lak...camne nak elakkan gambar jadi penyek mase korang resize Photo korang tu..Wan banyak gak tengok Header Blog Blogger yang nampak Photo dia orang penyek..Yang kurus leh jadi gemuk lak..ehehhe..So Kat sini Wan nak kasi Tutorial sikit..Mudah je..

Law nak

Jum tutorial...eh Sebelum tu..Boleh tak korang tolong Vote Wan..kat sini..Klik je link bawah nie k..Korang tulis je kat ruangan komen tu..Yang korang Vote untuk Wan..Hope tak jadi masalah..Sampai 12.jan.2011

http://rieyanaynn.blogspot.com/2011/01/senarai-top5-my-header-contest.html


Ok masa korang resize image tu..Korang akan klik kat Tool segi empat macam kat anak panah dalam gambar bawah nie kan..



Lepas tu korang akan klik kanan dan pilih Free Transform kan..


Ok Step nie penting..Korang tekan keyboard korang..tekan SHIFT dan korang klik lah mouse korang untuk resize gambar tu..pastikan korang tekan SHIFT k..So gambar korang tak kan penyek..



SHIFT nie berfungsi untuk mengelakkan gambar korang penyek dan tak kan penyek lah..ehehhe..So resize gambar korang akan sekata..ehehhe..


So lepas nie tak yah korang risau gambar penyek k..ehhehe

Tu je

Papai.

.



4 comments:

anamizu said...

hihi takdela penyek dah ye pasni..

Wan_hazel said...

anamizu

a ah..lepas nie tak de lah penyek,,ehehhe

rieyana ynn said...

wan...vote wan sama dgn blog cap ayam tau 25 vote...sempat lg ni kalau nak suruh owg vote..

Wan_hazel said...

rieyana ynn

ok yana...tengs kasi taw k..