Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial tukar/pasang button Previous,Home ,Older post versi Flash


Sunday, September 11, 2011

Tutorial tukar/pasang button Previous,Home ,Older post versi Flash

.


Salam korangkali nie nak kongsi Tutorial dari AkuDD.

100% disalain dari AkuDD.

----------------------------

Atas permintaan ramai, DD himpunkan kesemua freebies butang flash yang telah DD siapkan sebelum ni (Older Posts, Newer Posts, dan Home) berdasarkan pasangan masing-masing. Tak faham? Tak ape la...nanti boleh tanya DD...(^_^)


AMARAN: JANGAN CULIK FREEBIES NI dan JANGAN JADIKAN FREEBIES KORANG. Nanti DD sumpah jadi batu...hahaha (gelak jahat)!



TUTORIAL
  • Older Posts: Sila baca tutorial [di sini].
  • Newer Posts: Sila baca tutorial [di sini].
  • Home: Sila baca tutorial [di sini].


SET 1

BUTANG FLASH OLDER POSTS
(letak cursor kat atas hello kitty untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH NEWER POSTS
(letak cursor kat atas hello kitty untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH HOME
(letak cursor kat atas laman utama untuk melihat perubahan)




SET 2

BUTANG FLASH OLDER POSTS
(letak cursor kat atas bola sepak untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH NEWER POSTS
(letak cursor kat atas bola sepak untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH HOME
(letak cursor kat atas laman utama untuk melihat perubahan)




SET 3

BUTANG FLASH OLDER POSTS
(letak cursor kat atas kasut untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH NEWER POSTS
(letak cursor kat atas kasut untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH HOME
(letak cursor kat atas laman utama untuk melihat perubahan)




SET 4

BUTANG FLASH OLDER POSTS
(letak cursor kat atas smiley untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH NEWER POSTS
(letak cursor kat atas smiley untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH HOME
(letak cursor kat atas laman utama untuk melihat perubahan)




SET 5

BUTANG FLASH OLDER POSTS
(letak cursor kat atas not muzik untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH NEWER POSTS
(letak cursor kat atas not muzik untuk melihat perubahan)




BUTANG FLASH HOME
(letak cursor kat atas laman utama untuk melihat perubahan)






100% disalain dari AkuDD.


.



4 comments:

afie said...

dah buat dah..thanks ye bang wan...

Aku DD said...

hehehe...thx byk2 ktk.

kmk ada sebut psal ktk dlm tutorial utk home ya...hrp ktk x mrh...(^_^)

norazwa said...

jdi;;thank wan

Wan_hazel said...

welkam ..ehehe