Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle Story...Buku garis satu dan biodata


Saturday, June 2, 2012

Doodle Story...Buku garis satu dan biodata

.


Assalamualaikum...

Teringat lak zaman zaman sekolah rendah dulu..sapa lahir tahun sama dengan Wan mesti ingat kot..Ingat lagi tak buku garis satu yang warna biru yang ada peta Malaysia.. Kalau tak pun buku buku garis satu yang lain yang ada sifir dan alif ba ta belakang tu..Ingat lagi tak??Dulu sekolah rendah cikgu suka paksa hafal sifir nie..Sebab susah sangat Wan potong sifir belakang buku tu dan lekat kat dalam bekas pensil..ehhehe..Idea tu..Korang pernah wat jugak tak??hehhee..Ada pengalaman macam tu..ehee.




Dan dulu dulu mesti akan ada satu buku Biodata..hahhaa..lucu lak bila kenang balik semua tu..KLMJ kan kan..Kenangan Lalu Mengusik Jiwa..hehehe...Zaman sekarang masih ada tak korang korang adik adik buat semua nie..??habis satu kelas isi buku tu..Kalau crush kita yang mintak mula lah tulis dengan pen warna warni siap ada love love lukis lukis dan kata kata hikmah yang pergh...tak yah cakaplah..ahahha..


Kekadang teringin sangat nak jadi kanak kanak semula .. Rindu rindu..

k lah korang..


papai

P/S: Jika korang ada pendapat atau cadangan sila nyatakan diruangan komen


Kalau entri kali nie berguna like/share dan klik button Donate jika sudi..terima kasih
 
Sudi lah kiranya klik link dibawah untuk memberi sumbangan kepada blog ini..Terima kasih sangat sangat
 
Papai

 
 
 
.




21 comments:

NunAlifNunAlif said...

hihi ^^ ade lg simpan buku biodata tu :P

budak laki pon ade gak ey buku biodata, ingt pompuan je! :P

rindu la zaman kanak2~

rAIHan said...

err,,dah buang..hehe

faraheartbeat said...

ade gak dalam ruang biodata siap tanye sape musuh kite -,-

nana kamarul said...

omg omg! ingat ingat! same la! Lekat sifir dalam pencil box besi tu. and buku biodata. LOL. Sekarang ni macam dah takde orang buat dah :(

luqman zakaria said...

buku garis dua..

Muna rahimah said...

Hahaha . kite pun penah buat jugak ^^

Ayuni said...

haah, igt sgt2!

Muhamad Azam said...

pompuan selalu ada.. siap diari lagih..

yang laki rasanya jarang buat tapi bila bdak pompuan dah mintak biodata isikan ajer hehe

Afifah Hayati said...

zodiak tu ape ?

|shuhadaothman|TM said...

bab sifir tu mmg penah buat. sbb tkut kne rotan ngan cikgu. huhu. buku biodata sume da xde. agk-2 klau da besa ni buat, ad tak yg nk tulis. xD

Wan_hazel said...

zodiak tu bintang lah..kira cam libra ke, sagtrius ke..macam tu lah..ehehe

Wan_hazel said...

shu...rasanya da kot..heehe..

BlueiceButterfly said...

~terjumpa balik buku biodata dulu2 boleh tersenyum sorang2..hehe :)

Ikablabla said...

zaman sekarang pun ade lah abg wan x)

Sally Yatiey said...

Rindu zaman kanak2 ^_^

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

wahuahua...lucu! zaman yg paling best,...yaduiyai..nak kecik lagi buleh?? =p

D & D Blog said...

Dah donate..he3..dulu masa kat sekolah suka kumpul biodata kawan sekelas n kawan sama sekolah...suka kumpul start darjah 6..bila dh masuk tingkatan..buat juga untuk kenangan sbb saya pindah2 sekolah ikut keluarga, biodata kawan jd kenangan, tapi bila dh passing2 dengan kawan utk diisi, akhirnya buku biodata hilang tak tahu siapa yg ambil..sedih sangat masa tu sbb byk biodata kawan ad adlm buku tu..

|shuhadaothman|TM said...

hehe. nk try la pasni wan xD

Cik Zai said...

hahahahah...Cik Zai masih ada smpan g buku biodata tu....hahahah

dhia adawiyah said...

haha .. banyak kali buat masa kecik2 dulu .. banyak sgt buku yang wieya pakai . Haha . kalau hilang , buat lain , kalau hilang , buat lain . sampai kawan pun dah fed up nak tulis.

ain dzaya said...

feveret zaman sekolah dulu..hehew..sape yg paling byk dpt biodata..dia kira feymes la sbb ramai kawan:)