Wadah Madrasah Pengalaman: Seketika kaki ku di Kuala Lumpur


Sunday, April 24, 2011

Seketika kaki ku di Kuala Lumpur

.

Kau tanyakan padaku, adakah aku lupa akan kisah pahit itu? Jawapanku, tidak.


Salam korang..

Kali nie nak crita skit pengalaman kat Kuala Lumpur..Dah dua kali dah termasuk nie Wan ke Kuala Lumpur..kali nie pergi memang tak leh nak jenjalan..Apa tah lagi nak bersua muka dengan Blogger kat sana..Maaf lah korang..kekangan masa wat kan jadi macam nie..ujian makmal Wan dari pagi sampai petang..Ada gak yang sekejap..Setengah hari je..tapi kepenatan lak jadi masalah utama,mengantok..Penat, tambah tambah lagi dengan ulser yang Wan alami..Sakit sangat ada 3 ulser..Boleh korang bayangkan???Nak makan pun susah..Bercakap.jangan cakap lah...Minum air je banyak..

Jujur Wan cakap..Cuaca kat Kuala Lumpur memang berbeza dengan Sarawak..Cuaca kat sana Panas akibat hutan besi..Panas sangat..Lain macam je panas kat sana..Bukan Wan nak memburukkan Kuala Lumpur..Tapi kebenaran..Kehidupan kat sana memang tak de malam ..And yang paling mengejutkan..Masa kat Kuala Lumpur terlalu cepat..Tak taw lah kat negeri negeri lain di semenanjung..



Memang enjoy kat sana..Tak lah enjoy sangat..berpada pada gak lah enjoy...Makan senang and murah..yang mahal makanan laut..lain lain ok..Kat sana sehari je Wan jenjalan..G kat time square..Betul ke ejaan tu..Mana mana je lah..Ejaan tak penting..hehehe..Sehari kat sana koz nak cari kasut..Yang banyak kasut Supra je..ape ke bende...Aiyo..tak best lah macam nie..So tak de lah Wan beli kasut baru..Beli pun baju je..Barang Skate Wan kat Zone5..


Erm apa lagi Wan bawak balik..Aha..Kad touch n go or kad rabbit..Sekali guna je pun..Time nak balik ke asrama..Koz kene guna kad baru leh naik bas tu..Rm5.00..Rm2.00 untuk kad..Rm3.00 baki dalam tu..So sekali guna..skang simpan je lah..Wat kenangan..hehehe.Bit bit bit...Kad Rabbit..



Dari hari ahad sampai lah sabtu...Sabtu Wan balik..Ahad pergi...Seminggu Bersawang je Blog Wan..tak de sesape pun nak kemas kan Blog Wan..ehehhe..nasib bek skang dah ok..Tak de dah spiderman dan sawang sawang nye kat header blog Wan..kemas sikit..


Wat Kak Wansteddy..Cowie tak dapat jumpa..Siap meseg lagi Kak Wan nie kat Wan..Ingatkan leh jumpa..dah berharap sangat nak jumpa Kak wan..tapi dua dua pun Sibuk..cuaca gak yang tak menentu..Masalah pengangkutan gak..Pape pun Teng Kak Wan.,Teringin gak nak jumpa Damia..Jodoh tak kesampaian nak jumpa kan kak..Lain kali Hope leh jumpa..Ada rezeki..Umur panjang and ada jodoh nak jumpa akak and familly..Doakan je..Next Sem Wan akan berkunjung lagi ke Kuala Lumpur..Last final lab Wan kat sana..


K lah korang..

Law nak cerita satu entri nie panjang lak..Len kali lak lah Wan sambung k...Indah bila teringat Kuala Lumpur..Tapi bumi kenyalang jua lah tempat ku..


Papai.

.



28 comments:

Belalang Hijau said...

yeke ke wan rasa mcm tu?
belalang lak g sabah aritu rasa mcm janggal giler sebab pukul 6 mcm tu dah terang benderang.pastu pukul 5 mcm tu dah gelap...

hee

cIk IRa said...

hurmm...kat KL mmg cmtue...tgk la bangunan yg memangun...panas sesgt..nk jumpe 'hijau' terlalu sedikit...
ulser?? sabo ye...dugaan tue... :)

ieyla said...

da lame x gi kl sejak study kat pahang :)

cinta nabella said...

wah ...mesti best kan wan ..

cikk EME :] said...

Salam. wan, selamat pulangg.. ke belog. ehee :)

Wan_hazel said...

Belalang Hijau

mungkin sebab tempat kita tggl kat belalng..ehehhe..semua berbeza..blalng g sarwak rasa lain..wan g KL lak rasa len..ehehhe..

Wan_hazel said...

cIk IRa

ehehhe//tu lah ira...sabo je lah kan..

Wan_hazel said...

ieyla

oeh..nanti g lah KL>.ehehhe

Wan_hazel said...

cinta nabella

nak kata best tak gak..nak kata tak best..best gak..eheheh

Wan_hazel said...

cikk EME :]

tengs..hehehe...

Safryzah Malanji said...

Salam...
Wan dh balik.. Wan dh balik...
Yeye !! Yeye !!
( melonjak kegembiraan )
huhuhu..
Mcm mna KL? Pa khabar KL skrg nie?

Peqaxlol ;DD said...

haha baru tau wan hazel ni dari sarawak.. heh. teringin nk mkn ns ayam kat sane...

Wan_hazel said...

Safryzah Malanji

salam..ahahha...suke ye wan dah balik..ehehe...KL ok je..ehehhe..

Wan_hazel said...

Peqaxlol ;DD

ehehhe..g lah srwak taw...leh mam ape je..ehehhe

bungaLily said...

huhuu . kesiannyer wan kena ulser . tp lily pling ta ske kne mende tu ar . sakit ! lau kne lily salu ggit bg pecah .geram rsa nya , hahha .

ouh yer , psal dari serawak ke kl mmg agk janggal waktu dye lau ta bese , teringat lak time g kuching satu ketika dulu , pelik jer rasanya . taw2 jer da siang . hek

Wan_hazel said...

bungaLily
tu lah kan...memang pelik je rasanya..ehehhe...

Yan Saflina said...

g KL padah ngn kmk....huhuhu...:D

Wansteddy Tales said...

ahaha... itulah pengalaman mengejutkan akk masa 1st time berkunjung di sabah. Rasa pelik semacam dengan waktu. takde rezeki nk jumpa Wan. rasa ralat sungguh. akk mmg dah sediakan goodies utk Wan, alah simple2 je bkn besar pn. Leh wan wat kenangan balik Sarawak nnt. tp nk jadi kisah, sama2 BZ. Next year la kalau ada kesempatan, leh jumpa2 lepakian :)

Nurulezzah said...

serious kalau dok kl mmg panas . punca dr global warming lah kot ea . lgpun mmg bnyak transport kt kl . huhu

Wan_hazel said...

Yan Saflina

ahahha..kenak la??

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

ahaha..tu lah kan..tiap negeri lain2 je..ehehhe///a ah..law ada jodoh nanti leh lah jumpa ...

Wan_hazel said...

Nurulezzah

betul tu/..kat KL...naik je pape pun..tak kan sesat nye..ahahha

[sutera kasih] said...

belum pernah lg pegi KL huhu

cinta nabella said...

HAHA ..mcm-2 lah wan ..yg penting slmt smpai kan..

Wan_hazel said...

[sutera kasih]

nanti ade rezeki leh lah g k..ehehhe

Wan_hazel said...

cinta nabella

ehhehe...a ah lah kan..yg penting selmat

Wansteddy Tales said...

Insya'allah... moga diperkenankan Tuhan ^^ kebetulan adik2 akk pergi sabah hari jumaat pagi. kalau bertembung hari dgn Wan haritu... alangkah bagusnya.

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

alahai...skit je beza hari tu..law btembung hai tu kan best...dapat gak jumpa..tp tak de jodoh..