Wadah Madrasah Pengalaman: Tips KAWAII kan Blog...


Friday, December 31, 2010

Tips KAWAII kan Blog...



.




Salam Korang...


Hari nie Wan nak share sikit camne nak KAWAII kan Blog..Mula mula korang mesti pandai sedikit sebanyak mengenai Adobe nie...Senang je taw...Tak susah pun..Korang pun leh gak cari gambar kartun kat tenet..Berlambak banyak nye..

Korang leh tengok contoh yang Wan dah edit kat bawah nie..And dalam Blog Wan nie..






Bloglist


Law korang nak taw..Pemilihan Warna dan Tulisan sangat sangat penting dalam Proses Make Up Blog nak jadi cantek ..Korang pun mesti blajar camne nak edit tulisan jadi camtu k..nanti law ade mase Wan wat Tutorial k..Jangan risau..Yang terbaik Wan akan kongsikan..





Owh ye..Mesti korang tanye..nak wat pe bende tu...Ok..Korang wat bende nie ..Korang leh letak kat sidebar korang..Contohnye ..Korang letak kat atas profile korang ke..Bloglist korang ke..So korang wat lah tulisan macam kat atas tu..Seronok kan law Blog cantek..


K lah korang...Tu je lah yang Wan nak kongsi..Selebihnye ekot kretiviti korang...Tak semua idea yang Wan kasi nie akan wat korang tertarik..Mungkin banyak lagi idea yang korang ade kan..Semua nye terpulang kat Blogger tu sendiri..Law korang ade idea len..Kongsilah ye kat ruangan komen entri nie..


Papai..



.



13 comments:

ima razi said...

tp ima tak reti nak edit mengedit ne :( wan, nnti singgah blog ima tau ! ;)

http://gulahatimenawan.blogspot.com/2010/12/my-last-sweet-teen.html

Wan_hazel said...

ima razi

ok ima..ehehe

syue said...

backgorund pepel! comel! :)

Wan_hazel said...

syue

ehhehe..tpulang kat blogger gak kan...hehehe

King Of Single said...

selamat tahun baru wan, semoga esok labih baik dari saat lepas ;)

King Of Single said...

ehh selamat tahun baru

Wan_hazel said...

ekyn..tengs taw..

Eiya said...

abg . knk kmk xdpt extract file lam lappi kmk ?? . aiy0e . lagik2 sai paint tool ya . langsong xdpt extract . nya sama jak sigek folder xprnah bertambah2 .

Wan_hazel said...

ktk download winrar lok k..

ayda grimmer said...

wan, terer kot buat bnde semua ni -.- mcm nak kidnap wan suruh buatkan je la.

love kids ( LK) said...

Kwaiii...^_________^
knp sy wt cam bobokk je (--00--)???
pelik2..

Wan_hazel said...

godek2 taw..mesti comel nya

ieja said...

bila nak ajar kawaii kawaii niE