Wadah Madrasah Pengalaman: HTML convert Tool _ Convert HTML kod untuk Buat tutorial korang..Pasang kod HTML dalam entri


Monday, March 7, 2011

HTML convert Tool _ Convert HTML kod untuk Buat tutorial korang..Pasang kod HTML dalam entri

.













Salam Korang..

Kali nie Wan nak sediakan Tool untuk korang convert or tukar kod HTML korang..So korang leh post dalam entri korang..

Bagi sesapa yang nak wat Blog Tutorial or Tutorial tapi tak leh nak post Kod HTML dalam entri..Skang tak yah risau lagi..Wan sediakan Tool nie...

jum ekot step nie..

-Korang paste kod HTML korang kat ruangan blah kiri tu..

-Untick keep spaces dan blockquote.

-Lepas tu klik lah Convert.

-Lepas tu korang copy lah kod yang dah di convert blah kanan tu kat posting entri korang..



So selesai..tu je.


.




    .



    11 comments:

    Hanis Zakirah said...

    memang tercari2 tuto nih!..thanks!..tanye kwn pun kedekut nk beritahu!

    Wan_hazel said...

    welkam..ehehhe..tu lah..memang ade yg kedekut..sabar je lah k

    miqie said...

    as gune ehh , tq wan ! ;))

    Wan_hazel said...

    miqie

    welkma..ok guna je...

    Nad Ezrin said...

    Wow ! Thanks a lot Wan :D

    Wan_hazel said...

    Nad Ezrin

    welkam nad

    Mohd Amin Aizuddin said...

    wan..ada tak code ni.nak ambik..jngn risau amin ltk credit

    Wan_hazel said...

    cowie amin tak de lak...

    wan nurul hezrina said...

    dik,tq dah buleh.tapi nak tanya..setiapkali nak post kod mmg kena convertker?dulu tak plak kena cmnie..tetibajer kena convert pas tukar templete.

    Wan_hazel said...

    a ah kak setiap kali..yg tu wan tak taw lak kenapa jadi camtu..setahu wan..kalau post koding semesti nya kene convert dulu

    Cik Akie said...

    Akhirnya Cik Akie jumpa gak tutorial ni...thank you very much...