Wadah Madrasah Pengalaman: tutorial remove Attribution / buang Attribution pada blog


Thursday, May 12, 2011

tutorial remove Attribution / buang Attribution pada blog

.


Salam korang...


Kali nie Wan nak wat tutorial remove Attribution / buang Attribution pada blog ..Memang benda nie tak leh nak remove kecuali lah kita buang koding HTML dalam HTML template korang..Memang ada gak yang tanya Wan camne nak buang nie..So kali nie Wan wat lah Tutorial kan..senang sikit nak faham..dan tak lah berkali kali Wan terangkan kat orang yang bertanya..ehehhe..So..


Jom Tutorial..


Dashboard>Design/Layout>Edit HTML
tick expand widget


Lepas tu korang cari kod nie ..CTRL+F untuk memudahkan pencarian..



<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'/>


Law korang dah jumpa..Korang delete je semua kod tu k..


Dah selesai delete tu...Korang g page element lak..Dah tu korang cari kotak Attribution tu..Edit and Delete je...Semua nya dah boleh delete..ehehhe..

Senang tak..

So selamat mencuba.

papai

.



11 comments:

Dea said...

thnxxxx!!

Wan_hazel said...

farsya

tak kan hilang nye...nanti masa save tu dia akan tanya..keep widget or delete..so pilih keep widget k

Wan_hazel said...

dea...

welkam

Wan_hazel said...

erk..tukar ape??ape kene mengena ngn button like???tak faham lak wan

Wan_hazel said...

button like tu law edit kat HTML template hilang..law yg kat add gadget tak hilang...

ainol akasyah said...

wah bagus2 dah cube dah hehe

JOM JOIN HARI GURU CONTEST

m!3yr4h_LolLy said...

nice tutorial.. =)

Wan_hazel said...

tengs

raja mira said...

tkde pun yg tue.

Wan_hazel said...

ape yang takde..kalau takde so takde lah bnde tu..ehehhe

Mursyida AZ-ZAHRA said...

dah lama cari tutorial ni
terima kasih