Wadah Madrasah Pengalaman: Tawar hati dengan kontes berunsur VOTING


Tuesday, March 8, 2011

Tawar hati dengan kontes berunsur VOTING



.



Salam korang...

Tajuk pun dah macam nak menyindir je kan..hahaha..Tapi tak de niat pun nak jatuhkan sesape taw..nak menyindir ape tah lagi..Nak tutup periuk nasi orang jauh sangat..Tak de niat ape ape k..

Sebenarnya entri kali nie nak kasi taw je..Kali nie Wan dah tawar hati dengan kontes yang berunsur VOTING nie..Kontes macam nie macam menidakkan usaha blogger yang menyertai kontes tu je..Ingatkan nak ketengahkan ciri ciri atau kelebihan atau kretiviti seseorang tapi sistem VOTING nie tak diadili dengan bersungguh sungguh..Sapa ramai kawan kat facebook tu..Dia lah yang akan dapat VOTING yang tertinggi..Sedangkan apa yang dihidangkan atau dipertaruhkan dalam kontes tu tak bercirikan dan tak sehebat mana..Maaf taw..bukan nak menyindir..cuma benda nie cam tak sesuai je kan..

Skang nie Wan dah malas dah nak join kontes camnie dah.bende nie menguntungkan sebelah pihak je...So dengan ini Wan akan REMOVE icon Vote kat blog wan nie..










Wan tak nak dah nak menang atas VOTING nie...Tak de klaz ...ahahhaa...Kesian lak Wan kat member yang join kontes bersistem VOTING nie tapi macam tak dihargai je..Sebab tak de member yang kenal sedangkan mereka lah yang layak menang jika di adili dengan sewajar nya..

K lah korang..Tu je..

Kalau bukan kita sapa lagi kan...

Pesanan wat korang..Vote lah yang layak untuk menang k..Sowie ye..Wan wat entri nie bukan nak dapat belas kasihan pun...

Papai..


.




72 comments:

Efipurpleshine said...

sbr jew la wan....law vote2 nie mmg mcm 2 la...rmai yg ajk join,tp law da kate bab vote2 nie,mmg fi tolak mentah2 la...sbb msti vote nye x adil...law kt fb lg la...sorg siap ade 20-30 akaun..law cm 2 senang la nk menang kan..sabar jew la wan..yg penting fi suke dgn belog wan nie..shantek...ikhlas dari aty.hehehe...peace.. =)

Eyn said...

chill wan!

Cik Aish said...

bunyi mcm frust je..tapi betul ah..kontest yang berbentuk voting ni mmg tak sesuai sgt..sbb kdg2 pemenang nya berdasarkan siapa popular..dah mcm anugerah bintang popular la plak kan..sapa popular, dia lah menang. tapi mcm tk layak menang je. emmm..nk buat camne..huhu

nurul ain said...

setuju dengan entry nieyh..
slalunye kontes unsur vote2 nieyh,dah tentulah yg ramai frens dkt fb akn mng..one more,yg ramai followers tuh semestinye akn mng..
rse mcm x adil kowt

gadis kecil ♥ said...

dat's right laah . kadang-kadang the same person jea yg menaang -.-'

Professor Hanan said...

sometimes wan diorang boleh pula ubah fikiran orang lain.maksudnya org A nak vote org B tapi org C cakap benda buruk fasal org B.Han sometimes agak 'tak puas hati'..yeah and cthnya tuto wan memang load and load tapi dia gi undi org yg tutonya cam hampeh kan?hmm,

bieha-chan :) said...

chaiyok wan :)

supergirl said...

betul setuju..rasa kesian kpd yg lain sebab tak ramai pengundi..yg popular and hot pula banyak je undi walaupun tutorial tak membantu sangat

Private Diary ♥ said...

betulbetul ! :D

Novelgurl said...

Salam..urmm..betul2.Tak ada pengadiln y selayaknya kt situ.Y glamourlh gerenti menang.

KHAIRUNNIESA said...

Bila fikir2 balik mmg betul apa yg wan cakap..sbb tu nisa xyakin nk join bnda2 tu semua...bkn xnk sokong..sokong..cuma tu la..ssh nk ckp..haha..

t e m b u m e said...

marah sgt ni?
hahahahaha

Lavender Harum Wangi said...

aku pun ada join kontes guna sistem voting.. hahaha, malas nak pegi promot blog.. join pun sebab member tag~ :D

Hanis said...

Agree 100% Sedikit unfair kalau sesuatu contest dimulai dengan vote men vote ni ^^ Bacause readers pilih followers byk,friends FB. Or blog yg feymes -__- But ape2 pun mmg decision diorang. Kita pasrah je laa kan :D

:: Zanna :: said...

sabar yer wan... ^_^

Terkini : Blog ni dah tak suci

Wan_hazel said...

Efipurpleshine

tengs fi..tu lah kan...biar je lah...wan pun stuju law kontes kay FB yg like byk2 tu..wat je fb 20-30 msti dpt like sndri..ehehe

Wan_hazel said...

Eyn

hehehe..peace

Wan_hazel said...

Cik Aish

hahaha..betul tu..lepas nie nak wat kontes men undi pakai post lak..ahahha..

Wan_hazel said...

nurul ain

a ah betul tu..bab tu lah wan tak nak dh nak menang denagn usha yg tak betul nie...

Wan_hazel said...

gadis kecil ♥

yep betul..betul sesangat

.:|kamaryeah|:. said...

sabar eh~
kita faham maksud wan~
byk yg kita tgk tue agak tah pape jer~
tp kawan ramai blh la kan??

Wan_hazel said...

Professor Hanan

entah lah han..law ade yg camtu wan pun tak taw...ade lak yg curik Tuto n kod wan letak dlm blog sendri...hahaha..biarlah...wat tak taw je...wan tak kisah bende camnie..yg penting rezeki kita murah..

Wan_hazel said...

bieha-chan :)

ahaha..chaiyok2...

Wan_hazel said...

supergirl

betul...erm..no komen..ehehhe..

Wan_hazel said...

Private Diary ♥

betul3...

Wan_hazel said...

Novelgurl

dah adat macam tu..ehehhe..

Wan_hazel said...

KHAIRUNNIESA

tu lah kan...sokong memang sokong..erm..no komen gak lah

Wan_hazel said...

t e m b u m e

hahaha...bume lak yg marah..eheheh

Wan_hazel said...

Lavender Harum Wangi

join je lah kan..tapi borink...

Wan_hazel said...

Hanis

betul tu...sokong kalau kontes tu diadili dgn slayak layak nya

Wan_hazel said...

:: Zanna ::

hehehe..dah tak nak dah nak wat bende cam tak penting nie...biar jelah

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

aah,,,kawan FB ramai..

Professor Hanan said...

and actually dia undi berdasarkan siapa paling popular.memang betul pun,kalau blog tu comel tapi tak sepopular blog tu memang rasanya takde harapan sangat -___-

Professor Hanan said...

and actually dia undi berdasarkan siapa paling popular.memang betul pun,kalau blog tu comel tapi tak sepopular blog tu memang rasanya takde harapan sangat -___-

M a W a D D a H said...

kurang suka gak kalau contest yang vote nie...yg penting tgk pd kekreatifan dan kebagusan peserta kan...

senyum2 selalu ye wan..:)

cemomoi said...

tunggu hadiah jeee

Miss Deamy said...

setuju ! tak suka voting2 ni . kalau yg tak ramai kawan memang gerenti la kalah walaupun blog dia cantik .

Wan_hazel said...

Professor Hanan

a ah..tu lah kan...

Nadzirah said...

sangat setuju dengan pendapat wan. kadang2 kalau voting nh kita seniri pon segan nak promote kat kawan2. ape2 pon, gambateh !

Wan_hazel said...

M a W a D D a H

hehehe..tengs adah...

Wan_hazel said...

cemomoi

tggu je..law ade adiah..ahhaha

Wan_hazel said...

Miss Deamy

betul tu..skang tutup mata je lah

Wan_hazel said...

Nadzirah

ehehe..tengs,...

ainaa.syafiqah27 said...

pape pown blog wan mmg comel..

belog saya a.k.a naz said...

alorh sedihnya hai ..nape remove??peduli lah orang nak kata apa kan ..ni kan blog wan ..:D

The Bee And The White Roses said...

betu2.. Tapi lebih teruk gik mun main follow belong..aish..lagik sik best..;(

Wan_hazel said...

betul2...wat xtauk jak lah ooo..ahhaha

~Sarah Bieber~ said...

betul la tuh . sokong XD
tak adil unsur voting :D HAHA

Wan_hazel said...

betul2..ahhaha....

Faizal n Fashitah said...

Ada GA yang ok, dan ada GA yang berat sebelah. Cuma terpulang kepada dirik kita samada mok join or not. Tiada paksaan ba ehek. Saba jak orait? XD

Wansteddy Tales said...

Hakak join kalau contest tu rasa besh nak dijoin. Tapi seboleh2nya akak tak join contest base VOTE dan LIKE ni. rasa cm diperbodohkan. kadang tu syarat nak kreatif. Tapi yg dipilih peserta yang paling ramai VOTERS. act tak perlu letak syarat kreatif kalau dah ada syarat nak vote. sbb umum ketahui. hanya peserta ramai follower/kawan saja boleh menang. dan penganjur dgn syarat nak voters ni salunya sbb nak dapatkan ramai fan/follower sbb tu dia buat syarat sistem VOTE. wallahualam. setakat jadi penagnjur giveaway dan contest ni. memang akk xbuat lagi syarat perlu high VOTE. sbb faham perasaan contestant yg rasa tertipu dgn sistem vote2 ni huhu

fyza oh fyza said...

setuju! :)

Wan_hazel said...

Faizal n Fashitah

mena ya..mena ya..heehhe...

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

a ah ..tu lah kak..betul tu..ingatkan nk ketengahkn bakat kan..tapi last2 sistem vote lak yg diguna pakai..ahhaha...

Wan_hazel said...

fyza oh fyza

setuju...peace

ainaa.syafiqah27 said...

erm aien ambik banner wan.. jangan marah tau..sebab banner wan comel..

cinta nabella said...

btol jgk apa wan ckp .. tetiba je frh tersedar kan ..if ada kreativiti setinggi gunung sekalipun kalau pakai sstem vote2 ni ..tak gna jer kan ..

Syirahh Nursyahirah said...

setuju kmk ngn ktk. sbb ya la kmk xmok join mana2 kontest yg ada kaitan ngn vote. kmk dh knk skali bh. xadil eh. xda rezeki juak

sicomot-comel said...

ahha..
wan,,same lah kite..
SCC da mls nk suh org pi vote..
tak adil jek rasanya..

anyway,SCC suke tutor kat sini =D

♥ MiKa FasHa ♥ said...

saba jk la owh...berik dak nya ajak la...

Wan_hazel said...

ainaa.syafiqah27

hehehe..tak marah...ambek je..ehehehe

Wan_hazel said...

belog saya a.k.a naz

malas lak wan nak guna item vote nie..menang pun cam tak jujur je dengan diri sendri..sedangkan kat luar sana ramai lagi yg hebat2

Wan_hazel said...

cinta nabella

a ah,,,ebab org yg vote tu bukan tgk kretiviti pun..dia org tengok kawan je...law kawan n populor..VOTE je lah kann

Wan_hazel said...

Syirahh Nursyahirah

mena ya..xadil...xadil

Wan_hazel said...

sicomot-comel

tengs..tu lah...wat muka tak malu je nak uh org undi..sedangkan apa yg kita hailkan tu tak lah byk or hebat mana...

Wan_hazel said...

♥ MiKa FasHa ♥

yalah..ambik lah emua ya..ahahha..

Ateynmohd said...

tw tape .
sistem voting neyh kdg2 mmg tak adil lgsg . sape popular, rmai kenal, blog yg ntah ape2 pun boleh mng . tapi, nak buat mcm mane ? dlm dunia neyh pengaruh yg pling penting . byk pgruh, mkin sng lah nak mng besar .

**sekadar luahan & pndgn . tak bermaksud nak kecikkan aty mane2 pihak .

misz molecule said...

absolutely i agree with u beb..









for sure yg lebih berbakat and patut menang dapat title tak dipandang..












sebab tak ramai followers or tak famous..









sebab tu i xsuke join contest or anything else











yg brunsur voting

Wan_hazel said...

misz molecule

tengs..tu lah kan...wat tak taw je.e.ehehhe

Adira Jamal said...

dira tak vote pun.. awesome kan?

Wan_hazel said...

hahaha..terbaik lah...

cikpuanWani said...

Dah Vote :) semoga berjaya !