Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial daftar Churp Churp Income lebih per-klik


Thursday, June 30, 2011

Tutorial daftar Churp Churp Income lebih per-klik



.



Salam korang..


Kali nie Wan ajar korang camne nak daftar Churp Churp nie..Seperti mana yang korang dah taw Churp Churp ialah medium kedua untuk mencari income tambahan dalam Blog /facebook / Twitter dan mana tempat lain yang korang leh share..Jangan risau akan status Nuffnang yang korang tu..Status Glitterati..Status tak kan hilang sebab Churp Churp sebahagian dari Nuffnang..



Bagi sesapa yang tak de blog pun leh Wat nie..Senang je..Korang cuma perlu share je..dan income dikira berdasarkan jumlah klik..Sama macam Heartbeat jugak.Dan income lebih bagi yang mendaftar..Sama macam Heartbeat..Sesapa yang ada Nuffnang mempunyai sedikit kelebihan dalam blog..Sebab kadang kadang Churp Churp akan kuar dekat atas atau bawah iklan Nuffnang korang..Iklan di sidebar..

So Jom Tutorial..




M
ula mula korang Klik banner kat atas tu atau link kat bawah nie..untuk ke page Churp Churp.

Daftar Churp Churp

Lepas tu korang akan ke page macam kat dalam gambar kat bawah nie..



So korang isi lah maklumat kat dalam tu..sama je macam nak isi Nuffnang atau Heartbeat..dah selesai tu korang klik lah submit..

So selesai

Pastikan korang log in dulu facebook korang k..dah selesai semua nanti active kan lah Churp Churp korang tu kat email korang..

Dan Sharelah Chrup Churp korang kat facebook or sesawang yang lain..


Korang klik Dashboard dan nanti akan nampak page macam kat bawah nie..



Y
ang Wan petakkan tu ialah tempat korang nak tengok income korang..dan yang anak panah tu lak..ialah apa yang korang nak share..Korang guna lah apa apa je cara nak Share bende tu..Dan carilah banyak banyak jumlah klik..Tapi jang SPAM inbox or Shout orang k..Law korang Wan camtu..Wan orang pertama yang akan BAN Ip korang..

Dan start lah share

So Selesai..



Selamat mendaftar Churp Churp..



.



39 comments:

AZTIQAH said...

dah daftar
hehe click wan punya churp-churp:)

Wan_hazel said...

tengs taw..ehehhe..peace

chuu muqhlis said...

chuu dah lame ade akaun churp2., tp x bape jalan pon. tett :P

Wan_hazel said...

chuu..


heheh..wan baru je wat nie..rasa nye cam ok lah..heheh

Bui Idzra Ryn said...

kmk pun ada juak mendaftar ngan churp2 tok..ada juak lah oleh..cukup k meli myvi baru..hahaha..bulak ajak..^_^

kyoshi_sousuke said...

sape2 kat sini minat movie spy kids?? spy kids 4 nk kuar wyg taun ni..tgk kita tgk trailernyaa..hehe

chuu muqhlis said...

gudluck yaww!! XD

Puteri Faralya ! said...

nak kena letak url apa ey ?

tiefazatie said...

rajin btol wan nie wat tutorial ja bha..bagus2..mmg ada gaya jd cikgu ow..

Wan_hazel said...

tengs ifa..

Nazirul said...

wan.. sy mik skit post ini yea.. buat post kat blog sy.. maaf amik dulu br bgtau..:P

Wan_hazel said...

hehehe...ok no prob..peace

Dawia.Honeyputri said...

wan..wia pun baru je daftar..hee

Wan_hazel said...

yes...wia dah daftar..ehehhe..lepas nie sama2 lah kita cari incoem dari churp2 lak..ehehe

s.h.a said...

dah daftar..n dah klik juga :)
tpi x reti lagi mcm mane bende nih berfungsi...~

Wan_hazel said...

bende nie berfungsi dari klik taw..setiap klik akan dapat inome...so kene share iklan awak kan org lain,..

cerminmateguess said...

bagaimane klo nk tutup churp churp acc klo lame sgt kite x gune ??

Wan_hazel said...

yg tu wan tak taw lak...try tanya dgn pihak churp2 tu sndri k

fyqahika said...

dah daftar :) tapikan knp churp-2 tak jalan ea? rmai yg inform yg dorg dah klik tapi knp tak masuk-2?

fyqahika said...

dah daftar :) tapikan knp churp-2 tak jalan ea? rmai yg inform yg dorg dah klik tapi knp tak masuk-2?

Wan_hazel said...

kena byk usaha..jgn paksa org klik..entah betul ke tak klik tu..kalau klik slalu sgt income tak kan masuk gak

Anonymous said...

bnde ni kne ade acc bank gk ke?

Wan_hazel said...

skang tak taw lah..dulu tak de pun acc bank..dia guna cek je

Pwincess sarah said...

dah daftar dah.. :)

Qaseh Yana said...

wan,nape yana takley daftar pon churp2? huhu
yana da try byk kali..huhu
tak kuar pon cm dlm gambar :(

Wan_hazel said...

erk..pelik nie

Nur Anisah said...

Wan = Churp churp ni kena ada bank ke?

Wan_hazel said...

a ah..tp dia hantar guna cek...

Nur Anisah said...

Kalau takde bank?

Wan_hazel said...

yang tu wan tak pasti lak...

Puteri Sabrina said...

Thanks Wan for the tuto, betul2 tolong :D Cuma kalau nak buat LINK/ PICTURE, kita harus link kan sesuatu ayat atau picture tersebut ke link apa ya? Harap boleh membantu :) Thanks ^_^

Wan_hazel said...

link kan ke tempat yg kita nak..contoh kalau kita tekan pic tu dan kita nak di ke page FB..so link kn lah ke page Fb

Haruno Hana 하나 said...

wan... tak keluar cam gamba.. maybe dah tukar sket kot.. tp still boleh daftar.. thanks for the tuto.. hana klik churp2 wan.. ^_^

matyie said...

askumj wan...ajar aku wat blog..aku x pandai rr..aku suke tengok blog ko ngn maizureen,,cik tomato....very colourful
ajar r aku

matyie said...

ajar wat blog

Wan_hazel said...

matyie

PM wan kat FB k..Wan haze

anis :) said...

macammane nak link kan blog kita kat churp2 ni? tak paham la nak gune macam mane.. help please :)

Wan_hazel said...

anis :)


caranya leh tgk tuto yg satu lagi tu..tuto http://wanhazel.blogspot.com/2011/07/tutorial-letak-iklan-bergambar-churp.html

blAck_s0ul... said...

wan!

nice lar..x penah tawu pun psal bnda2 cmni.

anyway,thax sbb share..