Wadah Madrasah Pengalaman: Hati hati bawak kereta masa hujan


Monday, September 12, 2011

Hati hati bawak kereta masa hujan

.


Salam korang.


S
ihat tak??Wan tak brapa sihat ari nie..Deman sikit kepala lak pening sangat..Tapi terpaksa gak layan karenah customer.Wan tetap design ikut permintaan dia orang.Kadang kadang berkecamuk sangat otak nie sebab nak dapatkan idea tu susah sangat..Sapa kata ekot sedap hati je nak pilih warna yang sepadan dan ngam..kalau salah warna mesti design tak cantek..2 3 template boleh lah disiapkan untuk hari nie..Tak larat lagi dah nak buat dan pasang..Hari je dah ade 2 tempahan..Sayang pulak nak reject..Wan ambek je, Sebelum bulan 10 nie..Wan akan siapkan dan Wan pun perlukan duit poket sebab nak ke UTM semarak . Hope sempat lah siap semua..


Pagi tadi hujan lebat kat sini..Dari malam tadi sampailah ke petang..Sejuk sangat..Masa turun ke kuliah jam 9.30 a.m masa tengah pandu kreta tu tetiba lak terlanggar lopak air..nasib lah kreta tak berpusing, tergelincir sikit je ..Dan nasib baik jugak lah tak de kreta kat tepi..Kalau ade mesti Wan update pasal lain skang nie..hehehe..Alhamdullillah tak jadi pa pe kat kreta dan diri Wan sendiri..Lopak air kat jalan tu memang Wan tak prasan pun sebab tu bawak laju je..Bahaya betul masa tu..Tuhan je taw..Seharian Wan terkenang detik detik cemas tu.Masa nak balik kuliah lak Wan bawak perlahan je..Trauma sikit..Bayang kan lah kalau kreta tu berpusing 360 darjah kan ke bahaya..huh..Nasib tak jadi macam tu..


K lah korang..

Setakat nie je update Wan kali nie,

Papai.


.



14 comments:

♥ Dea ♥ said...

aok, ng lebat abis... dah tdk 1st time trn klas, driving.. lmk xdriving eh..

Nurul Ayna Nabiela said...

la yeke... hati2 ek mase memandu 2...
bce doa naik kenderaan, klu leh bce doa sebelum mkn sekli..hehee...

Phat said...

lopak air ni mmg bahaya..hati2 la kalo terlanggar..kita x nmpk lopak tu dalam ke atau cetek..tu yg bahaya lebih2 lagi bg motosikal

Wan_hazel said...

♥ Dea ♥

hahaha..ari tok pun ujan wak...nyawa xshat jak tok eh

Wan_hazel said...

Nurul Ayna Nabiela

ahhaha..tengs taw...makan sambil bawak kreta kan

Wan_hazel said...

Phat

betul tu bro..selalu nya motosikal lah yg langgar lopak air nie..kalau dalam bhya kalau yg cetek tu ok lh skit kan..

ain dzaya said...

tu tandanya tuhan masih sayang taw...

Wan_hazel said...

tengs taw...

Jun Yoshino said...

ish..bahaye yer... :(

kappokick said...

tu lah..jalan teruk normal..xleh nk wat pape dah..kita yang kena berhati-hati..:)

n-ya said...

naa...bait-bait bak keta...

Wan_hazel said...

Jun Yoshino

a ah tulah..

Wan_hazel said...

kappokick

betul tu...hati2 je lah kan..

Wan_hazel said...

n-ya

makceh tak..