Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Budak Pro pemadam


Thursday, March 29, 2012

Doodle story..Budak Pro pemadam

.



A
ssalamualaikum...

Hai sahabat sahabat semua..jadi camne??perut korang masih sakit lagi ke??hahaha..apa jenis soalan lak..Saje je..eh eh..kerja rumah jangan lupa buat taw..Hari nie Wan cerita sedikit pengalaman Wan masa muda remaja dulu..Rasanya sapa yang lahir awal atau sama tahun dengan Wan mesti pernah buat pemadam sebagai koleksi dan main permainan lawan lawan pemadam nie..Betul tak??adik adik sekarang nie ada tak main nie??kalau ada...Makanya, korang adalah penerus perjuangan kami..hehehe




Zaman sekolah Wan dulu masing masing ada pemadam Tuah..Dulu percaya sangat dengan kepercayaan yang entah apa apa nie..Nama pun budak budak lagi kan..pemadam yang bagi kemenangan tu adalah pemadam yang banyak tuah.."heng heng"hehehe.Pemadam pemadam yang terkumpul tu semua tak leh guna..Ada jenis pemadam besar ada jenis pemadam yang ada gambar binatang dan banyak lagi...


Korang sempat jumpa pemadam yang macam nie tak???OK..Pemadam macam nie tak de tuah.Bab yang hijau memang cepat je tercabut..hahaha..Skang memang dah tak de kot pemadam macam nie..Rindunya pemadam nie..



P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 klik satu je..senang je klik nie.Klik kanan dan open in new tab k

Love what you do with the internet? The Best
Social SharingPaint the town green!
JOHARA
LMFAO’s KL entourage!
Solve this mission with Agent 7.7!



Papai


.



39 comments:

Mitsu Kizu Zie said...

skolah menengah aku gk main benda tk wan...haha

Amalina said...

dulu pun selalu main pemadam ni !!
hahhaha ... tapi perempuan lagi suka main batu seremban .. hehehhe :) dah lama tak main batu seremban :)
*follow me back : http://nuramalinastoryforever.blogspot.com/

Haruno Hana 하나 said...

suka pemadam kecik yg ada gambar tu :D boleh kata tiap2 hari beli sbb suka gambar2 dia.. haha..

Atirah ★ said...

Pemadam yg ada hijau ats tuu , sy smpt lg mse drjh 1 (2006)
Mmg xde tuah , bli pun utk maen lawan pemadam . Heheehe

Emmy Naz said...

hahaha ok..emy pun ade jugak dulu-dulu pmdam bnyak bendera mcm tu...tapi tu zaman dulu kala..:)

ecadwinkyasha said...

rindu pmadam yg da getah hjau tu...hihihi

adibbbb said...

hee ~
walaupun kte prmpuan tapi kte main gak pemadam ni. haha.
pemadam hijau tu kte pernah jumpa! wee ~

Teha Halim said...

mase sekolah rendah selalu mcm tu. kumpul pemadam bebanyak then main dgn kengkwan. bila ade yg kalah ramai-2 boo org yg kalah tu, haha. sumpah best hbs mase tu. I miss that moment :')

gadismanja said...

haha ,, zaman sy skola rendah dulu s pon mcm neh ,, hehehe ,,semalam baru tgok am wat entry pasal bende mcm neh ,,permainan kat skolah dulu ,,hehehhe

Tengku Laurel Adamila said...

urm. hahah . >,<

nur fadhilah said...

haha.. same ler kite ^^

arenis said...

penah men bnde nyh..
time ngantok dlm kelas time skola rndh dlu selalu men..hik3..
susah nak jmpe da kan pemadam yang ade ijau 2...hik3...
sempat ler nmpk pemadam jenis 2 :)

♕Mizzs Ninie♕ said...

Ninie ingat lagi timedrjh satu, suka gak main pemadam ni, sampai kene rampas lagi.. harhar.. ;))

cendol said...

haha suke main pemadam ni mse skolah rendah..

caliph shuriken said...

lama x tgk pemadam ijau putih tu, huh...

Wan_hazel said...

Mitsu Kizu Zie

ahahha..aku pun sama bro...

Wan_hazel said...

Amalina

kat sekolah wan dulu2 pun macm tu..ada gak lelaki yg main batu sremban

Wan_hazel said...

Haruno Hana 하나

ahhaha..jadi koleksikan

Wan_hazel said...

Atirah ★

ahahah...beli untuk buang je kan..hahaha

Wan_hazel said...

Emmy Naz

skang tak de dah kan nak simpam semua tu..

Wan_hazel said...

ecadwinkyasha

betul2...

Wan_hazel said...

adibbbb

sempat jugak kan jumpa...hehehe.,

Wan_hazel said...

Teha Halim


ahahahha...a ah lah kan..kalau kalah mesti ken boo..eeje

Wan_hazel said...

gadismanja


ehehhe..

Wan_hazel said...

Tengku Laurel Adamila

hehehhe

Wan_hazel said...

nur fadhilah

ehehhe..peace

Wan_hazel said...

arenis

skang memang jarang nak jumpa pemadam jenis tu

Wan_hazel said...

♕Mizzs Ninie♕

kene rampas..ahahhaa..

Wan_hazel said...

cendol

wan pun suka

Wan_hazel said...

caliph shuriken

a ah...betul tu

eLL said...

time rehat ja pegi kedai koperasi beli pemadam. balik rumah mak bising pasai apa banyak sangat pemadam nii..

Noor said...

sy lahir thn '86..lg bleh main sngt2 la kan?suka lawn pmdm ngn budak laki coz sy suka tgk diorang xpuas ati selalu kalah..hahah..sy pun enjoy main ape2 ngn budak laki coz kalu ngn budak ppuan,xbest sngt,bila kalah suka nangis,merajuk,xnak kwn plak..huhuh..so lani diorang dah ade yg kwin..dah ank2 lg.smua tu memori..

AlyNn NyzAa said...

betul2...skrg dh jrg leh jumpa pmdm cmtu...rindu nye zaman skolah dulu....:(

zeyeyey said...

Lalala , okay zeyy mengaku yg zeyy pun pernah main time budak budak . Pergi sekolah bukan bawak buku tapi bawak pemadam berkotak kotak sampai kena rampas dgn pengawas --' Hahaha .

Faqihah Husni said...

Hahahaha. Kihah pun dulunya pernah main macam ni. Tapi, pemadam tu kena rampas ngan guru. Dulu ada satu balang besar penuh dengan pemadam ni. Tapi tak tau sekarang ade ke tak de agi. hahaha

aidillah HAIMI said...

Memang ada. Pemadam hijau atas tu pun ada. Selalu jugak masa kecik-2 dulu main permainan nie. Ahh. Kenangan. Best sangat.

Nurul CLumsy Gurl said...

dulu ade.. time sye skolah gendah....
dulu pemadam seposen jer.... boleh beli 10... hhahahaa. sekarang pemadam cmtu dah 20 sen... dah mahal dah.... teringat kat aman sekolah rendah dulu. hehehe

♥Panda. said...

Assalamu'alaikum wan!! dulu pernah ada this kind of pemadam, but i didnt know kalau pemadam ni pemadam tuah. now i know~~ if not because of you, sampai bila bila pun tak tahu about this. ehehehe. thanks!! ;)

Nyna said...

huh! pro kalau main pemadam ni. org semua mampus kalau lawan Nina. hahah, rindula. kalau nak main pu masih sempat lagi ni.