Wadah Madrasah Pengalaman: Cheque Nuffnang dah sampai RM.86sen


Tuesday, September 13, 2011

Cheque Nuffnang dah sampai RM.86sen

.


Assalamualaikum ...


Hari nie , pagi pagi lagi dah diselimuti hujan lebat. Buatkan mata mengantok je..Lebih lebih lagi dengan kesihatan yang tak mengizinkan..Dari pagi sampailah ke tengahari..Jam 1 p.m ade test untuk PLC so perlu jugak gagahkan kaki nie untuk ke kuliah..Alhamdullillah soalan senang je , jawab sambil guling guling atas meja ..Selamat sebab tak belajar satu ape pun...Setakat lader diagram kacang je lah kan..hahaha.


B
alik je dari kuliah tengok ada sampul yang bertenggek atas pagar..Abang posmen nie sangkutkan je kat pagar nasib lah tak hujan kalau hujan alamat nya basah lah sampul surat tu semua..Memang dah terdetik kat hati Wan tu mesti cheque dari pihak nuffnang..Masuk je rumah terus geledah sampul tu dan memang tepat surat dari HSBC..Cheque dari Nuffnang dah datang..Esok nak cashout kat bank lak..Alhamdullillah sangat sangat.Jumlah tak lah banyak sangat macam blogger lain..boleh lah kan untuk duit poket..Merasa gak pendapat dari blog yang cikai cikai macam blog Wan nie.Kalau nak dibandingkan dengan blog blogger lain jauh sangat bezanya..Walaupun dah berkali kali terima cheque dari pihak Nuffnang Wan tetap rasa teruja bila terima cheque nie..


Skang tunggu cheque dari Churp Churp lak..bila lah nak datang nie kan..Biasalah duk kat Sarawak nie cheque perlu naik perahu baru sampai sini..lama nya tunggu..hahaha.


Dan terima kasih jugak kat korang yang sudi jenguk blog cikai cikai Wan nie..Wan akan doakan korang murah rezeki jugak , yang penting usaha kita tu perlu ada.


"Orang kata apa yang kita lakukan dulu kita akan terima balasan nya kelak..
Kalau kita memberi maka kita akan mendapat ganjaran nya..
Hidup nie jangan suka dengki mendengki
sebaliknya doakan lah kebaikan untuk semua orang.."


Sedang berusaha mengubah teknik penulisan dari penggunaan terlebih "e" nye=nya
.



18 comments:

Si cilik miss ross said...

wan nie..jgn la ckap blog wan cikai je..blog wan power ape..pe2pun..tahniah atas cek tu..hehe

diana said...

apasal akak punya tak sampai2 lagi ye??
padahal tak kena naik sampan pun...
geram nya...

Luna Chempaka said...

cheque nuff LC pun smpai gak, takde la byk mane tapi boleh laa ;) dh deposit bru teringat nk amek gmba, mmg tkde laa -_-

Aku DD said...

tahniah...\(^_^)/

mok minta blaja kepsi tok...hehehe

Wansteddy Tales said...

Hakak dah bertahun jd blogger, barulah try cashout nuffnang akaun baru2 ni. Sadisnya ongkosnya xcecah 200 pun! hahahah... Takpelah, janji ada juga hasil berblog walaupn skrg ni mood tu kian merundum huhu...

Amyna said...

Wan.. Myna pun menanti juga nih... x sampai² lagi pun... sobb sob!

ieyza afieyna said...

86 sen ??? xfham.. huhu

xpnah cashout lagi.. :(

Wan_hazel said...

Si cilik miss ross

tengs...tp blog wan memang cikai2 taw..

Wan_hazel said...

diana

kene tunggu sebulan baru leh dapat tu..wan tunggu sebulan lebih..

Wan_hazel said...

Luna Chempaka

hehehe..wan pun tak banyak..sikit.je.

Wan_hazel said...

sama2...blanja kepsi..ktk la..ehehe

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales


hehehe..jgn lah camtu kak..blogging tu mesti kene ade taw..baru best..wan tak cecah rm500 .sebab tak leh tunggu lama sangat mesti nak cashout..ehehhe..

Wan_hazel said...

Amyna

hehehe...sama lah..wan tunggu churp2 nie..lama nya

Wan_hazel said...

ieyza afieyna
bukan 86sen taw..ade lagi nilai sebelum tu...ratus2 skit..ehehe..

Ummi_R❀salici❀us said...

mana da cikai !
smpai ratus2 tuuu.... congrats ea :D

Wan_hazel said...

tengs taw...boleh lah..cikai2 je..

Mashitah said...

Wan , saye nak tanye ni . Mcm mane nak naikkan harga duit kat nuffnag tu ? Saye kecik lagi . Tak tahu sangat macam mane nak guna .

Apepun , ok lah tu 85 sen . Daripada saya , 25 sen je ! Tahniah-tahniah.

Wan_hazel said...

Mashitah

sebenar nye duit wan tu beratus ratus..ehhehe..rm50 baru leh cashout..cara nak naikn duit nuff nie banyak ..kene naikkn traffic dan dapatkn BE..