Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial elak Blogspot page dari Bad Request Error 404


Thursday, June 30, 2011

Tutorial elak Blogspot page dari Bad Request Error 404

.


Salam Korang...


Kali nie Wan nak ajar korang camne nak masuk Page Blogspot nie..Skang ada yang tak leh masuk kan.Nie sebab nya sistem dari Blogspot dah di update dan History yang lama dah tak support..So tak yah taw lah pasal semua tu..Skang nie Wan nak ajar korang camne nak masuk page Blogspot tanpa "Bad Request Error 404".


Bagi pengguna Mozilla Firefox.


Mula mula korang open Mozilla korang dan ekot macma yang dalam gambar kat bawah nie k...Ekot anak panah no1 lepas tu no 2 dan lepas tu no 3..


Bila korang dah klik kat anak panah no 3 tu..Korang akan dapat pop up macam kat bawah nie..




Lepas tu korang klik lah dekat anak panah macam kat gambar kat atas tu..So selesai..Lepas tu korang masuk lah page Blogspot korang k..



Untuk pengguna Google Chrome lak.


Mula mula korang open Google Chrome korang dan ekot macam yang dalam gambar kat bawah nie k...Ekot anak panah no1 lepas tu no 2 dan lepas tu no 3..



Dan nanti akakn kua lah pop up macam kat bawah nie..



Lepas tu korang klik lah dekat anak panah macam kat gambar kat atas tu..So selesai..Lepas tu korang masuk lah page Blogspot korang k..


Selamat mencuba..


Hope boleh lah..Law tak leh tu..Wan pun tak taw..


Ada tak icon om race tepi tu..Law ade korang klik lah Jom race Wan kat tepi tu k..hehehe..Jom race..


.



18 comments:

fa said...

owh... terima kasih.. :)

nanad said...

thanks a lot :D

Wan_hazel said...

fa,,

welkam

Wan_hazel said...

nanad

welkam a lot jugak..eheheh

Nesa Wazir said...

ohhh..itu cookies rupenye! tq wan ^^ sgt bergune~

atikamohdnor said...

wan, saya pakai chrome . tak boleh jugak laah . ni try pakai mozilla boleh pulak . camne eak ?

Wan_hazel said...

a ah nesa..nie lah biskut cookies..hehehe

Wan_hazel said...

atika..

kene uninstall n install balik k

atikamohdnor said...

hahaha macam mana tuu ?

Wan_hazel said...

atika install je semula google chrome k

atikamohdnor said...

owh . ingatkan kena install apa tadi ..oke oke blurrr sikedd haha

ieyfa syifa said...

thnx, risau da td asyik error je. da jadi :)

Dawia.Honeyputri ❤ said...

Wan.. terima kasih :)
sgt membantu



^^

Wan_hazel said...

atika..ehehhe..ok

Wan_hazel said...

ieyfa...hehehe..dah boleh lah update blog kan

Wan_hazel said...

dawia..welkam..

Daus said...

arigato gozaimas

Wan_hazel said...

welkam..ehehe