Wadah Madrasah Pengalaman: Terjemahan Al Quran bahasa melayu (Index Al Quran ) dalam format excel free download


Friday, August 31, 2012

Terjemahan Al Quran bahasa melayu (Index Al Quran ) dalam format excel free download

.




Assalamualaikum...


Kali nie Wan nak berkongsi Terjemahan Al Quran (Index Al Quran ) .. Index nie telah dikongsikan oleh sahabat Wan di ruangan Email.. Terima kasih buat sahabat kita (SAKINAH SAAD) .. Jadi kali nie Wan plak ingin berkongsi kat korang.. Semoga apa yang dikongsikan nie menjadi manfaat buat korang semua..



Korang boleh habiskan sedikit masa memahami setiap makna ayat dalam Al Quran.. 100% terjemahan..makna nye tak de ayat Al Quran dalam bahasa arab .. Setiap ayat diberi tajuk k.. jadi korang leh tahu ayat mana untuk terjemahan yang mana..


Kalau korang nak..

Korang leh download kat sini


http://www.4shared.com/office/Ku0QFuiT/IndeksQuranTercanggih.html


Daftar 4shared >muat turun


Kalau korang tak leh nak download or susah..korang leh tinggalkan email kat ruangan komen nanti wan send kat korang k..Kalau korang ada FB Wan..Korang leh jugak PM wan kat FB untuk dapatkan index AL Quran nie..Insya ALLAH wan akan kongsikan.. Semua nya bagi memudahkan korang... jangan risau wan tak minta bayaran pun..


Semoga apa yang dikongsikan bermanfaat..Dan kalau korang nak kongsi dengan rakan yang lain dipersilakan...



.








12 comments:

nabila biela said...

waa...time ksih..nice sharing:)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

thanks for sharing^^

Faqihah Husni said...

Terima Kasih wan!! May Allah bless you and your friend

Secrets of A Teenage Girl said...

terima kasih wan sebab share. ;)

shieyda shahida idris said...

time kasih..

aisya said...

kmk juak mencari yg tok.. makseh.. =)

Adi Herman said...

sharing is caring...tp pastikan terjemahan ke bahasa inggeris itu dibuat oleh Sheikh Abdullah Yusuf Ali,kalo dr sumber lain tu,kena hati2 la dgn bahan tu

Syaza Nazurah said...

kat internat je pun boleh download al-quran kan ? Nice entry :)

Azfa said...

nice entry.Azfa mohon share ye wan..

Wan_hazel said...

nak share silakan boleh je

khairuNR said...

as salam wan saya xdpt download.email saya knr0786@yahoo.com
jzk.

Wan_hazel said...

nak saya hantar ke mail tu ke???