Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Saat teknologi merubah sikap manusia


Sunday, February 19, 2012

Doodle story..Saat teknologi merubah sikap manusia

.


Assalamualaikum...

Hai korang..Skang nie semua dah maju kan..Zaman serba canggih..Dalam kemajuan kehidupan kita kekadang akidah , sikap dan tanggungjawab kita turut berubah..Dalam tak sedar , kita semakin lalai akibat teknologi yang semakin canggih...




S
emua yang ada kat sekeliling kita kita nak rakam..Ambik gambar tu penting..Perkara paling penting tu.. Ada perkara yang best mesti snap satu..Orang sakit..orang kemalangan , orang gaduh kat kedai..Semua lah..Tengah makan pun ambik gambar dan upload kat facebook , blog atau Youtube .. Biasalah kan manusia skang nie utamakan LIKE dari tanggung jawab..ahahha.




Ok, Wan sendiri pun tak taw apa yang Wan merepek kat entri nie..Hahaha..kalau ada yang terkena batang hidung dia tu..Sila like entri Wan...ahaha..


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..



Papai

.



13 comments:

EikaSchapika :) said...

hehe . betull tuu . kadang2 benda tak masuk akal pown nak snap and upload kat fb . then camera jadi keutamaan skrg nih untuk rakam saat2 yg berlalu ~~ :)

syafeika edora said...

phewww,, nsb bek SE tak,,haha

Cik Kira said...

eh , bile bace entry ni , tetibe saya terfikir , perlu ke snap gambar and upload kt facebook ? errr terpikir ni . fikir2 . haha

Syamira Yahya said...

zaman da berubah, dunia da maju. .
semua bende nk di upload. .hehe

INA_Noorlina said...

hp tiap org msti ade..fb pon sme..pndai2laa gunekan teknologi yg ade..jgn smp lalai ngn tggjwb kte yg lain ok? hihi

Dawia.Honeyputri said...

hehe..wia suka snap gmbar :)
mmg rasanya kamera penting skrg ni..


hehe

syasyajohan said...

ada betul tu.btw,annoying jugak kalau semua nak tunjuk.takde privacy le camtu.LOL :P

Suraya Aris said...

dulu-dulu suka la amek gambar banyak2 then upload kat fb, skng mcm dah matang, satu gmba pun takde kat fb, just profile pic je, good kan.

Norazlin Nordin said...

huh, betullah tu, slipar putus pon nak snap picture. macam seronokje.

anNaqia said...

haha. sekarang era, picture speaks louder than word.

Detective Fiqa said...

hahaha.
tau takpe abg wan :D
nak "hot" katakan :)
but segelintirlahh. tak semua

Mardhiyyah Ridzuan said...

pcture jugak boleh tafsirkan banyak benda sebab kita manusia ni semuanya xsama.Rambut sama hitam tapi hati lain2. Rambut sama hitam tapi cara berfikir dan benda yang difkirkan lain2.

liyanazahirah said...

haha..kelakarlah..