Wadah Madrasah Pengalaman: Cashout Nuffnang dan Churp Churp bulan MEI


Wednesday, May 30, 2012

Cashout Nuffnang dan Churp Churp bulan MEI

.


 Churp Churp

Nuffnang

Assalamualaikum...

Tak lama lagi nak puasa jadi kali nie Wan cashout pendapatan Blog Wan untuk bulan MEI..Dan bermulalah kembali dari RM0.00 untuk bulan JUN.. RM562.57 + RM 344.96 = RM907.53 . Alhamdullillah dan terima kasih kat korang semua yang sentiasa menyokong.


Firman Allah SWT :
 
أَمَّنْ هَٰذَا الَّذِي يَرْزُقُكُمْ إِنْ أَمْسَكَ رِزْقَهُ ۚ
"Siapakah yang dapat memberi rezeki kepada kamu jika Allah menahan rezekiNya" 
(Surah Al-Mulk, ayat 21).


Berapa tahun dah Wan setia dengan Nuffnang dan Churp Churp nie memang tak mengecewakan..Syukur sangat.Kalau korang tanya kat Wan antara Churp Churp dan Nuffnang yang mana satu yang terbaik ..Wan akan jawab kedua dua nya terbaik..Dan kedua dua boleh bagi rezeki kat korang semua..Erm..Churp Churp cepat dapat income sebab bergantung dengan klik dan usaha korang.Kalau nak tahu atau nak daftar kat Churp Churp korang tengok page nie.




Firman Allah SWT :

وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا
"......dan tiada satu pun makhluk bergerak di bumi melainkan dijamin Allah rezekinya" 
(Surah Hud, ayat 6).


Kesempatan nie Wan nak kongsi Amalan dimurahkan rezeki kat korang..Sekurang kurangnya ada yang kita boleh lakukan.

1. Menyempatkan diri beribadah
2. Memperbanyak istighfar
3. Tinggalkan perbuatan dosa
4. Sentiasa ingat Allah
5. Berbakti dan mendoakan ibu bapa
6. Berbuat baik dan menolong orang yang lemah
7. Tunaikan hajat orang lain
8. Banyak berselawat
9. Buat kebajikan banyak-banyak
10. Berpagi-pagi(memulakan aktiviti harian sebaik-baik selesai solat Subuh)
11. Menjalin silaturrahim
12. Melazimi kekal berwuduk
13. Bersedekah
14. Melazimi solat malam (tahajud)
15. Melazimi solat Dhuha
16. Bersyukur kepada Allah
17. Mengamalkan zikir dan bacaan ayat Quran tertentu
18. Berdoa
19. Berikhtiar sehabisnya
20. Bertawakal



P/S: Bergembiralah dengan kejayan yang lain.

Belakangan nie tak de Idea nak menulis..


Papai


.







19 comments:

Kim Hazrul said...

untung lha depa !

Chooz Samsul Ahmad said...

Wahhh!!! Masyukkkk lagikkk!!!

shida'R said...

alamak wann amaount Nuffnag xsma lak hehee.. .69 tu nmpak ngeee ^_^

tahniah wan :)

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

wahh...bnyak nye..boleh beli tablet !!

Biela Undefined said...

Alhamdullilah..
rezeki semua daripada Allah..
jngan kite lupe tu :)

Xiao Xandria said...

Banyaknya Cashout saya baru berape* Orang tak nak klik sebab tuh ckit je sye punya :)

hawa said...

waah ~! banyak uh (: wan buat saya jeles je >_<

|shuhadaothman|TM said...

wah! alhamdulillah. tahniah wan. murah rezeki :)

Cik Zai said...

Wahhh..murah rezeki Wan..tahniah n tq for sharing..^_^

etuza said...

tahnaih dan alhamdulillah..ya saya follow

miz ruha said...

alhamdulillah. rezeki wan.

bg sy sikit.. hehehe,,<-- gurau je..

Eza Boom Boom :) said...

wah, rezeki melimpah ruah :)

gdsbnga said...

waaaaa banyakkknyeeee .
bolehlah beli baju raya bebanyak . haha

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhh bnyak nye ! bertambah2 rezeki wan hehe

zana said...

wah untung la wan... :D

Aida Azryn said...

jangan lupa belanja aida bedal cendol! kbai! =P

Dak Fisha said...

wahhh. tahniah wan. hehehe.
leh buat contest n gaveway ni. HAHA

ZiErWa zAiNaL said...

alhamdulillah..wan.. blh belanja zz.. hehe

naslive said...

jeles plak tgok org dpt cashout..hehe..bestnye