Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial buang Border atau garisan keliling header


Tuesday, June 28, 2011

Tutorial buang Border atau garisan keliling header

.



S
alam Korang...


K
ali nie na wat Tutorial buang Border atau garisan keliling header..Law korang nak..

Jom Tutorial


U
ntuk pengguna design template

Dashboard>Design/Layout>Edit HTML
tick expand widget


L
epas tu korang cari kod dekat bawah nie..



#header-wrapper {



Lepas tu korang tengok bawah lagi..Nanti akan jumpa kod macam kat bawah nie..




border:1px solid $bordercolor;





Dan korang ubah je border: 1px tu kepada 0px..


So tu je..Preview dulu law tak de error..Save..


Selamat mencuba..





.



18 comments:

farahd101 said...

kalau just letak kan transparent background header tak jadi kew?

Wan_hazel said...

ta jadi kot ...bab koding HTML tak ktuka..ada jenis template perlu tka HTML tu

sor-fiena said...

thanks for sharing bro :D

Wan_hazel said...

welkam

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

info berguna..

Wan_hazel said...

tengs kak

Pinggu Sopi said...

mau buat.tpi xjmpa pon dia punya kod.huhu

Wan_hazel said...

eh tak jupa??/ade border tak??law ade mesti ade kod dia

YS said...

Wan jahat ! Takde error pun nak save
HARAMUN WAJIBUN !

Wan_hazel said...

tak de error save je..hehehe

azwar syuhada said...

saya guna template designer tapi code ni takde lah..bleh bantu cara lain tak??brother..

Wan_hazel said...

try google dulu k...mana taw ade

zana said...

sy punye..jdi tp x ilang sume..tinggal 1 line je lagi..cne ye nk ilangkan sume tu?

Wan_hazel said...

satu line lagi??eh tak hilang semua ke

MamaKaisah said...

jadi la...tqvm...

Wan_hazel said...

welkam...n peace

zana said...

aah s2 je yg ilang..yg lagi s2 xleh nk ilang

Wan_hazel said...

kalau yg tu wan tak taw lak zana...