Wadah Madrasah Pengalaman: Dolly Doodle itu kan comel...


Monday, March 21, 2011

Dolly Doodle itu kan comel...

.


Salam korang..

Hari nie hari Isnin ..Semua bebudak dah start masuk sekolah balik kan..Best tak??yang balik asrama tu..camne skang??leh online tak??hehehe..Kan best law semua leh wat doodle sendiri kan..Wat watak sendiri jadi doodle nie..Seronok tak??Dolly Doodle ..Tapi tak semua leh wat kan..Hanya sebahagian je yang dikurniakan kelebihan tu..Bagi korang mesti ada kelebihan korang sendirikan..Percaya tak korang..Wan nie ta reti melukis dengan tangan pun..erm..bukan Wan melukis guna kaki..maksud Wan melukis guna pensil....Law melukis pun jadi macam orang mancis..ehehhe..orang lidi tu..

Eh eh..orang lidi pun Doodle gak taw..Asalkan comel je..Tak kisah lah kan law orang nak kutuk ke ape ke cara kita..asalkan kita wat dengan happy..Sikap manusia memang dah macam tu..Sikit sikit nak kutuk and cari kesalahan orang lain..Benda nie banyak terjadi kat Blogger blogger skang nie..Dah terbukti pun..Bukan Blogger blogger je..Laman sesawang lain pun macam tu..Mulut orang kita tak tak dapat nak tutup..Sampai kan apa yang kita wat tu akan jatuhkan kita sendiri.dan kita mula putus asa dengan usaha kita..Mula lah kita berfikir akan diri kita..Keyakinan pun mula kurang..Sedikit demi sedikit kita mula hilang kepercayaan degan diri sendiri..Malah orang sekeliling pun kita mula syak wasangka.Itu salah ini salah..Tak de satu pun yang betul..




Bagi Wan tak perlu lah bermegah dengan apa yang kita ada..Mengapa nak berkongsi kalau semuanya jadi rahsia..Kenapa nak menunjuk kalau tak nak dikongsi..Siapa kita dalam dunia blogger nie akan dinilai melalui penulisan kita...Apa yang kita ukir itulah diri kita..Walaupun kekadang nak bergurau senda..Kerna setiap manusia punya penilaian yang berlainan..




k lah korang tu je Wan nak kongsikan setakat nie..Bergembiralah dan fikirkanlah kenapa kita dihidupkan didunia ini kerna maut semakin menghampiri kita...Kejayaan terletak pada orang yang berusaha dari orang yang asyik merengek menyalahkan segala galanya..

Salam.


.



36 comments:

mia.lia said...

sy pon ade wat doodle..
tp gune paint jea..hehe

Miss Dill said...

wan! wan!

kalau adik saye design kartun kan, bulat2 je kartunnye. comel :)

wan nye kartun pun comel ^^

Miss Dill^^

Nadhirah-chan said...

wan .... sampai sekarang masih kayu dalam buat doodle . sedih gile sampai nak pitam dah ni :'(

cinta nabella said...

heee~ comel la wan pya doodle tu ..
farah skrg dh try buad ..dlu tehegeh-2 jer nk buad pkai Ai ..skrg pkai freehand..nah ..ciap pn 2 doodle ..bleh la than ..bru bljr la ktakan ..

Habibah said...

suka gambar mancis tuh

Wan_hazel said...

mia.lia

paint pun ok..yang penting kita enjoy..ehehhee

Wan_hazel said...

Miss Dill

hehehe..adik Miss Dill mesti hebatkan lukis2 nie...

Wan_hazel said...

Nadhirah-chan

ahhaha..tak pe jangan putus asa taw...nanti mesti terer tu

Wan_hazel said...

cinta nabella

ehehhe..tak pe..farah terer melukis..wan nie tak...hehehe..

Wan_hazel said...

Habibah

hahaha..tengs..mancis..

Noraien said...

suke giler entry nie..thums up tok wan hazel..

entry nie wat aien sedar keyakinan diri tue penting..jgn jadi orang yg hanya tau mengharap kat org lain.. :)

thanks ! :)

SoLy SoLicious said...

heeee...
cumel2... ^^

Wansteddy Tales said...

Sebak lak akak baca entry Wan ni. sbb akk faham apa yg wan lalui. 1st start kita nk rekabentuk sesuatu tu mmg kalau boleh kita nk ada inspirasi, yg blh tnjk ajar. tp pngalaman akk mengajar, nk timba ilmu carilah yg betul2 ikhlas. kelak kalau kita berjaya sikit. jd racun kat dia. dan bila kita perturun ilmu, usah berkira, kelak anak murid xsuka, macam2 kata fitnah dilemparnya kat kita. wallahulam... pd akk Wan ada karektor design tersendiri. Art itu sngt luas. kalau org kutuk ngata art kita buruk dan lukisan kita keras. cuba tgk pelukis manga Shin Chan yg lukisannnya semua mula2 kata huduh skrg lebih popular dr yg lain kerana keunikannya. yg pntg kita jd diri kita, puas kita berkarya. ikhlas kita dgn hasil kerja kita. org suka, Tuhan pun sayang :)

Wan_hazel said...

Noraien

gud2..camtulah kan..usaha tu kene ada taw...jgn cepat putus asa..

Wan_hazel said...

SoLy SoLicious

tengs..ehehhe...

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

akak ..Wan lak sebak baca komen akak nie..tengs sesangat, tu lah kak..mula2 memang susah sgt nak cari apa yang ada kat kita dan orang lain tak de..bila kita turunkan ilmu yang ada orang duk mengutuk..tapi akhirnya kita jugak yang org tu wat rujukn..mnusia kak..macam tu lah..

a ah lah kan..shin chan tu keras je tapi punya karektor sndri...wan sokong akak...art is love kan kak

Lulu Rahman said...

demmmm . comel gila !

cinta nabella said...

hehe ..mana ad terer..cuba jer tu..

Wan_hazel said...

Lulu Rahman

hehehe..tengs

Wan_hazel said...

cinta nabella

terer lah tu farah..merendah diri lak

Cik Anis said...

anis x reti lgsung pasal doodle, tp ani suka tgk org buar doodle,,, :D

Wan_hazel said...

Cik Anis

hahaha..wan pun suka gak ..skang nie study skit2 pasal doodle nie..ehehe

cinta nabella said...

hehe ..ni pun..sbb semngat nk buat ssuatu hasil tgn sndri sndri ..so ,terhasil mcm too ..hehe

Wan_hazel said...

cinta nabella

bgus lah farah..lepas nie leh lah kita design sendri kan..best2..

ain saranghae =) said...

Ajrkn care wat doodle leh x ??
Plzz ....

Wan_hazel said...

ain saranghae =)

tgk tutorial wan bhgian bawah skali..wan ade ajar care wat dolly k...

♥sophie♥ said...

wan sabar ye,, yg penting niat kita..
kalo ikhlas,, pastu org kutuk ke ape,, biar lah diorang tu tak sedar diri dok tambah dosa jew..
yg penting kuatkan azam oke ! tabahkan hati ! =)

Momokz said...

Hee...

Yang penting happy!!!

nuyuin said...

tolong ajar mcm mana nak delete bloglist.

dekcik said...

aslmualaikom ..
wan bole ta lebihkn tutorial abobe photoshop ? eyda nak tao dgn lebih lanjut cara2 na edit . .
terima kasih . .

Wan_hazel said...

♥sophie♥

tengs taw...wan diam je nie..wat tak nampak..

Wan_hazel said...

Momokz

betul tu..eheheh

Wan_hazel said...

nuyuin

delete bloglist????wan tak taw lak camne..wan tak pernah delete bloglist.,.ehehhe

Wan_hazel said...

dekcik

hehehe..semua dah wan tunjukn kat tutorial tu..ehehhe...nak yang macam manae lagi erk

Wansteddy Tales said...

Betul Wan. Art is love. lahir dr hati kita barulah terbit kepuasan dlm berkarya ^^

Wan_hazel said...

hehehe..btul2..apa yang kita wat sendri tu mesti rasa puaskan kak..walaupun tak secomel mana..tapi apa yang kita nak tu dah dapat