Wadah Madrasah Pengalaman: Jom kenali Churp Churp dan Nuffnang..Macam mana leh dapat income??


Saturday, July 30, 2011

Jom kenali Churp Churp dan Nuffnang..Macam mana leh dapat income??

.


Salam Korang...


Kali nie Wan nak memperkenalkan Churp Churp dan Nuffnang nie kat korang..Sebab ramai yang tanya ..macam mana Churp Churp dan Nuffnang jana pendapat kita.


Bagi yang dah tahu tu..Kalau Wan ade tersalah info sila betulkan k..Selama Beberapa tahun Wan setia dengan medium pengiklanan Pihak Nuffnang nie..Alhamdullillah rezeki sentiasa ada...Dan selama sebulan Wan dengan pihak Churp Churp plak Wan dah dapat pendapat yang hampir Rm100.++ hanya dalam masa sebulan -Kemas kini Churp Churp-..Alhamdullillah.


Ok jom Wan story macam mana kita leh dapat income nie..bagi pengguna Nuffnang kita kan dibayar jika kita mendapat iklan sementara iaitu Campaign ..Dan kemungkinan satu iklan sementara tu kita akan dapat RM0.25 dan bergantung kepada jumlah klik.Bagi iklan tetap plak iaitu Buffered earning kita akan diberi jumlah income yang agak mahal bergantung dengan tempoh masa iklan tersebut di blog kita.Tak bergantug kepada jumlah klik.dan jumlah ini akan di update setelah Buffered earning nie bertukar kepada Metered earning..


Bagi Churp Churp plak kita akan dibayar dengan jumlah perklik iaitu RM0.20 - 0.40 untuk satu iklan yang kita share di mana mana laman sesawang..Setiap orang yang klik kita akan mendapat income..Tapi ingat jangan SPAM dan jumlah klik nie pun akan ditapis ..Mengenal pasti IP address..So dari sini pihak Churp Churp dapat mengetahui sama ada itu klik dibuat buat atau klik yang benar benar nak tahu..


Kalau ditanya antara Churp Churp dan Nuffnang mana yang lebih baik...Wan akan jawab..kedua dua nya terbaik..Segalanya bergantung dengan usaha kita untuk mendapatkan sesuatu tu..Bagi Wan Churp Churp untuk jangka masa pendek dan Nuffnang untuk jangka masa yang panjang kerna Income dari Churp Churp lebih cepat naik dari Nuffnang .Bergantung dengan usaha korang..


Sesapa nak daftar Churp Churp leh tengok Tutorial nie k..Tutorial daftar Churp Churp.



.



15 comments:

Mohd Amin Aizuddin said...

selamat mengumpul duit ye wan

dAyAnA. ヅ said...

then , cne nk pat wit uw ,?
dy msuk lam akaun kte ke .? =="

caliph shuriken said...

klau cmtu BE ni based on traffic sepenuhnya kn ^^

Wan_hazel said...

Mohd Amin Aizuddin

tengs amin

Wan_hazel said...

dAyAnA. ヅ

dia akan hantar ccek ke rumah..

Wan_hazel said...

caliph shuriken

yep betul tu...hehehe

dAyAnA. ヅ said...

ow ... cmtu ke .. hee ..
thnkx ey .! :)

Wan_hazel said...

welkam...

easy and simple said...

kalau kite dah daftar nuffnang boleh ke kite daftar churp2 2 wan??

Wan_hazel said...

boleh je..churp2 n nuff sama je..dia org satu kompony

-miSShoT- said...

yang klik iklan2 mesti rakan2 di blogger saje kew?

-miSShoT- said...

salam, yang klik iklan kite mesti rakan2 di blog ke?

Wan_hazel said...

tak..rakan2 FB sape2 je yg on9 pun boleh

sharafana damia said...

macam mana kita nak letak iklan 2 di blog kita ..tlong bagi penjelasan ya wan

Wan_hazel said...

tgk nei..wanhazel.blogspot.com/2011/07/tutorial-letak-iklan-bergambar-churp.html