Wadah Madrasah Pengalaman: Kenapa tak leh nak LINK kan Blog dalam Bloglist..Tutorial cara listkan


Saturday, February 19, 2011

Kenapa tak leh nak LINK kan Blog dalam Bloglist..Tutorial cara listkan





.




Salam Korang...

Hari nie Wan nak kongsi sikit Tutorial pasal nie..Dan Wan akan kasi taw ape masalah nya..

Kebiasaan nya korang boleh je add Blog Blogger lain dalam ruangan Bloglist korang kan..tapi kenapa lak ade sesetengah Blog tak leh..Error Dan law letak pun..Tak de tindak balas pun dari Blog Blogger tu..Maksudnya..Setiap kali Blogger tu update..List Blog tu tak naik naik..So tak taw lak Blogger tu Update Blog or tak..

"Could not detect a feed for this URL. Blog posts and update time will not be shown. Add URL anyway?"


Masalah nie sebenarnya Berpunca dari penggunaan Classic template dan sistem feeds dari HTML Blog tersebut.Dan tidak bermasalah bagi Blog yang ingin meletakkan Bloglist..

S
ekarang Wan akan ajar korang macam mana nak List kan Blog Blogger yang ade masalah untuk di List kan tu..Senang je..Korang cuma tambah kod link dekat bawah nie dibelakang Link Blog tersebut.

--------------
/feeds/posts/default
--------------

Contoh

http://wanhazel.blogspot.com

Yang kat atas tu Link blog Wan..Link biasa..tapi kalau korang List kan kat Bloglist korang..mesti akan error dan Update Wan tak naik naik..So korang kene tambah kod yang Wan kasi tadi..Dan jadilah macam kat bawah nie..

http://wanhazel.blogspot.com/feeds/posts/default


Law Korang dah tambah..So korang dah leh List kan Blog tu...





Oleh sebab nie lah Wan telah sediakan Kod Link Wan di Side Blog Wan..Tu pun kalu korang perasan..Sila lihat di bahagian Side dibawah

Menarik untuk dikongsi

.

K lah korang tu je Tutorial yang Wan kongsikan untuk hari nie..



Papai
.



19 comments:

M a W a D D a H said...

hehehehe...:)

Wan_hazel said...

hehehhe,,,peace

Iqa Mopmo said...

Okay Wan! Dah boleh dah list blog Wan. Dulu tak boleh oh. Skg dah boleh :)

Wan_hazel said...

hehehe..skang dah boleh kan..ehehhe

nelly said...

nice tips ..

Wan_hazel said...

tengs

miz ruha said...

oo,,, bru ku tahu,,,
hehehe,,,,tengs yer,,

Wan_hazel said...

miz ruha

welkam..hehehhe

Sharienz Sz said...

patutla huhu baru tahu..
sha dh try okay selsai mslh.. Tq

Wan_hazel said...

Sharienz Sz

welkam sha..ehehhe..

♥sophie♥ said...

patot la fie nk list kan ta boleh ! haha,,oke oke =)

Wan_hazel said...

hehehe..skang dah boleh kan...

zana said...

10Q ye for tuto2 yg menarik tertarik :)

Wan_hazel said...

welkam...

♛ NazirahMoktar ♛ said...

thanks :)

tpi kan kan,cam mana kalo memg blog kt yg problem,ape kt nak buat supaya bile org nak listkan blog kt,blh update link blog kt tu.sbb tak kan kt nak suh org masukkan kod tu,kalo ada 100 org (ceh,konon 100 org) nak linkkan blog kt.mst die pon xalert mende2 gini :( tmbh bkn blog die.erk,faham tak wan?

Wan_hazel said...

♛ NazirahMoktar ♛


kenyakan bende nie terjadi bila org tu guna templat seperti blogskin so cara nya tukar template je

Shafiqah said...

thanks abg wan,dah jadi :)

Shafiqah said...

thanks abg wan,dah jadi :)

muhamad fairuz amin said...

bru paham... tq bebabyak yea